ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 mai 2022

 
Ziare si Stiri din : Transilvania : Țara Hațegului
 
Sub umbrela UNESCO: Ţinutul Buzăului, piesă a patrimoniului mondial
În aprilie 2022, Ţinutul Buzăului a primit titulatura de geoparc UNESCO, alături de alte opt regiuni din Brazilia, Finlanda, Germania, Grecia, Luxemburg şi Suedia. Astfel, este pentru a doua oară când unei zone geografice din România îi este atribuit un astfel de statut – Ţara Haţegului a devenit primul geoparc UNESCO din ţară, în 2005.
[Adevarul]
02/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
REPORTAJ. „Armindenul” lui Nea Dumitru, obicei vechi de când satele din Țara Hațegului. De ce se pune mesteacăn la poartă de 1 mai
Dumitru Tomoni din Densuș și fiica sa, Cecilia, au explicat pas cu pas obiceiul care se ține încă în mai multe zone din județul Hunedoara: armindenul. Legată de venirea primăverii, sărbătoarea înlocuirii „stâlpului” vechi și fixarea celui nou e legată de localnici de legenda „prigoanei lui Hristos”. Dumitru (...)
[Libertatea]
01/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY