ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 martie 2023

 
religie
 
Corespondență Libertatea din Beirut. Cronica unui echinocțiu amânat din rațiuni politice: „Spune-mi care îți e religia, ca să-ți spun cât e ora”
Libanul s-a trezit duminică pe două fusuri orare: creștinii au dat ceasul înainte cu o oră, ca majoritatea statelor lumii, în timp ce musulmanii au respectat decizia autorităților politice de păstra ora de iarnă până pe 20 aprilie. Aflată la studii în Beirut, jurnalista Libertatea Adina Florea relatează (...)
[Libertatea]
27/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Marcel Ciolacu, categoric în ceea ce privește introducerea Religiei la Bacalaureat. Ce argumente pro aduce în acest sens
Apar declarații neașteptate din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, care susține introducerea Religiei ca materie opțională de BAC. Mai mult, politicianul critică abordarea progresiștilor din România, care duc o campanie de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române după propunerea cultelor religioase (...)
[Playtech]
27/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO. Marcel Ciolacu, de acord cu introducerea Religiei la BAC: „Nu vorbim despre religie în sensul să fii habotnic, ci despre istoria religiilor”
Marcel Ciolacu este de acord cu introducerea Religiei la Bacalaureat și s-a arătat revoltat de campania de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR), organizată de „progresiști”, în România.  „Cultele au înțeles că trebuie să fie […]
[Gândul]
27/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Religia ca materie la bacalaureat. Marcel Ciolacu: O campanie de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române
Religia la Bacalaureat, dezbateri și controverse. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus aseară, la o televiziune de ştiri, că progresiștii din România duc o campanie de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române după ce cultele au cerut ca Religia să fie introdusă ca materie Citește mai (...)
[TVR]
27/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


De ce să nu fie Religia materie la bacalaureat?
Proiectele legilor Educației au fost, iarăși, în centrul atenției publice, în special cel al Legii Învățământului Preuniversitar, după ce presa a semnalat că 13 culte... The post De ce să nu fie Religia materie la bacalaureat? appeared first on Special Arad ·...
[Special Arad]
27/03/2023
[+][mai mult] [Articol complet]


Ciolacu, despre Religia ca materie de Bac: Ce studii de impact să faci la principiile creştine, vechi de mii de ani?
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca Religia să fie introdusă ca materie opţională la Bacalaureat. El susține că este vorba despre o istorie a religiilor ca obiect de studiu şi nu religia într-un sens habotnic.
[HotNews]
26/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Ciolacu, despre introducerea religiei la Bacalaureat: nu e religia în sens habotnic
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune despre propunerea cultelor ca Religia să fie introdusă la Bacalaureat că este vorba despre o materie opţională: „nu vorbim de ceva impus, vorbim de istoria religiilor”.
[Mediafax]
26/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Video | Președintele PSD, despre criticile după decizia ca Religia să fie materie la Bacalaureat: 'Nu pot intra în bășcălia aceea: V-ați dus să pupați moaștele'
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, duminică seara, într-un interviu la România TV, despre posibilitatea ca liceenii să dea, opțional, Religia la Bacalaureat.„Cultele au înţeles că trebuie să fie unite într-o astfel de abordare. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
26/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Marcel Ciolacu apără introducerea religiei ca materie opțională de BAC: „Nu poți să impui un progresism forțat în România! Duce la extremism și antagonizare” | EXCLUSIV
Marcel Ciolacu s-a arătat revoltat de campania de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române (BOR), organizată de „progresiști", în România. Președintele PSD este de acord ca religia să fie introdusă ca materie de BAC, opțională. Articolul
[Romania TV]
26/03/2023
[+][mai mult] [Articol complet]


Ce am învățat din 12 ani de religie în școală sau cum am devenit „eretică”
Jurnalista Iulia Marin a povestit pentru platforma educațională Școala 9 cum a fost experiența sa cu ora de religie din școală și cum ar vedea predarea acestei materii. Am avut mai multe ore de religie în școală decât ore de psihologie sau de filosofie ori de logică. În liceu, mi s-a spus că am o (...)
[Libertatea]
26/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


„Faci un templu din corpul tău”. Fitness-ul este noua religie?
E o scenă amuzantă în filmul documentar Pumping Iron din 1977 în care Lou Ferrigno se antrena și urla în timp ce ridica greutăți înainte de concurs. Arnold Schwarzenegger, intrând în cameră a început să râdă de el, în final zicându-i: „Faci prea mult zgomot. Ar trebui să fie liniște aici, ca într-o Biserică”.
[HotNews]
25/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Biserica Adventistă nu susține Bac-ul la Religie. Biserica Catolică explică de ce se opune diversității în școli și dă exemple din desene animate de pe Netflix
Două dintre Bisericile care apar ca semnatare ale scrisorii comune, transmisă ministrului educației la inițiativa Patriarhiei, explică pentru Libertatea ce le-a motivat să se alăture demersului și cum se poziționează față de cele mai dezbătute puncte de pe agendă: Religia ca probă la Bac și eliminarea (...)
[Libertatea]
25/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce religie are Anca Serea, de fapt. Detalii mai puțin știute despre celebra prezentatoare TV
Mulți s-au întrebat ce religie are Anca Serea, având în vedere că are șase copii, iar oamenii au speculat de multe ori că ar fi sectantă. Soția lui Adi Sînă a fost întrebată de mai multe ori ce religie are. Ce religie are Anca Serea Este una dintre vedetele îndrăgite din România. Mamă a șase […] The post (...)
[Playtech]
24/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


FOTO| Elevul caporal Ștefan Orlea, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română și religie ”Cultură și spiritualitate românească”
FOTO| Elevul caporal Ștefan Orlea, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română și religie ”Cultură și spiritualitate românească” Elevul caporal Ștefan Orlea, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-a calificat la etapa națională a (...)
[Unirea]
24/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Sondaj: Cei mai mulți părinți nu sunt de acord cu introducerea Religiei ca probă la Bac. Reacția BOR
Un sondaj realizat de Federația Națională a Părinților arată că doar 22,6% dintre părinți sunt de acord ca religia să fie probă la Bacalaureat pentru elevii de la orice profil, indiferent că e vocațional teologic […]
[B1 Tv]
24/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cultele religioase vor religia la examenul de Bacalaureat, părinţii spun nu. Reacția BOR
Cultele religioase vor religia la examenul de Bacalaureat, părinţii spun nu. Federația Națională a Părinților a făcut un sondaj, iar aproape 70 de procente din cei peste 40.000 de părinţi chestionaţi nu vor să audă de această materie în programa elevilor. Biserica Ortodoxă a reacţionat imediat. Materia ar (...)
[Observator]
23/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Religia la Bacalaureat: Părinții nu vor o probă suplimentară la examenul maturităţii
Va fi religia probă la Bacalaureat, aşa cum cer cultele religioase? Părinţii dau răspunsul Bisericii. Majoritatea nu sunt de acord cu o probă suplimentară la examenul maturităţii, fie că vorbim despre religie sau oricare alta.
[Observator]
23/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Părinții sunt de acord cu introducerea religiei la BAC doar pentru absolvenții profilului teologic - SONDAJ
Doi din cinci părinți susțin că doar absolvenții profilului vocațional teologic ar trebui să poată alege să aibă religia la bacalaureat, arată un sondaj realizat de Federația Națională a Părinților – Edupart.
[Adevarul]
23/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Sondaj al FNP: Cei mai mulți părinții nu sunt de acord cu introducerea Religiei, ca probă la bacalaureat
În perioada 20-22 martie 2023 Federația Națională a Părinților - Edupart a efectuat un sondaj online pentru a stabili care este percepția părinților în legătură cu unele propuneri de modificare a Proiectului Legii Învățământului Preuniversitar „România Educată”, Citește mai (...)
[TVR]
23/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI
Facultatea de Teologie a Universității din Helsinki i-a oferit Gretei Tunberg titlul de doctor honoris causa în teologie, ca răspuns la zvârcolelile progresiștilor români împotriva introducerii religiei ca meterie la BAC.
[|ActiveNews]
22/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINEA ZILEI
Facultatea de Teologie a Universității din Helsinki i-a oferit Gretei Tunberg titlul de doctor honoris causa în teologie, ca răspuns la zvârcolelile progresiștilor români împotriva introducerii religiei ca meterie la BAC.
[|ActiveNews]
22/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Diana Șoșoacă vrea să invadeze Ucraina și cere recuperarea „obiceiurilor și religiei”. Proiect de lege pentru anexarea teritoriilor pentru ajutorul acordat de România
Senatoarea Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege care România să anexeze teritoriile pe care le deținea în perioada interbelică și „denunțarea Tratatului de bună vecinătate și
[Playtech]
21/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Un întreg stat indian, lăsat fără internet
Autoritățile indiene au blocat ieri accesul la internet pentru aproximativ 27 de milioane de persoane din statul Punjab, pentru a treia zi consecutiv. Interdicția a fost impusă în cadrul unei operațiuni de arestare a lui Amritpal Singh, un lider al mișcării separatiste Khalistan, care urmărește crearea unui stat suveran pentru adepții religiei sikh.
[Jurnalul National]
21/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Video | Cum văd liceenii ideea ca religia să fie opțională la BAC. „Înainte de asta, hai să vedem cum se predă”
Liceenii de la două mari colegii din București au păreri diferite despre cerința Bisericii Ortodoxe Române și a altor 12 culte religioase ca religia să devină materie opțională de bacalaureat.
[Europa Liberă]
20/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Cristian Tudor Popescu, opinie despre introducerea religiei la Bacalaureat: Robii lui Dumnezeu sunt niște robi
<>Pe pagina sa de Facebook, Cristian Tudor Popescu a comentat propunerea Bisericii Ortodoxe și a celorlalte culte religioase de a introduce Religia printre materiile pentru examenul de Bacalaureat.
[ProTv]
20/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie la Suceava
<>Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, sâmbătă, 18 martie 2023, a avut loc, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie, Cultul Ortodox, la care au participat 111 elevi din clasele V-XII, din 57 de unități de învățământ din județ. Cu acest prilej, înainte de...
[Suceava News]
20/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY