ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
   
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 11 aprilie 2024

Toate știrile din Transilvania : www.transilvania.com
 
 
 

 
Județul din Ardeal care va avea al doilea aquapark ultramodern. Investiția se ridică la 30 de milioane de euro
Locul din România unde se conturează planurile pentru construirea unui aquapark ultramodern, proiect evaluat la aproximativ 30 de milioane de euro.
[Antena3]
13/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Biserica Evanghelică vinde case parohiale în Transilvania. În loc de apartament în București, conac cu livadă de meri
Biserica Evanghelică vinde case parohiale în Transilvania și le oferă cumpărătorilor, la pachet, administrarea bisericilor fortificate din același sat, cu speranța că le vor păstra în stare bună.
[Ştirile ProTv]
12/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Marcel Ciolacu: "Dacă nu există o interconectare cu restul țării, Moldova nu are nicio șansă"
Dacă nu există o interconectare cu restul țării, cu Ardealul, dacă nu avem autostradă până la București, Moldova nu are nicio șansă, spune, vineri, la Suceava, premierul Marcel Ciolacu.
[Antena3]
12/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Cele mai frumoase nave de pasageri pe care le-a avut România. Soarta tristă a „lebedelor“ Mării Negre
În perioada interbelică, două nave de croazieră colindau mările și oceanele. Datorită culorii lor albe, ca nişte sculpturi în marmură de Carrara, „Transilvania“ şi „Basarabia“ au fost numite „lebedele“ Mării Negre.
[Adevarul]
11/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Stadionul din România care produce mai mulți bani decât Arena Națională se transformă radical! Restaurante, magazine și zonă de agrement pentru „bijuteria” de 44.000.000 de euro din inima țării
„Bijuteria” din Ardeal care produce mai mulți bani decât Arena Națională se va transforma radical, la inițiativa autorităților județene. Cluj Arena organizează peste 90 de evenimente anual, dintre care numai 32 sportive, și generează încasări […] The post Stadionul din România care produce (...)
[ProSport]
10/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Ce se va alege de Adrian Mutu, după ce a plecat cu coada între picioare de la CFR Cluj!
Bogdan Mara, directorul sportiv al clubului CFR Cluj, a explicat ce se va alege de Adrian Mutu, după ce antrenorul a plecat cu coada între picioare de la gruparea din Ardeal. „Briliantul” a rezistat doar […] The post Ce se va alege de Adrian Mutu, după ce a plecat cu coada între picioare de (...)
[ProSport]
10/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO Fosta cale ferată cu cremalieră, revitalizată de Via Transilvanica
Fostele linii de cale ferată cu cremalieră, din Porțile de Fier ale Transilvaniei, a fost transformat într-o potecă ce poate fi folosită de turiști.  
[Ştirile ProTv]
08/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Porțile de Fier ale Transilvaniei sunt reanimate după cinci decenii. Aici se afla legendara Tapae VIDEO
Abandonată în 1978, calea ferată cu cremalieră care traversa Porțile de Fier ale Transilvaniei a fost revitalizată în ultimii doi ani ca traseu turistic, pe Via Transilvanica. Aici s-ar afla antica Tapae – locul unor mari bătălii dintre daci și romani.
[Adevarul]
07/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea: Între Uniunea Europeană si Imperiul Otoman
După ce foarte deștepții și culturalii nobili ungaro-germano-secui au trecut Transilvania sub autoritatea Austriei s-au trezit (prea târziu) și au strigat: Am schimbat un jug de lemn cu unul din fier! Acum, în ce măsură ceea ce unii numesc Uniunea Birocratică Europeană sau Uniunea Sovietică (...)
[OrtodoxInfo]
07/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Fabrica de armament din Ardeal înnoită prin proiecte de milioane de euro: „Armata Română trece la calibrele de muniție NATO”
România se înscrie timid pe traseul indicat de marile puteri militare din Europa drept răspuns la agresivitatea Rusiei: mărirea producției de armament în toate țările de pe continent. Cererea internațională de muniție a crescut semnificativ după invadarea Ucrainei, iar responsabilii Uzinei (...)
[Libertatea]
07/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


„Castelul crimelor” din Transilvania. Ridicat în urmă cu 500 de ani, este scos din ruine și transformat în hub cultural
Ruinele unui castel din Transilvania, legendar pentru crimele petrecute acolo și comorile adăpostite de-a lungul secolelor, vor fi conservate ca preambul al unui proiect de restaurare completă. Ceea ce a mai rămas din castelul Martinuzzi de la Vințu de Jos, județul Alba, reprezintă și în stare (...)
[Libertatea]
07/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Alertă meteo imediată. Cod Galben în mai multe județe. Iată lista localităților afectate de ceață
Administrația Națională de Meteorologie avertizează că este ceață în numeroase localități din Moldova, Ardeal și Doborogea. Specialiștii spun că este ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m. Ei au emis avertizări cod galben valabile duminică dimineață.
[Jurnalul National]
07/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Satele săsești, adevărate perle ale României. Așezările care atrag turiștii ca un magnet. Cât costă o noapte de cazare
Odată cu vremea bună, se dă startul unui nou sezon turistic în satele săsești din Transilvania.
[Ştirile ProTv]
07/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Vremea de mâine 7 aprilie 2024. Zonele în care va fi deosebit de cald. Anunțul ANM
Vremea de mâine 7 aprilie 2024. Până sâmbătă 7 aprilie vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse şi posibil descărcări electrice în Maramureş, Moldova, local în Transilvania şi izolat în Crişana, iar mai ales spre seară şi (...)
[Observator]
06/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


O nouă perlă a României. Noua stațiune balneară va atrage turiștii ca un magnet
Noua perlă a turismului din România Turiștii români și străini vor putea vizita o nouă stațiune în Ardeal, în cadrul unui complex ce promovează turismul balnear românesc. Complexul, care va fi construit la Covasna, promite să fie unul balneoclimateric multifuncțional. El va fi situat într-o zonă recunoscută pentru proprietățile vindecătoare pe care le are. Fondurile […] The...
[Capital]
05/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Vremea azi, 5 aprilie. Vreme caldă în toată ţara. Maximele ajung la 24-25 de grade în Oltenia
Ziua de vineri ne-aduce vreme caldă în toată ţara. Maximele pleacă de la 15...16 grade în Bucovina şi în estul Transilvaniei şi ajung la 24...25 de grade în Oltenia.
[Ştirile ProTv]
05/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Apare o nouă perlă a turismului naţional. Se află într-o zonă cu proprietăți tămăduitoare din Ardeal
Veşti bune pentru turismul balnear românesc. Se pregăteşte o nouă staţiune cu servicii de top, într-o zonă superbă şi terapeutică din Ardeal.
[Antena3]
05/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce arată verificările făcute de DSP Brașov în căminele Universității Transilvania. Studenții au găsit ploșnite
DSP Brașov a făcut verificări în campusurile Universității Brașov după ce studenții au găsit ploșnițe, iar după ce o firmă specializată a intervenit, inspectorii nu au mai găsit insecte. Nu mai erau ploșnițe în camerele […]
[B1 Tv]
04/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce arată verificările făcute de DSP Braşov în campusul Universităţii Transilvania. Studenții au găsit ploșnițe într-un cămin
Verificările făcute de inspectorii DSP Braşov în cămine ale Universităţii Transilvania, după ce studenţi cazaţi în unul dintre imobile au reclamat prezenţa ploşniţelor, arată că, în urma intervenţiei unei firme specializate, nu mai sunt insecte.  
[Ştirile ProTv]
04/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


A apărut o nouă bancă în România. S-a lansat chiar astăzi, 4 aprilie: Începe o nouă eră
Salt Bank, primul neobank 100% românesc, a fost oficial lansat pe piaţa din România. Acesta are sediul în România și este deţinut în totalitate de către Grupul Financiar Banca Transilvania. Banca Transilvania este cea mai mare bancă din țară. Salt Bank oferă clienților săi oportunitatea unică de a deveni fondatori și, pe viitor, acționari ai […] The post A apărut o nouă...
[Capital]
04/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


A fost lansată prima bancă 100% digitală din România. Clienții au posibilitatea de a deveni fondatori
Salt Bank, primul neobank 100% românesc, a fost lansat oficial pe piaţa din România. Salt Bank, cu sediul în România, este deţinută integral de Grupul Financiar Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România. Salt Bank le oferă clienţilor săi posibilitatea unică de a deveni fondatori şi, (...)
[Observator]
04/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


S-a lansat Salt Bank, prima soluție bancară 100% digitală din România: înainte era cunoscută ca Idea Bank
Salt Bank, prima bancă 100% digitală din România, a fost lansată astăzi oficială pe piață, după ce a fost cunoscută sub numele de Idea Bank și achiziționată de Banca Transilvania în 2023.
[Adevarul]
04/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Cupa României la baschet în Fotoliu Rulant începe vineri la Sibiu! Cine participă
În perioada 5-7 aprilie 2024, Federația Română de Baschet va fi gazda unei noi competiții – Cupa României în Fotoliu Rulant, care va avea loc la Sibiu în Sala Transilvania. Este un eveniment ce își […]
[Gândul]
04/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Creatorii români de seriale se pot înscrie la Drama Room
Drama Room este un program inițiat de Festivalul Internațional de Film Transilvania în 2021 și dedicat regizorilor, scenariștilor și producătorilor interesați de realizarea de seriale sau mini-serii. Organizatorii își propun să le ofere cineaștilor din România resursele necesare pentru a accesa industria producției de seriale, atât de prolifică în ultimii ani, îndrumându-i...
[Jurnalul National]
03/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Invazie de ploșnițe în căminele studențești din Brașov
Universitatea Transilvania din Brașov se confruntă cu o problemă gravă în căminele sale, după ce mai mulți studenți au semnalat prezența ploșnițelor în camerele lor. Aceștia se plâng că saltelele pe care dorm sunt invadate de aceste insecte, iar situația a devenit atât de serioasă încât unii studenți au fost mutați din camerele afectate.
[Jurnalul National]
03/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Măsurile luate de administrația Universității Transilvania din Brașov, după ce studenții au descoperit ploșnițe în cămine
Au fost descoperite ploșnițe într-un cămin studențesc al Universității Transilvania din Brașov. Insectele au apucat să se strecoare în saltelele și în pernele unor tineri, iar administrația este nevoită să facă dezinsecție.
[Ştirile ProTv]
03/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


„Mica Elveție” a României. Stațiunea din inima Ardealului cu ape MIRACULOASE / Locul e căutat de străini și e ideal pentru vacanța de Paște
„Mica Elveție” a României atrage turiștii ca un magnet, deși este cel mai mic oraș din țara noastră. Aproximativ 500.000 de oameni vizitează acest loc în fiecare an. Este vorba despre Băile Tușnad, stațiunea din […]
[Gândul]
03/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Vremea de mâine 4 aprilie 2024. Ploile se extind în mare parte din țară
Vremea de mâine în România. Până joi 4 aprilie valorile termice se vor situa uşor peste cele normale în această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi (...)
[Observator]
03/04/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
In ziarele din Transilvania:

 
Informația de Transilvania vă urează Paște Fericit și Hristos a înviat
În zorii luminii de primăvară, când natura își îmbracă straiele cele mai frumoase, sufletele noastre se trezesc la viață, înălțându-se Articolul Informația de Transilvania vă urează Paște (...)
[Informația de Transilvania] 31/03/2024

 
1 din 10 cazuri de abuz asupra copilului reprezintă abux sexual sau/și exploatere sexuală! Folosirea Protocolului NICHD este extrem de importantă în audierea copilului victimă
Aproape unu din 10 cazuri de abuz asupra copilului reprezintă abux sexual sau/și exploatere sexuală: Salvați Copiii România formează echipe Articolul 1 din 10 cazuri de abuz asupra copilului (...)
[Informația de Transilvania] 21/03/2024

 
Satu Mare: Cu prilejul sărbătoririi Zilei Maghiarilor, jandarmii satmareni vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice
În contextul desfășurării mai multor evenimente în spaţiul public în perioada 15 – 17 martie a.c., cu prilejul sărbătoririi Articolul Satu Mare: Cu prilejul sărbătoririi Zilei Maghiarilor, (...)
[Informația de Transilvania] 15/03/2024

 
Satu Mare: Tehnologie de vârf și spectru larg de analize la Spitalul Judetean
Laboratorul de analize medicale al Spitalului Județean se află în prima linie, oferind servicii de diagnosticare de înaltă calitate și Articolul Satu Mare: Tehnologie de vârf și spectru larg de (...)
[Informația de Transilvania] 6/03/2024

 
Descoperă excelența îngrijirii la ”Centrul de sănătate Check Med Satu Mare”
Esti în căutarea unei experiențe medicale de calitate superioară? Centrul de sănătate Check Med din Satu Mare te întâmpină cu Articolul Descoperă excelența îngrijirii la ”Centrul de sănătate (...)
[Informația de Transilvania] 8/02/2024

 
In ziarele din Transilvania:

 
Numărul Vizitatorilor la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia în Primul Trimestru Scade cu Aproximativ o Treime Față de Anul Trecut
În primele trei luni ale acestui an, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de vizitatori, comparativ cu […] Articolul Numărul Vizitatorilor (...)
[Stiri Ardeal] 8/04/2024

 
Jandarmii din Harghita, Solicitați de 28 de Ori pentru Alungarea Urșilor în Zona Locuită
De la începutul anului, jandarmii din Harghita au intervenit de 28 de ori pentru a alunga urșii care s-au apropiat de zonele locuite. Echipaje de […] Articolul Jandarmii din Harghita, (...)
[Stiri Ardeal] 5/04/2024

 
Riscul de avalanșe se menține în Munții Făgăraș: Recomandare de prudență la altitudini înalte
Meteorologii din Sibiu au emis joi avertizări privind un risc semnificativ de avalanșe în Munții Făgăraș, în zona Bâlea Lac, la altitudini de peste 1.800 […] Articolul Riscul de avalanșe se (...)
[Stiri Ardeal] 4/04/2024

 
Foarfecă de tuns – la ce să fii atent pentru o achiziție de succes
Tunsorile, fie ca vorbim de cele simple care nu necesită prea multe materiale sau prea mult timp, fie că vorbim despre cele cu un grad […] Articolul Foarfecă de tuns – la ce să fii atent pentru (...)
[Stiri Ardeal] 2/04/2024

 
De ce este important să investești în ergonomie la locul de muncă
În zilele noastre, când munca de birou și telemunca au devenit norma pentru o mare parte dintre noi, ergonomia la locul de muncă a început […] Articolul De ce este important să investești în (...)
[Stiri Ardeal] 28/03/2024

 
 
 
   
Presa Locala

 • Aiud
 • Alba Iulia
 • Alba .
 • Alexandria
 • Arad
 • Bacău
 • Baia de Arieş
 • Baia Mare
 • Banat
 • Bârlad
 • Bihor
 • Bistriţa
 • Bistriţa-Năsăud
 • Botoşani
 • Brăila
 • Braşov
 • Bucovina
 • Bucureşti
 • Buzău
 • Călăraşi
 • Câmpia Turzii
 • Câmpina
 • Caransebeş
 • Caraş-Severin
 • Cernăuți
 • Chişinău
 • Cluj
 • Constanţa
 • Covasna
 • Craiova
 • Crişana
 • Cugir
 • Dâmboviţa
 • Darabani
 • Dej
 • Deva
 • Diaspora
 • Dobrogea
 • Dolj
 • Dorohoi
 • Fălticeni
 • Focşani
 • Galaţi
 • Gherla
 • Giurgiu
 • Gorj
 • Harghita
 • Hunedoara
 • Ialomiţa
 • Iaşi
 • Ilfov
 • Maramureş
 • Mediaş
 • Mehedinţi
 • Miercurea Ciuc
 • Moinești
 • Moldova
 • Motru
 • Muntenia
 • Mureş
 • Neamţ
 • Olt .
 • Oltenia
 • Oneşti
 • Piatra Neamţ
 • Ploieşti
 • Prahova
 • Predeal
 • R. Moldova
 • Râmnicu Vâlcea
 • Reşiţa
 • Roşia Montană
 • Sălaj
 • Satu Mare
 • Sibiu
 • Sighişoara
 • Sinaia
 • Slatina
 • Suceava
 • Târgu Jiu
 • Târgu Mureş
 • Tecuci
 • Teleorman
 • Timiș
 • Timişoara
 • Transilvania
 • Turda
 • Turnu Severin
 • Vâlcea
 • Vaslui
 • Vrancea
 • Zalău
 • Zlatna
 • ZIAR.com


  |  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
  ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

  Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

  Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY