ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 30 septembrie 2022

 
canicula
 
Debitele Dunării au revenit la normal pe tot sectorul românesc, după episodul sever de secetă
Ministerul Mediului a anunţat, joi, că situaţia hidrologică a revenit la normal pe întreg sectorul românesc al Dunării, iar debitele fluviului, la intrarea în ţară, au avut o creştere importantă în ultimele zece zile. Totodată, gradul de umplere în principalele lacuri de acumulare este în prezent de 74,43%, (...)
[Observator]
29/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Alertă de gradul zero. Vitele românești, măcelărite pe banda rulantă
Disperați că multinaționalele au închis fabricile de lapte din România și seceta i-a lăsat fără hrană pentru animale, fermierii au început să ducă în masă vitele la abator. În prezent, se taie 650 de vaci pe zi, iar în acest ritm, până la sfârșitul anului, nu va mai exista nici urmă de lapte românesc, (...)
[Naţional]
29/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Suprafața agricolă afectată de secetă a trecut de 715.000 de hectare. Petre Daea: Așteptăm procesele verbale ale comisiilor de evaluare a pagubelor, până pe 15 noiembrie
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că instituția așteaptă până pe data de 15 noiembrie procesele verbale de constatare emise de comisiile de evaluare a pagubelor, pentru a putea să îi ajute pe fermierii afectați de […]
[B1 Tv]
29/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


PETRE DAEA: 'Aşteptăm procesele verbale de constatare emise de comisiile de evaluare a pagubelor'
Ministerul Agriculturii aşteaptă până la data de 15 noiembrie procesele verbale de constatare emise de comisiile de evaluare a pagubelor, pentru a-i putea ajuta pe fermierii afectaţi de secetă, a anunţat, astăzi, ministrul de resort, Petre (...)
[Bursa]
29/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Elevii din Vrancea rămân fără lactate la școală. Operatorul care le livra, afectat de secetă și de criza economică
Firma care deține contractul în cadrul Programului Național în Școli al României 2017-2023 susține că din cauza secetei s-au diminuat efectivele de animale și, prin urmare, nu mai este lapte suficient.
[Adevarul]
29/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Viile dobrogene, recolte mai slabe din cauza secetei. „Viticultura, un fel de oaie neagră a agriculturii”
Dobrogea, tărâmul dogorit de soare și vânt, este locul unde cultivarea viței-de-vie ține de tradiție. Doar că, în ultimii ani, viticultorii se confruntă cu seceta care le afectează producțiile.
[Adevarul]
29/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Seceta din vară scumpește laptele la iarnă. Marele magazine preferă să aducă de afară mai ieftin, iar fermierii români se tem că nu vor mai avea piaţă de desfacere
Laptele apă nu se face, dar nici nu se iefineşte. Fermierii ne pregătesc pentru încă o scumpire. Spun că din cauza secetei au ajuns să cumpere furaje din străinătate, şi încă la preţ mărit. Ca să mai reducă din costuri, au început să micşoreze raţiile de hrană ale vacilor. După toate astea, se plâng că primesc (...)
[Observator]
28/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Suprafaţa agricolă afectată de secetă a depăşit 700.000 de hectare
Suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns, astăzi, la 715.802 hectare, în 38 de judeţe şi în Capitală, potrivit datelor transmise de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
[Bursa]
28/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


MADR: Suprafaţa agricolă afectată de secetă se apropie de 700.000 de hectare
Suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns, marţi, la 698.947 hectare, în 38 de judeţe şi în Capitală, potrivit datelor transmise de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).Principalele culturi de toamnă afectate sunt: grâu şi triticale - 189. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
27/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cu peste 75% din culturi distruse de secetă, agricultorii din Vrancea scot "artileria grea": 10 sisteme de rachete pentru ploi artificiale
Seceta care a compromis în acest an culturile agricole din Vrancea, dar şi lipsa sistemelor de irigaţii au obligat autorităţile să caute şi să găsească soluţii. Chiar revoluţionare, am spune, şi în premieră la noi în ţară. Este vorba despre 10 sisteme de rachete pentru stimularea ploilor artificiale care ar (...)
[Observator]
27/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Speranțele fermierilor din Timiș
În funcție de zona în care se află, unii agricultori din Timiș spun că, în cele peste 60 de zile de caniculă din această vară, cu temperaturi la soare de peste 50 de grade Celsius, pământul a ajuns să fie uscat chiar până până la doi metri adâncime. Ce au salvat ploile din august și […] The post Speranțele (...)
[Ziua de Vest]
27/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Suprafaţa agricolă afectată de secetă se apropie de 700.000 de hectare
Suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns, marţi, la 698.947 hectare, în 38 de judeţe şi în Capitală, potrivit datelor transmise de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Citește mai departe...
[TVR]
27/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Efectele unei veri secetoase: Aproape 700.000 de hectare din 38 de județe, inclusiv ALBA, au fost afectate
Efectele unei veri secetoase: Aproape 700.000 de hectare din 38 de județe, inclusiv ALBA, au fost afectate Efectele unei veri secetoase: Aproape 700.000 de hectare din 38 de județe, inclusiv ALBA, au fost afectate Suprafaţa totală afectată de secetă a ajuns, luni, la 683.527 de hectare, în 38 de (...)
[Unirea]
27/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 680.000 de hectare de culturi au fost afectate de secetă în această vară
Peste 680.000 de hectare de culturi au fost afectate de secetă în această vară, a anunțat luni Ministerul Agriculturii.
[Jurnalul National]
26/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Aproximativ 700.000 de hectare de teren, afectate de secetă, în 38 de județe – Ministerul Agriculturii
Datele comunicate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale arată că 683.527 de hectare de culturi au fost afectate de seceta din acest an. Grâul și porumbul au fost culturile calamitate predominant, potrivit datelor, notează Agerpres. Principalele culturi de toamnă afectate sunt grâu şi (...)
[Libertatea]
26/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Călătoria cu trenul în România, o AVENTURĂ ca-n filme. Oamenii, coborâţi în câmp pe ruta Bucureşti – Constanţa
Nici iarna, nici vara, mai nou, nici toamna trenurile din România nu pot ajunge la timp la destinaţie. Dacă nu e gerul sau canicula, atunci e defecţiunea tehnică. Călătorii au simțit miros de fum încă de la plecare. Pe drum, însă trenul s-a oprit și au fost evacuați în câmp. Trenul plecase spre Constanţa (...)
[Naţional]
24/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Secetă combătută cu generatoare de ploaie în Vrancea. Cum funcționează tehnologia
Potrivit autorităților, tehnologia care se află în dotarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova II Vrancea va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare. 20% din suprafața agricolă a Vrancei a fost afectată de secetă.
[Adevarul]
24/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Sezonul hribilor. Abundenţa nu înseamnă şi câştiguri mari pentru culegători
Canicula din vară şi ploile de la începutul toamnei au umplut pădurile sucevene de ciuperci, iar culegătorii n-au stat pe gânduri. Însă în plin sezon al hribilor, abundenţa nu înseamnă şi câştiguri mari, pentru că preţul a scăzut tocmai din cauza ofertei bogate. Citește mai (...)
[TVR]
23/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


România va folosi în premieră generatoare terestre de stimulare a precipitațiilor, în Vrancea, județ grav afectat de secetă anul acesta
Este vorba despre o tehnologie pe bază de iodură de argint, care se folosește cu succes în multe țări europene, dar și în Statele Unite. Primele 10 astfel de generatoare care vor stimula norii să plouă vor funcționa în Vrancea, județ care anul acesta a fost polul secetei din țara noastră. Cele 10 (...)
[Europa FM]
23/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


1.012 hectare de culturi agricole din județul Suceava afectate de secetă în acest an
<>1012,74 de hectare de culturi agricole au fost afectate de secetă în acest an la nivelul județului Suceava, arată o informare prezentată astăzi în ședința Colegiului Prefectural. Cele mai afectate au fost culturile de porumb. Astfel 302 hectare de porumb au fost afectate în procent de 30-51%, 158,34 hectare între 51-70%, 25 hectare între 71-100% […] The post 1.012 hectare de...
[Suceava News]
23/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Vrancea: Zece generatoare pentru stimularea precipitaţiilor au fost aduse în judeţ, o premieră în România
Zece generatoare pentru stimularea precipitaţiilor, o premieră pentru România, au intrat în dotarea Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova II din Vrancea, judeţ care a fost printre cele mai afectate de seceta din acest an, a declarat, vineri, prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor (...)
[Radio Iași]
23/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Abundență de ciuperci la Brașov. Care sunt comestibile și care sunt de evitat
După seceta din vară, ploile din ultima vreme au adus atâtea ciuperci, încât centrele de colectare nu le mai pot primi. Specialiștii spun că putem mânca orice ciuperci din speciile comestibile.
[Adevarul]
22/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Suprafaţa afectată de secetă a depășit 630.000 de hectare în 37 de judeţe
Suprafaţa agricolă afectată de secetă a urcat la 630.378 de hectare, în 37 de judeţe şi în Capitală, arată datele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
[Jurnalul National]
22/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


MADR trebuie să urgenteze finalizarea proceselor verbale și raportul centralizator privind calamitățile generate de seceta pedologică
<>Scrisoare deschisă către MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE Domnului Ministru Petre DAEA, MADR trebuie să urgenteze finalizarea proceselor verbale și raportul centralizator privind calamitățile generate de seceta pedologică Stimate Domnule Ministru, Alianța pentru Agricultură și Cooperare dorește să se adreseze dumneavoastră si Instituțiilor pe care M.A.D.R. le are...
[Suceava News]
22/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Seceta a afectat 630.000 de hectare din 37 de județe
Judeţele care au raportat culturi afectate de secetă sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.
[Jurnalul National]
22/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Seceta a afectat 630.000 de hectare din 37 de județe
Suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns, joi, la 630.378 de hectare, în 37 de judeţe şi în Capitală, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
[Adevarul]
22/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


GÂNDUL GREEN | Valurile de căldură și seceta produc pagube de miliarde (VIDEO)
Europa este unul dintre cele mai afectate continente de fenomenele meteorologice extreme. Schimbările climatice au făcut să avem temperaturi în creștere, iar valurile de căldură și seceta afectează grav economia țărilor de pe bătrânul continent. […]
[Gândul]
22/09/2022 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY