ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
   
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 7 februarie 2024

 
tehnologie
 
Butonul secret care apare la telefoanele iPhone. Puțini utilizatori îl folosesc sau știu de el, se află pe spatele mobilului
Este evident faptul că telefoanele sunt tot mai inteligente și tehnologia evoluează de la an la an. Deși credem că le descoperim pe măsură ce petrecem mai mult timp pe ele, se pare că există detalii care ne scapă. De exemplu, iPhone-ul are un buton secret, despre care nu mulți știu. Unde se (...)
[Playtech]
07/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Zelenski: "Am semnat un decret care lansează crearea unui tip separat de forţă în cadrul forţelor noastre de apărare". Misiunea noilor militari
Război în Ucraina. Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara că a semnat un decret „strategic” prin care este creat un corp separat în cadrul armatei ucrainene, care va fi dedicat dronelor, în condiţiile în care Kievul mizează tot mai mult pe această tehnologie în războiul de (...)
[Observator]
07/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Zelenski semnează un decret strategic care va aduce schimbări importante pe linia fontului
Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara că a semnat un decret „strategic” prin care este creat un corp separat în cadrul armatei ucrainene, care va fi dedicat dronelor, în condiţiile în care Kievul mizează tot mai mult pe această tehnologie în războiul de apărare Citește mai departe...
[StiripeSurse]
07/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Tehnologia, în slujba răului
Tehnologia face viaţa oamenilor mai uşoară, dar când încape pe mâinile cui nu trebuie poate face foarte mult rău.
[Bursa]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Îi răspunde lui Ciprian Marica: „Avem al doilea cel mai scump VAR care există”
Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile de televizare ale Superligii, a declarat că VAR-ul din România e al doilea ca preț, dintre tehnologiile care există. După decizia greșită de la meciul FCSB - Farul 1-1, când VAR-ul a anulat un gol al lui Louis Munteanu pentru un ofsaid inexistent, Ciprian Marica a declarat la GSP Live că „tehnologia e una ieftină”. ...
[Gazeta Sporturilor]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Prima conferință WEBDIDACTICA din 2024: Integrarea tehnologiei în lecțiile din Școala Viitorului
<>Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va organiza joi, 8 februarie, ora 18:00, prima Conferință WEBDIDACTICA din acest an: Integrarea tehnologiei în lecțiile din Școala Viitorului. Evenimentul va oferi părinților, cadrelor didactice, cercetătorilor, dezvoltatorilor de tehnologii educaționale și altor profesioniști din domeniul educației informații actuale despre...
[Suceava News]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Vai de VAR-ul nostru: cum a ajuns România să fie încurcată grav de tehnologie VIDEO
În decurs de 24 de ore, două meciuri din etapa a 24-a au fost făcut făcute țăndări de niște greșeli incredibile ale „cavalerii fluierului“, cu arbitraj video, cu tot.
[Adevarul]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Epoca războaielor ieftine. Câștigători și perdanți
Războaiele din Ucraina și din Orientul Mijlociu nu se desfășoară așa cum prevedeau analiștii militari și politicienii. A existat un mare entuziasm în legătură cu tehnologia informatică care deschidea calea către un nou tip de război. Informațiile vor curge de pe câmpul de luptă la cartierul (...)
[Naţional]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
De ce China nu își poate exporta modelul de supraveghere
În ultimele două decenii, liderii chinezi au construit un sistem de supraveghere de înaltă tehnologie cu o sofisticare aparent extraordinară. Software-ul de recunoaștere facială, monitorizarea internetului și camerele video omniprezente dau impresia că Partidul Comunist a realizat în sfârșit (...)
[Naţional]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Schneider Electric oferă infrastructură de automatizare open în colaborare cu Intel şi Red Hat
Schneider Electric, în colaborare cu firmele de tehnologie Intel şi Red Hat, a anunţat lansarea unui cadru software de tip Distributed Control Node (DCN).
[Bursa]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Furnizorul tehnologiei VAR explică de ce s-a anulat greşit un gol la meciul FCSB – Farul Constanţa
În urma meciului de fotbal FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 şi a discuţiei cu arbitrul VAR, Comisia Centrală a Arbitrilor a solicitat furnizorului de tehnologie VAR explicaţii privind faza în urma căreia echipei Farul Constanţa i-a fost anulat un gol pe motiv de ofsaid, informează frf.ro.
[Mediafax]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Studiu EY: 97% dintre companiile din sectorul financiar internaţional îşi remodelează funcţia fiscală
Un procent de 97% dintre organizaţii la nivel global îşi revizuiesc modelele operaţionale fiscale şi financiare din cauza unor factori precum resursele din piaţa forţei de muncă, tehnologia, ritmul legislativ şi costurile.
[Bursa]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Sigma CVM România și SKY Agriculture anunță Parteneriatul Strategic pentru România
<>Echipamentele SKY Agriculture oferă precizie, tehnologie, eficiență energetică și agronomie București, 6 februarie, 2024 Sigma CVM România, un furnizor de vârf al soluțiilor agricole, anunță
[Obiectiv Ialomiţa]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Reuters: Snap renunţă la 528 de angajaţi, respectiv 10% din forţa sa de muncă la nivel global
Snap a anunţat luni că va renunţa la aproximativ 528 de angajaţi, sau la 10% din forţa sa de muncă la nivel global, un semn că valul de disponibilizări din domeniul tehnologiei observat în 2023 ar putea persista, pe măsură ce firmele se confruntă cu incertitudine economică
[Bursa]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Ești elev în Timiș și Arad? Ştiinţescu te finanțează. Are 200.000 de lei la dispoziție
2024 a lansat apelul de proiecte – fonduri pentru promovarea ştiinţelor şi tehnologiei în rândul elevilor din Timiş şi Arad Ştiinţescu Timişoara a deschis apelul programului de finanţare dedicat proiectelor educative care își propun să cultive pasiunea pentru ştiinţă şi tehnologie, elevilor (...)
[Ziua de Vest]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


„Legea deep fake”, pe masa politicienilor. Ce riscă persoanele care se folosesc această tehnologie
Un jaf de peste 25 de milioane de dolari a fost comis la Hong Kong cu ajutorul inteligenței artificiale.
[Ştirile ProTv]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Șeful Samsung a scăpat de închisoare în dosarul în care este acuzat de infracțiuni financiare. "Este un verdict total șocant"
Patronul miliardar al Samsung Electronics, una dintre cele mai mari firme de tehnologie din lume, nu va mai face închisoare.
[Antena3]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Cipurile RISC-V, planul Chinei de a-și reduce dependența de tehnologia occidentală
În septembrie, când un institut militar cu sediul la Beijing a publicat un brevet pentru un nou semiconductor de înaltă performanță, a oferit o imagine a încercării Chinei de a reface piața globală de jumătate de trilion de dolari a cipurilor și de a rezista sancțiunilor americane. Academia de (...)
[Naţional]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Tentativă de fraudă financiară care folosește imaginea guvernatorului BNR
Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă. Deepfake, conform proiectului de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, reprezintă orice conținut falsificat de tip imagine, audio și/sau video realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, astfel încât să...
[Gazeta de Sud]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Trencadis: Afaceri de 33,7 milioane euro în 2023
Trencadis, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software complexe pentru sectorul guvernamental şi cel de business, a încheiat anul 2023 cu afaceri de 33,7 milioane de euro (167,8 milioane lei), în creştere cu 38.7% faţă de anul precedent, care survine (...)
[Bursa]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce este Galaxy Ring
Trăim într-o epocă în care tehnologia evoluează cu viteza fulgerului, iar asta face ca oamenii să aibă la dispoziție o mulțime de dispozitive inteligente care au rolul de a ne face viața mai ușoară și mai plăcută. Cu greu ne putem imagina o lume fără tehnologie, iar marile companii din (...)
[Libertatea]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Nu știi dacă să-i oferi copilului tău un telefon mobil? Iată ce beneficii poate aduce această achiziție
Odată cu răspândirea tehnologiei mobile în viața de zi cu zi, părinții se confruntă cu dilema complexă a echilibrului între beneficiile și riscurile asociate deținerii unui telefon mobil pentru copiii lor. Acesta este un subiect de dezbatere intens, care atrage atât atenția specialiștilor din (...)
[Unica]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cât de scumpă poate fi pardoseala? – Cea mai ieftină și avantajoasă opțiune din 2023
Pentru a alege o pardoseală potrivită pentru casa ta, trebuie să ții cont de mulți factori: stil, calitate, durabilitate, textură, preț, unde o instalezi, dacă este impermeabilă la apă. Una dintre cele mai ieftine opțiuni este . Dacă îți dorești un aspect frumos și cald al pardoselii din lemn, dar care să fie și ușor de întreținut și adecvată din punct de vedere...
[Gazeta de Sud]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum funcționează tehnologia numită „realitate mixtă”, care afișează informații și imagini peste lumea reală
Trebuie să ne obișnuim să vedem pe stradă oameni cu ochelari de realitate mixtă, dispozitive care aduc viitorul în fața noastră.
[Ştirile ProTv]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


IT Mania (4.02.2024) – Lucruri de știut despre Apple Vision Pro
În aceasta editie a emisiunii de tehnologie IT MANIA vorbim despre castile Apple Vision Pro care s-au lansat în Statele Unite si daca ele sunt sau nu pentru oricine. Google planuieste să schimbe denumirea lui Google Bard iar Uniunea Europeană a adoptat un set de reguli pentru astfel de (...)
[IT Mania]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Seceta face mari probleme în zona metropolitană a unui oraş celebru
Lupta cu natura este foarte complicată, oricât de mult a avansat tehnologia.
[Bursa]
04/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Furt de 25 de milioane $ cu ajutorul deepfake. Un angajat a fost păcălit să plătească suma infractorilor, crezând că o transferă directorului companiei
Un angajat al unei multinaționale din Hong Kong a fost păcălit să plătească 25 de milioane de dolari către infractori, folosind tehnologia deepfake. Aceştia s-au dat drept directorul financiar şi alţi membri ai companiei, într-o videoconferinţă, spune poliția din Hong Kong, potrivit CNN.
[Observator]
04/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY