ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
   
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 21 mai 2024

 
Stiinţă, Tehnică
 
Undă verde pentru Neuralink! Compania lui Elon Musk poate implanta al doilea cip într-un creier uman
Undă verde pentru Neuralink! Compania lui Elon Musk poate implanta al doilea cip într-un creier uman

Autoritățile americane au dat undă verde companiei Neuralink a lui Elon Musk pentru a implanta cipul său cerebral la o a doua persoană. În același timp, FDA a aprobat soluțiile propuse de (...)
[Descopera] 20/05/2024

Avertismentul cercetărilor: microplastic găsit în testiculele umane. Posibile implicații asupra fertilității
Microplasticele au fost găsite în testiculele umane, iar cercetătorii spun că această descoperire ar putea fi legată de scăderea numărului de spermatozoizi la bărbați, relatează The Guardian. Oamenii de știință au testat 23 de testicule umane, precum și 47 de testicule de la câini de companie. (...)
[Libertatea]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Parteneriat HP-Google pentru Project Starline
Project Starline este o tehnologie de comunicare revoluționară dezvoltată de Google, care oferă o experiență cu adevărat realistă. Utilizând progresele din domeniul inteligenței artificiale, al imagisticii 3D și al altor tehnologii, Starline creează o interacțiune unică, realistă, care dă (...)
[IT Mania]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Yolanda Crețescu, psiholog clinician: „Nu scoaterea tehnologiei din viața copiilor o să-i țină departe de boala psihică, ci dezechilibrele, extremele: deloc, niciodată sau întotdeauna” | VIDEO
33% dintre adolescenții din România suferă de o formă sau alta a depresiei. Yolanda Crețescu, psiholog clinician și fondatoarea Asociației Happy Minds, a fost invitata lui Marcel Bartic în emisiunea „Academia Europa FM”. „Nu scoaterea tehnologiei din viața copiilor o să-i țină departe de boala (...)
[Europa FM]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Pretenția inginerului Craig Wright că este Satoshi, creatorul enigmatic al bitcoin, a fost desființată de justiția britanică
Craig Wright, inginerul australian în știința calculatoarelor care pretinde că este Satoshi, creatorul enigmatic al bitcoin, a mințit „exhaustiv și în mod repetat” și a falsificat documente „la o scară grandioasă” pentru a-și susține afirmațiile, a hotărât luni un judecător de la Înalta Curte de la Londra, relatează Reuters.
[HotNews]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Un jet-pack, testat cu succes de Departamentul pentru Situații de Urgență. Cât costă „rucsacul zburător” | VIDEO
Un aparat individual de zbor de tip jet-pack a fost testat luni dimineața, în județul Alba, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), transmite Alba24.ro. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a testat luni, la Rimetea, în premieră naţională, tehnologia „Gravity Industries Jet (...)
[Libertatea]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Peste 3.000 de elevi, consiliați antidrog de polițiștii gorjeni
În această perioadă, au fost derulate activități care să conducă la conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și asigurării unui mediu educațional optim. În cadrul orelor de curs au fost desfășurate 187 de activități, din care 54 pentru prevenirea violenței în mediul...
[Gazeta de Sud]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Cercetătorii au convertit grăsimea de pui în dispozitive de stocare a energiei
Tendința globală spre energie mai sustenabilă și verde a crescut rezervele de energie și cererea de dispozitive de stocare a energiei. Din păcate, unele materiale pentru aceste dispozitive pot fi scumpe și problematice din punct […] Articolul Cercetătorii au convertit grăsimea de pui în dispozitive de stocare a energiei apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
Un director executiv al unuia dintre cele mai mari grupuri de echipamente solare din China a cerut guvernelor occidentale să „lase cea mai bună tehnologie să câștige”, în timp ce companiile și oficialii chinezi ripostează la protecționismul în creștere din SUA și Europa. Zhou Shijun, care (...)
[Naţional]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


De ce China câștigă cursa armelor. Povestea unui “geniu incontestabil”
În 1949, omul de știință de origine chineză Qian Xuesen (1911-2009) a desenat pe o tablă de la California Institute of Technology (Caltech) o diagramă care avea să schimbe cursul istoriei militare. Arăta traiectoria unui proiectil care se ridica eliptic în atmosferă înainte de a coborî și de a (...)
[Naţional]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
S-a confirmat: exercițiile fizice încetinesc percepția asupra timpului!
O sesiune de 10 minute pe bicicletă ar putea părea realizabilă înainte de a porni cronometrul, dar atunci când corpul tău se pune în mișcare, acele secunde par să dureze mai mult decât în mod […] Articolul S-a confirmat: exercițiile fizice încetinesc percepția asupra timpului! apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Aquatim și ARA – pe agenda IFAT München, cel mai grandios târg de tehnologie de mediu – apă din Europa
O delegație din România, în frunte cu dr. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim și al Asociației Române a Apei, a participat la IFAT München – cel mai mare târg de tehnologie de mediu/apa din Europa. Acest eveniment, care se desfășoară o dată la doi ani, reunește companii de servicii publice, firme (...)
[Ziua de Vest]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 57.000 de celule și 150 de milioane de conexiuni, prezente într-o mostră infimă de creier uman
Oamenii de știință au reconstruit o schemă electrică a unei bucăți de creier uman cu detalii fără precedent, dezvăluind noi curiozități și complexități în ceea ce mulți consideră cel mai sofisticat obiect din universul cunoscut. […] Articolul Peste 57.000 de celule și 150 de milioane de conexiuni, prezente într-o mostră infimă de creier uman apare prima dată în...
[Descopera]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO | Premieră națională la Rîmetea, în Alba: Tehnologia Gravity Industries Jet Suit testată de DSU pentru structurile Salvamont din România
VIDEO | Premieră națională la Rîmetea, în Alba: Tehnologia Gravity Industries Jet Suit testată de DSU pentru structurile Salvamont din România Premieră națională la Rîmetea, în Alba: Tehnologia Gravity Industries Jet Suit testată de DSU pentru structurile Salvamont din România Premieră (...)
[Unirea]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Un șofer român de TIR din Belgia și-a lăsat amicii români să folosească de zeci de ori cardul de combustibil dat de firmă: „O decizie stupidă”
Cinci români au fost achitați, deși au fost găsiți vinovați de instanța penală din Bruges pentru fraudă informatică. Potrivit Procuraturii, aceștia au alimentat fără permisiune combustibil în valoare de aproape 5.000 de euro folosind un card de combustibil de la o companie de transport din (...)
[Libertatea]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


O predicție extraordinară a lui Albert Einstein despre găurile negre a fost confirmată
Un nou studiu detaliază mecanismul spectaculos prin care materia cade într-o gaură neagră, din afara orizontului evenimentelor. Așa cum este prezis în teoria gravitației a lui Albert Einstein, există un punct în care materia se […] Articolul O predicție extraordinară a lui Albert Einstein despre găurile negre a fost confirmată apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Ana Aslan sau elixirul întineririi
Mă refer la renumitul savant Ana Aslan cu care am călătorit de la Bucureşti la Istanbul pe două locuri vecine de la “Clasa Economic” a cursei aeriene române. Doamna Aslan era invitată de onoare la un congres ştiinţific din oraşul de pe malurile Bosforului, iar eu mă aflam în tranzit spre Damasc/Siria unde urma să particip la un seminar studenţesc internaţional. Din...
[Gazeta de Sud]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
ASF a retras autorizația unuia dintre cei mai importanți brokeri, după ce șeful companiei a fost arestat preventiv
Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizaţia de funcţionare a FAST Brokers, într-un context în care şeful companiei a fost arestat preventiv pentru infracţiuni de instigare la fraudă informatică şi uz de fals în formă continuată, după ce şi-a pus angajaţii să introducă date nereale în platforma Webtool cu privire la autovehicule care aparţin ISU Bucureşti-Ilfov....
[HotNews]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Se lansează cartea 'Comunicarea 2.0', scrisă de Antonio Momoc: impactul tehnologiei și Inteligenței Artificiale asupra democrației, societății și jurnalismului
Comunicarea 2.0, cartea despre impactul noilor tehnologii digitale asupra alegerilor și democrației va fi lansată pe data de 23 mai, la The Coffe Factory din București . Citește mai departe...
[StiripeSurse]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


O structură gigantică ascunsă în adâncurile spațiului pune la încercare înțelegerea Universului
O structură colosală din Universul îndepărtat sfidează înțelegerea noastră despre cum a evoluat Universul. În lumina care a călătorit timp de 6,9 miliarde de ani pentru a ajunge la noi, astronomii au descoperit un inel […] Articolul O structură gigantică ascunsă în adâncurile spațiului pune la încercare înțelegerea Universului apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Dispar bancomatele. Ce se întâmplă cu retragerile de numerar
Bancomatele în Germania – o tendință descrescătoare Dispar bancomatele! Într-o eră în care tehnologia digitală și plata electronică domină tot mai mult peisajul financiar, Germania se confruntă cu o scădere semnificativă a numărului de bancomate în ultimii ani. Datele furnizate de Băncile de Economii Germane și Asociația Giro Agenției de Presă Germane dezvăluie o tendință...
[Capital]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Se pregătesc reduceri de personal consistente la CEO
Este un Proiect de Ordonanță de Urgență care a fost înaintat Ministerului Energiei, prin care s-a solicitat de către administrația și sindicatele din CEO modificarea OUG 69/2019, în sensul asigurării protecție socială pe durata a 4 ani, menținerea condițiilor speciale a celor care vor beneficia de prevederile OUG, cât și un venit corespunzător raportat la salariul din...
[Gazeta de Sud]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Încep Zilele Municipiului Târgu Jiu
Procesiunea religioasă închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii Municipiului Târgu Jiu, rămâne cap de afiș și va avea loc în data de 20 mai, începând cu ora 20:30. Nume mari ale muzicii românești vor urca pe scenă și sunt programate numeroase evenimente culturale și sportive.
<> Nu vor lipsi...
[Gazeta de Sud]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Europenii își concep propriile sisteme de armament, corvete, tancuri, lasere
Fondul European pentru Apărare (EDF) urmează să investească 1,2 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari) într-un pachet de peste 50 de proiecte militare multinaționale de cercetare și dezvoltare, inclusiv viitoarele tancuri principale de luptă, noi capabilități de transport aerian sau corvete.
[Adevarul]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Vaccinarea împotriva HPV a prevenit 90% dintre cazurile de cancer de col uterin
Imunizarea adolescenților cu vaccinul împotriva HPV reduce cu 90% cazurile de cancer de col uterin, conform cifrelor din Anglia. Oamenii de știință spun că vaccinul funcționează atât de bine încât acest tip de cancer ar […] Articolul Vaccinarea împotriva HPV a prevenit 90% dintre cazurile de cancer de col uterin apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
20/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


România, contribuție zero la crearea armelor europene ale viitorului. Companiile noastre nu au loc la marea împărțeală. Lupta pentru noile tehnologii ne găsește nepregătiți
Codașe la inovare, companiile românești ratează proiecte de un miliard de euro finanțate din Fondul european de apărare
[Jurnalul National]
19/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Planta care ar putea încetini îmbătrânirea și reduce riscul de Alzheimer
Un cercetător în neuroștiințe discută despre multiplele beneficii ale unei plante obișnuite despre care se crede că încetinește îmbătrânirea și reduce riscul apariției bolii Alzheimer. Dr. Robert Love, cercetător în neuroștiință și al bolii Alzheimer, […] Articolul Planta care ar putea încetini îmbătrânirea și reduce riscul de Alzheimer apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
19/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce este tehnologia „Magic Balls”. Inovația crește capacitatea de energie cu 40% și reduce facturile
O companie energetică implementează tehnologia „Magic Balls”. Iată cum ar putea crește capacitatea cu peste 40% O companie energetică implementează tehnologia de îmbunătățire a rețelei. Reducerea întreruperilor de curent prin creșterea capacității rețelei electrice, prin tehnologii precum acestea, este esențială. Compania Heimdall Power din Norvegia a dezvoltat un senzor, pe...
[Capital]
19/05/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă
(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă

Swatch continuă colaborarea sa cu faimoasa rețea de galerii Tate, extinzând gama de ceasuri inspirate din operele de artă. În cadrul ediției acestui an a călătoriei artistice Swatch, (...)
[Descopera] 20/05/2024

Cercetătorii au convertit grăsimea de pui în dispozitive de stocare a energiei
Cercetătorii au convertit grăsimea de pui în dispozitive de stocare a energiei

Tendința globală spre energie mai sustenabilă și verde a crescut rezervele de energie și cererea de dispozitive de stocare a energiei. Din păcate, unele materiale pentru aceste dispozitive pot (...)
[Descopera] 20/05/2024

Cum ar arăta lumea cu peste 3 grade Celsius din cauza crizei climatice?
Cum ar arăta lumea cu peste 3 grade Celsius din cauza crizei climatice?

Încălzirea globală va depăși limitele convenite la nivel internațional, potrivit unui sondaj realizat de publicația britanică The Guardian. Sute de experți în domeniul climei au fost consultați, (...)
[Descopera] 20/05/2024

Un bărbat a făcut descoperirea vieții în grădina casei: o piatră cu inscripții, veche de 1.600 de ani
Un bărbat a făcut descoperirea vieții în grădina casei: o piatră cu inscripții, veche de 1.600 de ani

Un bărbat din Anglia, în timp ce lucra în grădină, a făcut o descoperire unică în viață: o piatră cu inscripții irlandeze de 1.600 de ani, scrise într-un alfabet rar. La prima vedere, inscripția (...)
[Descopera] 20/05/2024

S-a confirmat: exercițiile fizice încetinesc percepția asupra timpului!
S-a confirmat: exercițiile fizice încetinesc percepția asupra timpului!

O sesiune de 10 minute pe bicicletă ar putea părea realizabilă înainte de a porni cronometrul, dar atunci când corpul tău se pune în mișcare, acele secunde par să dureze mai mult decât în mod (...)
[Descopera] 20/05/2024


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY