ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 septembrie 2021

 
matematica
 
René Descartes, filosoful care a revoluționat gândirea occidentală
Atât filosofia modernă cât și matematica modernă a început odată cu René Descartes, filosoful care a încercat să justifice concepte simple despre ființele umane, lumea înconjurătoare și Dumnezeu folosind o tehnică proprie numită îndoială carteziană […] Articolul
[Descopera]
25/09/2021
[+][mai mult] [Articol complet]


 
 
INFOMANIA • Calendarul zilei de 25 septembrie | PODCAST
1777: Murea filosoful, matematicianul, fizicianul şi astronomul german Johann Heinrich Lambert (n. 1728) 1872: Era inaugurată Gara de Nord din Capitală şi se deschidea prima linie ferată pe ruta Bucureşti-Ploieşti 1883: Se finalizau lucrările la Castelul Peleş, Sinaia fiind declarat oraş 1897: Se (...)
[Europa FM]
24/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Matematicienii au descoperit că muzica poate fi într-adevăr contagioasă, asemenea unui virus (studiu)
Muzica este într-adevăr molipsitoare, au concluzionat oamenii de ştiinţă după ce au constatat că modelul descărcărilor pieselor muzicale nou lansate pare să semene foarte bine cu evoluţia unei epidemii, muzica electronică dovedindu-se a fi cel mai ''contagios'' gen, informează Citește mai departe...
[StiripeSurse]
23/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Radu Banciu, despre tatăl Emmei Raducanu: „Acuma să mă ierte, cred că taică-su dăduse un jaf la o bancă. Așa a cunoscut-o pe chinezoaică”
Radu Banciu a oferit o declarație care a devenit virală în online. În vizorul jurnalistului Look Sport a intrat tatăl Emmei Raducanu, campioana de la USR Open 2021.   Tatăl Emmei Raducanu s-a împrietenit cu chinezoaica la bancă, precum cei din Casa de Papel   , a declarat Radu Banciu.   Cine este Emma Raducanu  
Emma Raducanu s-a născut...
[B1 Tv]
22/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Cine este și unde trăiește cel mai deștept om din lume. Ce a învățat să facă singur la doar doi ani
Potrivit IQ-ului, Terence Tao este cel mai deștept om din lume. În vârstă de 46 de ani, bărbatul locuiește în Los Angeles, SUA, alături de familia lui. De profesie matematician, acesta este descris ca fiind […] The post Cine este și...
[Cancan]
22/09/2021
[+][mai mult] [Articol complet]


 
 
El e cel mai deştept om din lume: la 2 ani citea, la 5 dădea meditaţii, iar la 7 era la liceu. "Extratereştrii vor comunica prin numere, nu cuvinte"
Terence Tao sau Terry, cum îi spun prietenii, este cel mai inteligent om din lume. Tao este un matematician american, de origine chineză, care are un IQ de 230. Ca să vă faceţi o idee, Albert Einstein avea un IQ de 160.
[Observator]
22/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Omul care şi-a dedicat viaţa matematicii. Prof. Gheorghe Stoianovici, magicianul cifrelor
Cu o carieră didactică de aproape 4 decenii, prof. Gheorghe Stoianovici este unul dintre dascălii de elită din Călăraşi. Ca o recunoaştere a meritelor sale pentru o carieră dedicată matematicii, a primit titlulul de cetăţean de onoare.
[Adevarul]
22/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


În plină pandemie care a dat peste cap sistemul de educație, elevii nu au cărți la Limba română, Matematică sau Științele naturii: "Stăm cu mâna întinsă la Minister"
Şcoala nu e ca la manual. Elevii au început orele fără cărţi pe bănci! Cei din clasele a treia şi a patra lucrează fără manuale la matematică, limba română şi ştiinţe, iar învăţătorii improvizează cum pot: cu fişe suplimentare şi rugăminţi către părinţi să printeze cărţile. Explicaţia Ministerului Educaţiei: ca în (...)
[Observator]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Evaluarea Națională în 2022 începe mai devreme! Cum arată structura anului școlar 2021-2022
<>Evaluarea Națională în 2022 începe mai devreme! Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 3 iunie, conform structurii examenului. Înscrierea candidaților este efectuată automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii -30 mai- 3 iunie 2022:...
[Jurnalmm]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Problema de MATEMATICĂ pe care puţini o pot rezolva din prima încercare. Care este rezultatul corect
<>Recent, a apărut pe rețelele sociale o problemă de matematică, care le pune internauților inteligența la încercare. Această problemă de matematică a creat mare controversă în spațiul online, deoarece puțini sunt cei care o pot rezolva. START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii O problemă de matematică, aparent banală, a provocat mari...
[Jurnalmm]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Asia Express: Logica le-a dat bătăi de cap concurenţilor. Cosmin Natanticu: "De aici știi cum e vorba aia cu Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă!"
Logica a fost cea mai mare problemă a concurenţilor în noul episod din Asia Express. Aceştia au trebuit să găsească ordinea unor raţe, după o problemă de matematică, însă au fost învinşi.
[Observator]
20/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Predare hibrid la Colegiul ”Buzești”: 7 elevi în clasă, 23 online
Mai multe cazuri din prima săptămână La sfârșitul săptămânii trecute, în Dolj au fost raportate 13 cazuri de COVID -19 la elevi și trei cazuri în rândul angajaților din școli și grădințe. La clasele la care au apărut îmbolnăvirile activitățile de predare-învățare au trecut online, cu o singiră excepție. O clasă de liceu de la Colegiul Național ”Frații...
[Gazeta de Sud]
20/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY