ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
   
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 septembrie 2023

 
invatamant
 
 
 
ISJ Buzău a aflat din presă de traficul de droguri condus de două cadre didactice VIDEO
Conducerea Inspectoratului Școlar a aflat din presă că două cadre din învățământul buzoian sunt bănuite de către DIICOT că ar fi coordonat o grupare de traficanți de droguri. Potrivit anchetatorilor, nu sunt indicii că cei doi ar fi plasat droguri și printre elevi.
[Adevarul]
26/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


A fost aprobat calendarul examenului de definitivat pentru 2024. Data până la care se pot înscrie profesorii
Ministerul Educației a anunțat că a fost aprobat Ordinul privind aprobarea Calendarului de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, în anul școlar 2023-2024.
[Antena3]
26/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


A fost aprobat calendarul examenului de definitivat
Ministerul Educaţiei anunţă că a fost aprobat Ordinul privind aprobarea Calendarului de organizare şi desfăşurare a examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar, în anul şcolar 2023-2024.
[Mediafax]
26/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


A fost aprobat calendarul examenului de definitivare pentru anul viitor. Proba scrisă, pe 24 iulie
Proba scrisă a examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar va avea loc anul viitor pe 24 iulie, potrivit unui ordin de ministru prin care a fost aprobat calendarul de organizare şi desfăşurare a acestuia. Citește mai departe...
[TVR]
26/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
UPT a investit, în vara lui 2023, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ, a căminelor, a cantinelor
Pentru buna funcționare a activităților didactice, dar și administrative și sociale, Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ, a căminelor și a cantinelor, dar și a bazelor sportive. Astfel, au fost (...)
[Ziua de Vest]
26/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Proiect de lege pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ
Deputata AUR Gianina Șerban, vicepreședintele Comisiei pentru egalitate de șanse, a anunțat că Alianța pentru Unirea Românilor a depus un proiect de lege extrem de necesar pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ. Având în vedere că se înregistrează o creștere a cazurilor de (...)
[OrtodoxInfo]
25/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Protocol semnat între Patronatul Național Român și Colegiul Economic Arad
Patronatul Național Român, filiala Arad, a semnat în 22 septembrie 2023 un  protocol de colaborare cu Colegiul Economic Arad, o instituție de învățământ care asigură... The post Protocol semnat între Patronatul Național Român și Colegiul Economic Arad appeared first on
[Special Arad]
25/09/2023
[+][mai mult] [Articol complet]


Consfătuirea județeană anuală a profesorilor de religie din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
<>„Convergența cultural-spirituală în învățarea experiențială a religiei” a fost tema centrală abordată anul acesta în cadrul întâlnirii de lucru a profesorilor de religie din județul Suceava. Evenimentul metodic, la care au participat atât profesorii titulari, care predau disciplina în unitățile de învățământ din județ, cât și profesorii suplinitori pe catedrele de...
[Suceava News]
25/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Obiectiv pentru educaţie, revigorarea învăţământului tehnologic
După ani de căutări, autorităţile din domeniul educaţiei şi-au dat seama că piaţa muncii are nevoie de tineri care să ştie efectiv să facă ceva, să fie pregătiţi pentru o profesie.
[Bursa]
24/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Bursele studenţeşti, în consultare publică
Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică proiectul de Ordin privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat, învăţământ cu frecvenţă.
[Bursa]
24/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


”ZIUA BUCUREȘTIULUI” sărbătorită la Biblioteca Metropolitană, prin diverse evenimente cultural-artistice. Expozițiile pot fi admirate până la sfârșitul lunii septembrie
Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, a sărbătorit ieri ”ZIUA BUCUREȘTIULUI”, prin organizarea mai multor evenimente cultural-artistice, care au avut loc, pe parcursul întregii zile, atât la Sediul Central ”Mihail Sadoveanu”, cât și în filiale și la Mediateca BMB.
[Jurnalul National]
23/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum masca Securitatea anchetarea deținuților politic: „Să-i găsim ca borfaşi, ca hoți…“
„Începând cu anul 1968, Securitatea a început să mascheze anchetele instrumentate politic în dosare de drept comun. Acțiunea de mascare a anchetelor s-a întețit după ce România a semnat la 1 august 1975 Declarația de la Helsinki. Prin semnarea declarației, România se obliga să respecte „drepturile omului și libertățile fundamentale”.. Acestea drepturi și libertăți...
[Gazeta de Sud]
23/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


#StareaEducației: (INTERVIU) Universitatea ”A.I. Cuza” are, de anul acesta, toate liniile de studiu pentru învățământul preuniversitar
Anul acesta, elevii care au terminat clasa a 8-a au putut opta să se înscrie, pe baza medie obținute la Evaluarea Națională, la cursurile oferite de un nou liceu înființat la Iași. Este vorba despre liceul Universității ”Alexandru Ioan Cuza”, cea mai veche instituție de învățământ superior din (...)
[Radio Iasi]
22/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


(AUDIO) IAȘI: Festivitate de inaugurare a liceului Universității ”Alexandru Ioan Cuza”
La Iași, a fost inaugurată, astăzi, prima unitate de învățământ din țară care integrează toate formele educaționale preuniversitare. Clădirea a aparținut Consiliului Județean și a fost cedată spre folosință Universității ”Alexandru Ioan Cuza”, împreună cu o suprafață de peste 4.000 de metri (...)
[Radio Iasi]
22/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică un proiect privind acordarea burselor
Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică un proiect privind acordarea burselor şi a altor forme de sprijin financiar pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat cu frecvenţă. Principalele propuneri vizează acordarea unei burse de studiu pentru licenţă didactică la (...)
[Radio Iasi]
22/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Consultare publică a Ministerului Educației cu privire la proiectul de acordare a burselor
Ministerul Educației a pus în consultare publică un proiect privind acordarea burselor și a altor forme de sprijin financiar pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat cu frecvență, informează Rador. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
22/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


DIGI continuă parteneriatul educațional, derulat alături de Asociația Îngeri pentru Suflete
<>Pentru al doilea an consecutiv, DIGI își reconfirmă susținerea proiectului „Dulăpiorul Fermecat – Un pas spre un viitor mai bun”, printr-un nou parteneriat de fapte bune, împreună cu Asociația Îngeri pentru Suflete. Prin această inițiativă de responsabilitate socială, dulapurile din incinta a trei instituții de învățământ din mediul rural, aflate în județul Arad, sunt...
[Suceava News]
21/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Monica Tatoiu, sfaturi pentru tinerii din România: „Nu îndemn pe nimeni să facă copii și jurăminte de veșnicie înainte de 35 de ani”
Monica Tatoiu a acordat un interviu exclusiv în care a vorbit despre învățământ, politica din România și multe altele. Ea a adus în discuție problemele din sistemul de învățământ românesc și a oferit sugestii pentru […]
[B1 Tv]
21/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Ministerul Educației a decis cum se acordă bursele studențești. La cât ajunge bursa de studiu pentru viitorii profesori
Ministerul Educației a pus în consultare publică documentul privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat cu frecvență.
[Antena3]
21/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


De ce Călin și Orianda Donca și-au retras copiii de la școală. Cum își câștigă micuții deja banii: „Primesc 100 sau 50 lei”
Cu toate că își putea permite să își înscrie micuții la cele mai prestigioase unități de învățământ din țară, afaceristul și soția sa au luat o decizie controversată. Află, din rândurile de mai jos, de ce Călin și Orianda Donca și-au retras copiii de la școală. Cum au ajuns să își câștige deja (...)
[Playtech]
21/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Ministerul Educaţiei a pus în consultare un proiect privind acordarea burselor şi a altor forme de sprijin pentru studenţi
Ministerul Educaţiei a pus joi în consultare publică proiectul de Ordin privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat, învăţământ cu frecvenţă.
[Bursa]
21/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Florin Lixandru: 'Noua lege a învăţământului preuniversitar îşi propune să revigoreze învăţământul tehnologic'
Noua lege a învăţământului preuniversitar îşi propune să revigoreze învăţământul tehnologic, obiectivul fiind ca până în anul şcolar 2029-2030 învăţământul tehnologic în sistem dual să se generalizeze, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Florin Lixandru.
[Bursa]
21/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Expoziția de pictură „Porțile sufletului” la Artoteca BMB
Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziției de pictură
[Jurnalul National]
20/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Profesoară, dată afară pentru că, în timpul liber, lucra ca model. I s-a cerut să-și ȘTEARGĂ toatele pozele de pe rețelele de socializare
O profesoară din Rusia, în vârstă de 22 de ani, a fost obligată să renunțe la cariera din învățământ la doar o săptămână de la angajare, din cauza unor fotografii apărute în mediul online. Problema […]
[Gândul]
20/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Rectorul UMFST a lăudat noua lege a învăţământului
Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) 'George Emil Palade' din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat la festivitatea de deschidere a noului an universitar, că prin legea învăţământului promulgată recent se creează mai multă (...)
[Bursa]
19/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY