ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
   
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 8 februarie 2024

 
istorie şi cultură
 
O mască de jad veche de 1.700 de ani a fost recuperată dintr-o piramidă mayașă
Arheologii au descoperit o mască de jad mayașă care seamănă foarte mult cu cea purtată de Jim Carrey în filmul „Masca” din 1994. Această versiune antică, însă, a fost găsită în mormântul unui rege mayaș […] Articolul O mască de jad veche de 1.700 de ani a fost recuperată dintr-o piramidă mayașă apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
07/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Descoperire arheologică rară: Statuia extrem de valoroasă din Alba Iulia, misterele artefactului vechi de 2.000 de ani
Lucrările de reamenajare a mobilității urbane desfășurate în Alba Iulia au dus la descoperirea unei statui ce o reprezintă pe zeița medicinei și a sănătății, Hygieia, după
[Playtech]
07/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Secretele comorilor dispărute din Sarmizegetusa romană. Monumente prețioase au fost devastate
Ulpia Traiana Sarmizegetusa, din Hunedoara, a fost locul în care s-au desfășurat numeroase vestigii arheologice, iar unele monumente prețioase au fost devastate. Colonia Ulpia Traiana Sarmizegetusa, din Hunedoara, a fost întemeietată de împăratul Traian la […]
[B1 Tv]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce au descoperit arheologii în Egipt / „Miracolul geometric” ar putea duce la mormântul Cleopatrei
Arheologii au descoperit un tunel secret, numit „miracolul geometric”, care ar putea duce către mormântul Cleopatrei. Descoperirea a fost făcută în orașul egiptean Taposiris Magna. Acest oraș a fost fondat între anii 280 și 270 […]
[B1 Tv]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Descoperire uimitoare în Egipt. Arheologii au găsit un tunel care ar putea duce la mormântul Cleopatrei
Arheologii au dat de curând peste un tunel secret, supranumit și „miracolul geometric”. Acesta se află în orașul egiptean Taposiris Magna, relatează The Jerusalem Post.
[Adevarul]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Secretele comorilor dispărute din Sarmizegetusa romană. Orașul antic din Dacia a fost devastat VIDEO
Ulpia Traiana Sarmizegetusa (Hunedoara) a fost în ultimele două secole o sursă importantă de vestigii arheologice. Unele monumente prețioase descoperite aici s-au pierdut pentru totdeauna.
[Adevarul]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Chiar și oamenii din Epoca de Piatră uitau mâncarea pe foc
Oamenii uitau mâncarea pe foc chiar și în urmă cu 5.000 de ani, după cum confirmă resturile unei oale de gătit carbonizate descoperite în Germania. Arheologii au descoperit faptul că oamenii din Epoca de Piatră […] Articolul Chiar și oamenii din Epoca de Piatră uitau mâncarea pe foc apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


The Last Dinner Party a lansat albumul „Prelude To Ecstasy”
The Last Dinner Party a lansat albumul „Prelude To Ecstasy”. „Ecstasy este un pendul care oscilează între extremele emoției umane, de la extazul pasiunii la subtilitatea durerii, iar acest concept este cel care leagă albumul nostru. Aceasta este o arheologie a noastră; puteți exhuma (...)
[Radio Crazy]
04/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Egiptul cere revizuirea restaurării Piramidei Menkaure (Mykerinos) din Giza după videoclipul care a scandalizat istoricii și arheologii
Ministerul Antichităților din Egipt a anunțat că a înființat o comisie pentru a revizui restaurarea Piramidei Menkaure (Mykerinos) din Giza, după apariția unui videoclip care a scandalizat atât opinia publică, cât și pe mulți specialiști.
[Adevarul]
04/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Arheologii au făcut o descoperire „high-end”, care datează de acum 2.700 de ani: „Am fost complet dați pe spate”
O echipă de arheologi a descoperit o fierărie „high-end” care datează de la începutul Epocii Fierului. Descoperirea, care datează de acum 2.700 de ani, a fost făcută în Oxfordshire de compania de excavații DigVentures. Datările […]
[Gândul]
03/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Arheologii au făcut o descoperire unică în istoria omenirii. Au găsit ADEVĂRUL despre rasa umană, pe o plajă din Maroc
Arheologii au făcut o descoperire unică în istoria omenirii. Au găsit adevărul despre rasa umană, pe o plajă din Maroc. Arheologii care lucrează pe o plajă din Maroc au descoperit urme de urme umane care […]
[Gândul]
02/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Mormântul de piatră misterios din Suedia din care lipsesc craniile
Arheologii au descoperit un mormânt de piatră misterios din Suedia, vechi de 5.500 de ani, din perioada Neoliticului Timpuriu, din care multe dintre oasele cele mai mari, inclusiv craniile, par a fi fost îndepărtate în […] Articolul Mormântul de piatră misterios din Suedia din care lipsesc craniile apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
02/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Arheologii din Polonia au descoperit o colecție impresionantă de bijuterii din Epoca Bronzului
Arheologii din Polonia au descoperit o colecție de peste 550 de piese de bijuterii din Epoca Bronzului care au făcut cândva parte dintr-un ritual funerar antic. Cunoscut sub numele de Papowo Biskupie, situl de pe […] Articolul Arheologii din Polonia au descoperit o colecție impresionantă de bijuterii din Epoca Bronzului apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
01/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


O echipă de arheologi crede că a găsit avionul Ameliei Earhart. Misterul de 86 de ani ar putea ieși la suprafață
Rezolvarea unui mister vechi de aproape nouă decenii reprezintă o mare provocare. Cu toate acestea, o echipă de arheologi subacvatici ai Deep Sea Vision, folosind roboți marini echipați cu sonar, crede că a făcut un pas semnificativ în rezolvarea misterului dispariției celebrei aviatoare.
[Adevarul]
01/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Arheologii au găsit cele mai vechi formule de înmulțire înregistrate vreodată
Arheologii care fac săpături în situl arheologic Qinjiazui din China au descoperit cele mai vechi formule de înmulțire înregistrate. Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Naționale a Patrimoniului Cultural din China (NCHA), descoperirea a […] Articolul Arheologii au găsit cele mai vechi formule de înmulțire înregistrate vreodată apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
01/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Arheologii au dezgropat temple gemene în mega-orașul sumerian Girsu
Arheologii din Irak au scos la iveală temple gemene construite unul peste celălalt. Templul mai nou, elenistic, datează din secolul al IV-lea î.Hr. și ar putea avea legătură cu Alexandru cel Mare. Templul conținea o […] Articolul Arheologii au dezgropat temple gemene în mega-orașul sumerian Girsu apare prima dată în Descopera.
[Descopera]
31/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Unde se află mormântul lui Alexandru cel Mare
Descris drept „Sfântul Graal” al arheologiei, mormântul lui Alexandru cel Mare a ispitit și a frustrat generații de oameni care l-au căutat și nu au reușit să-l găsească.
[Jurnalul National]
30/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cum vor egiptenii să restaureze piramida lui Menkaura. Furie printre arheologi: "Nu se poate!"; "Să îndreptăm şi Turnul din Pisa"
Proiectul de renovare a unui piramide egiptene a declanşat o polemică. O înregistrare care arată lucrări de renovare la piramida lui Menkaura din Giza a stârnit critici pe rețelele de socializare. În timp ce unii experți au criticat lucrarea de renovare, Mostafa Waziri, șeful Consiliului (...)
[Observator]
29/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Războiul din Ucraina Porunca a 11-a: ”Crede și nu cerceta!”
Sunt multe asemănări între munca arheologilor și cea a media.
[Adevarul]
29/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Arheologii au săpat în mormântul lui Iisus Hristos, iar ce au găsit este ULUITOR! „El nu este aici – pentru că a înviat”
Oamenii de știință au făcut o descoperire incredibilă la Sfântul Mormânt de la Ierusalim. Ei au demonstrat că, după două milenii, încă nu putem afirma că toate misterele legate de această locație au fost elucidate […]
[Gândul]
28/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Obiecte vechi din argint, găsite de trei tineri într-o pădure din Gorj
Este vorba de membrii familiei Curcanu care sunt pasionați de arheologie și de descoperirea de obiecte vechi. Nu este exclus ca cele două fibule să provină din perioada dacică, însă acest lucru va fi stabilit de către specialiști. „Ceea ce vedeți în imagine sunt două fibule (niște agrafe cu care oamenii își prindeau hainele) găsite de către cei doi copii ai lui Gheorghe...
[Gazeta de Sud]
28/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Arheologii care căutau artefacte ale civilizației Maya au rămas înmărmuriți când au descoperit asta! Are peste 1000 de ani vechime și e considerată prima tabelă pe care s-a ținut scorul vreodată în sport
Arheologii care căutau artefacte ale civilizației Maya au descoperit o veche tabelă de marcaj din piatră într-un sit arheologic din Mexic la începutul acestei săptămâni! Descoperirea a fost făcută în situl Maya Chichen Itza, iar […] The post Arheologii care căutau artefacte ale civilizației (...)
[ProSport]
27/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum se tratau locuitorii capitalei în secolul al XIX-lea
O călătorie arheologică printre leacuri și remedii din drogheriile bucureștene, la Palatul Suțu
[Jurnalul National]
27/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Există cu adevărat un oraș dacic subteran la Sarmizegetusa Regia? Cercetătorii ruși l-ar fi căutat intens în anii ’50
Fostul general de divizie Vasile Dragomir reușea să stârnea deopotrivă imaginația, curiozitatea, ironiile și zâmbetele românilor declarând că sub situl arheologic al Sarmizegetusa Regia s-ar afla un oraș dacic întins pe un areal de 200 […]
[B1 Tv]
26/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Arheologii care caută mormântul reginei Cleopatra au dat peste un „miracol” la 13 metri sub pământ
Sub un templu din orașul antic Taposiris Magna din Egipt, arheologii au descoperit un „miracol geometric”, transmite publicația Science Alert. În timp ce făceau excavații în zona templului, cercetătorii conduși de Kathleen Martinez, de la […]
[Gândul]
26/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


„Guma de mestecat” de peste 9.700 de ani ne oferă informații despre dieta şi bolile omului preistoric
Oamenii de știință studiază ADN-ul prezent în „guma de mestecat” folosită de oamenii din epoca de piatră şi descoperită într-un sit arheologic din Suedia cu o vechime de 9.700 de ani pentru a obține informaţii cu privire la afecţiunile bucale din acea perioadă, pentru un studiu suedez
[Adevarul]
24/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Descoperire arheologică rară făcută într-o pădure din Bihor/Ce a urmat – FOTO
Descoperire arheologică rară făcută de un pasionat de istorie din Oradea, într-o pădure de lângă localitatea Brusturi, din judeţul Bihor. Totul, cu ajutorul unui detector de metale. Obiectele cu însemnătate istorică au fost descoperite în urmă cu câteva zile. Printre ele se numără un inel de (...)
[Naţional]
24/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY