ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
   
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 10 februarie 2024

 
facultate
 
Arhiepiscopia Timișoarei a planificat agenda catehetică eparhială pentru Anul omagial 2024
Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Timișoarei a realizat Agenda catehetică eparhială în conformitate cu tematica Anului Omagial 2004 în Patriarhia Română. La planificarea catehetică au contribuit profesorii de la Facultatea de Teologie a Universității de Vest din Timișoara. Cadrele (...)
[Basilica]
09/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Vladimir şi Dragoş, primii elevi craioveni în lotul naţional de dezbateri şi medaliaţi pe plan internaţional
Pasiunea pentru cunoaştere, în cea mai frustă formă a sa, i-a condus rapid la primele borne pe drumul performanţei. Sunt primii elevi din Craiova admişi în lotul naţional de dezbateri şi medaliaţi cu bronz la o competiţie prestigioasă desfăşurată anul trecut la Praga.

Olimpici fără finanţare de la Minister „Pentru al doilea an consecutiv,...
[Gazeta de Sud]
08/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


A murit Constantin Cocerhan, eminent profesor de geografie sucevean
<>Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava se află în doliu. Miercuri, 7 februarie, s-a stins din viață la doar 64 de ani reputatul profesor de geografie Constantin Cocerhan. Fost inspector școlar Constantin Cocerhan a absolvit Universitatea din București, Facultatea de Geologie și Geografie, specializarea Geografie – Rusă, cu media 10. Și-a sustinut toate gradele didactice,...
[Suceava News]
07/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Cea mai frumoasă femeie din România e la facultate, dar nu a vrut să dezvăluie la care. Cu ce se ocupă ca să facă bani
Lena Enache, soția lui Gabi Enache, a fost catalogată recent drept cea mai frumoasă femeie din România. Partenera fotbalistului e încă la facultate, dar n-a dorit să dezvăluie la care, lăsând acest aspect un mister. […] The post Cea mai frumoasă femeie din România e la facultate, dar nu a (...)
[ProSport]
07/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Părintele Hrisostom de la Putna va preda la Facultatea de Teologie din Iași
Părintele Hrisostom de la Mănăstirea Putna va preda la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Protosinghelul Hrisostom Ciuciu a fost declarat admis la concursul pentru ocuparea unui post de asistent universitar la catedra de Teologie Biblică, informează Doxologia. După (...)
[Basilica]
07/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Concurs de iconografie la Cluj: calificativele obținute vor putea fi folosite pentru admiterea la Facultatea de Teologie
Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca organizează, în perioada 1 februarie – 21 mai, a treia ediția a concursului „Ortodoxia”, destinat elevilor și studenților pasionați de iconografie. Notele obținute la concurs vor putea fi folosite pentru admiterea la programul de Artă Sacră (...)
[Basilica]
06/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Valentina, o moldoveancă de 27 de ani, cultivă pere în Italia, deși este absolventă de FACULTATE: „E o bucurie să-mi murdăresc mâinile cu pământ”
Valentina Bolocan are 27 de ani și, după absolvirea studiilor în Științe și Tehnologii Agricole, a ales să lucreze la o fermă de pere din Italia. O alegere neobișnuită în comparație cu opțiunile tinerilor din […]
[Gândul]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Facebook împlinește 20 de ani. Relevanța gigantului media în 2024, pusă sub semnul întrebării
Cândva o modalitate de a păstra legătura cu prietenii din facultate, platforma are acum foarte puține asemănări cu Facebook-ul de altădată.
[Antena3]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Băsescu și Xi Jinping
Dumitru Micu a fost un critic literar în banca lui. Dar a lăsat o carte de memorii – „Sfârșit și început de mileniu” – deloc confortabilă pentru scriitori și mai ales pentru profesorii de la Facultatea de Filologie. Cartea a trecut neobservată, nu s-a scris mai nimic despre ea – așa procedează (...)
[Naţional]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Profesor acuzat de hărțuirea unor studente, fără drept la apărare. Le-ar fi scris poezii de dragoste
Lectorul universitar Horea Bădău a fost acuzat în mass-media de hărțuirea unor studente cărora le-ar fi scris poezii de dragoste și le-ar fi cerut să-l țină de mână când se plimbă prin parc. Profesorul este titularul unui post pe care l-a obținut prin concurs la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, dar de trei ani e plecat în Franța, unde a obținut, tot prin...
[Jurnalul National]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


A lăsat Olanda pentru Timișoara. Povestea tinerei de la Pixel: „Credeam că n-o să mai revin decât de Crăciun și de Paști”
Andreea Neag a făcut facultatea în Olanda, la Haga, a lucrat o perioadă scurtă și la Parlamentul European de la Bruxelles, dar a decis să-și continue povestea la Timișoara. Este responsabilă de apariția clubului Pixel.
[Adevarul]
05/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Diagnosticul 3D al medicului artist. REBECA Dumitru: „Simt un spirit de apartenență mai puternic cu pictura mea”
Rebeca Dumitru a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie și și-a început rezidențiatul la Spitalul de Nefrologie „Dr. Carol Davila”. Apoi, a continuat la Spitalul Elias și, în prezent, este medic rezident la Spitalul Militar […]
[Gândul]
04/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Rectorul UVT laudă Muzeul Național de Artă din Timișoara pentru expoziția Constantin Brâncuși
La finalul expoziției Constantin Brâncuși și după un an cu mari succese, Universitatea de Vest din Timișoara a subliniat rolul important pe care l-a jucat în ecuația reușitei Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă al Timișoarei și cadru didactic la Facultatea de Arte și Design din (...)
[Ziua de Vest]
02/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Institutul Oncologic din Cluj-Napoca a fondat un centru de cercetare și abordare comprehensivă a cancerului
Institutul de oncologie „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, împreună cu Facultatea de Medicină a Universității Babeș-Bolyai (UBBMed), a fondat un centru multidisciplinar de cercetare și abordare comprehensivă a cancerului. Potrivit Universității Babeș-Bolyai, Centrul Comprehensiv de (...)
[Basilica]
02/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Povestea Teodorei, studenta la Medicină în Madrid discriminată din cauza scaunului cu rotile: „Mi-au sugerat într-un mod foarte intimidant că ar trebui să renunț la facultate”
Maria Teodora Dumitru, românca studentă la Medicină în Madrid, acuză universitatea la care învață că o discriminează pe caz de dizabilitate. În primii doi ani de studenție aici, nu s-a confruntat cu dificultăți, dimpotrivă. Lucrurile s-au schimbat însă acum, când trebuie să facă și practică. (...)
[Playtech]
01/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Noi abilitări la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București
În perioada 31 ianuarie – 1 februarie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București au avut loc trei concursuri didactice pentru ocuparea funcțiilor de profesor, conferențiar și lector universitar. Miercuri, pr. Sorin Șelaru a susținut examenul pentru ocupare a postului didactic vacant de (...)
[Basilica]
01/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Noi promovări la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București
În perioada 31 ianuarie – 1 februarie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București au avut loc trei concursuri didactice pentru ocuparea funcțiilor de profesor, conferențiar și lector universitar. Miercuri, pr. Sorin Șelaru a susținut examenul pentru ocupare a postului didactic vacant de (...)
[Basilica]
01/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Elevul care a primit nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara, victorie în instanță. Va primi daune morale
Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu“ din Buzău trebuie să șteargă din registru nota 2 pe care a primit-o elevul Alexandru Voicu în 2018 și să-i plătească daune morale de 3.000 de lei pentru suferința cauzată prin scăderea note la purtare pentru că și-a ironizat profesoara de desen printr-o postare pe Facebook, potrivit deciziei definitive a Curții de Apel Ploiești, publicată pe...
[Gazeta de Sud]
31/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Expert în automatică și calculatoare predică: Sfinții Trei Ierarhi ne învață o autentică asumare a credinței adevărate
Anual, de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii instituțiilor de învățământ teologic, un student teolog pregătește o predică. Cuvântul este rostit în fața credincioșilor prezenți la slujbă. Anul acesta a predicat Florin Pop, student în anul 4 la Facultatea de Teologie Ortodoxă (...)
[Basilica]
31/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Facultatea de Teologie din Arad a lansat primul volum dintr-o serie omagială dedicată dascălilor de teologie
Facultatea de Teologie din Arad, sub coordonarea pr. Cristinel Ioja, a lansat marți o colecție intitulată „In Honorem”, dedicată dascălilor de teologie din Arad, ajunși la o vârstă înaintată și care au slujit catedrei universitare. Cu prilejul sărbătoririi Sf. Trei Ierarhi s-a lansat primul (...)
[Basilica]
31/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum să gestionăm stresul în situațiile tensionate pentru a nu ne afecta sănătatea / Ce boli grave poate genera
Viața modernă plină de activități și dead-line-uri la muncă și la facultate vine odată cu stresul, care poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre fizice și mentale. Ce este stresul și care sunt bolile pe […]
[B1 Tv]
31/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Sfinții Trei Ierarhi sărbătoriți la Sibiu: Ne îndeamnă să înțelegem rolul important al preoției
Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și-a cinstit marți ocrotitorii, pe Sfinții Trei Ierarhi. Programul zilei a început cu Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Mitropolitul Ardealului a vorbit despre modelul pe care îl (...)
[Basilica]
31/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Sărbătoarea Sfinții Trei Ierarhi la Facultatea de Teologie a UAV
Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, împreună cu Seminarul Teologic Ortodox Arad, au sărbătorit această zi printr-un program liturgic-cultural, în Catedrala Veche din Arad. Au fost prezenți dr. Ramona Lile, rectorul Universității (...)
[Ziua de Vest]
31/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
SCMUPT 2024, competiția studențească de aplicații mobile care îi trimite pe câștigători la Barcelona
Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara a organizat luni, 29 ianuarie 2024, cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări pentru aplicații mobile din UPT – SCMUPT 2024, o competiție cu tradiție, care se organizează anual în sesiunea de iarnă, în decursul (...)
[Ziua de Vest]
30/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Tristețea copilului „high-tech” cu mamă „medievală”. Conflictul dintre generații sau dintre lumi diferite?
Cum tema copii și părinți este una care mă preocupă de ceva ani și o studiez cu atenție, zilele astea am dat peste un material excelent realizat de echipa Teleleu. Un reportaj despre „cinci prietene de la cel mai bun liceu din Arad care au plecat la facultate în Olanda” (sursa). Am citit cu mare […]
[Libertatea]
30/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Accident mortal în Balș. Un student și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod
Un student de 22 de ani din Balș, județul Olt, a murit după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod. Cum s-a produs accidentul Acesta se întorcea de la facultate și a vrut […]
[B1 Tv]
30/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Lansare de carte la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, la Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi
Marți, 30 ianuarie, Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felean” alături de Liceul Teologic Ortodox din Arad sărbătorește Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, cei trei protectori ai școlilor teologice în Patriarhia Română. Sărbătoarea va debuta cu (...)
[Ziua de Vest]
29/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


EXCLUSIV Vlad Drăgulin, despre rolul din „În Puii Mei“: „A fost o strâmbătură generală, mai ales din partea profesorilor“
Vlad Drăgulin a primit rolul care i-a adus celebritatea când încă era la facultate - mulți colegi l-au sfătuit să renunțe, iar profesorii nu au văzut cu ochi buni personajul pe care îl interpreta alături de Mihai Bendeac în emisiunea „În Puii Mei“.
[Adevarul]
28/01/2024 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY