ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
   
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 6 iunie 2023

 
biserica
 
Incendiu mistuitor la Mănăstirea Turnu din localitatea Târgşoru Vechi: cinci autospeciale se luptă cu flăcările
Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la Mănăstirea Turnu din localitatea Târgşoru Vechi, focul cuprinzând o clădire aflată lângă biserica lăcaşului de cult, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, informează Agerpres. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
06/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Geamia din România transformată în biserică ortodoxă. Comuniștii au vrut să o demoleze
Lăcașul de cult a fost construit în timp ce orașul Brăila era cetate turcească şi a servit drept casă de rugăciune. După eliberarea de sub turci, a fost transformată în biserică ortodoxă. În comunism a fost la un pas de demolare.
[Adevarul]
06/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - delegat al PF Părinte Patriarh Daniel în Bulgaria, la Centenarul sfințirii Bisericii Ortodoxe Române ”Sfânta Treime” din Sofia. FOTO
Biserica Românească „Sfânta Treime" din Sofia, capitala Bulgariei, a împlinit 100 de ani de la prima sfințire, informează jurnalista constănțeană Natalia Păun, care a mai fost preluată de ActiveNews și cu o interesantă Scrisoare Deschisă adresată Sfântului (...)
[|ActiveNews]
05/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Biserica din România care este unică în lume. Este singurul loc unde sfinții au aureole negre
Ai auzit vreodată despre biserica din România care este unică în lume prin sfinții pe care îi prezintă? Aceștia au aureole negre în memoria lui Mihai Eminescu. Află în rândurile de mai jos care este povestea lăcașului sfânt și care este particularitatea ce îl face atât de special chiar și dincolo de granițele (...)
[Playtech]
05/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Putin donează Bisericii „Icoana Treimii” a lui Rublev, scandalizând muzeele
Icoana din secolul al XVI-lea, extrem de fragilă, „nu ar trebui să părăsească muzeul”, sunt de acord toţi experţii în artă.
[Mediafax]
05/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
5 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Dorotei, episcopul Bisericii din cetatea Tir, martirizat la 107 ani
Sfântul Dorotei a trăit în timpul domniei împăraților romani Liciniu, Dioclețian, Constantin cel Mare și Iulian Apostatul, ajungând episcop al Bisericii cetății feniciene Tir.
[|ActiveNews]
05/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Rusalii. Ce nu trebuie să faci în această sărbătoare
A doua zi de Rusalii presupune o mulțime de tradiții și obiceiuri, dar și superstiții pe care creștinii le respectă. În a doua zi după Duminica Pogorârii Sfântului Duh, Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântul Duh, […]
[B1 Tv]
05/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Rusalii. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă
În a doua zi după Duminica Pogorârii Sfântului Duh, adică în Lunea Rusaliilor, Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântul Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi. De această zi se leagă mai multe obiceiuri și tradiții, de care credincioșii țin cont.
[Adevarul]
05/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Lunea Sfântului Duh: SFÂNTA TREIME
În Lunea Duhului Sfânt, se celebrează Sfânta Treime, esența credinței creștine. Credința în Preasfânta Treime este învățătura principală a Bisericii Ortodoxe. Ea a fost descoperită în Sfânta Scriptură, mai ales a Noului Testament și
[|ActiveNews]
05/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Superstiții de Rusalii: Ce se spune în popor despre cei care nu cinstesc Pogorârea Duhului Sfânt
Sărbătoarea de Rusalii sau Pogorârea Duhului Sfânt a umplut bisericile din toată ţara. Credincioşii au adus frunze de nuc sau de tei şi spice de grâu pentru a fi sfinţite. Superstiţiile spun că cei care nu cinstesc Rusaliile vor fi pedepsiţi de iele şi spirite (...)
[Observator]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Creștinii au sărbătorit cu pioșenie Rusaliile. Mărturia emoționantă a unei fetițe care a ieșit de la biserică
La 50 de zile de la Paște, creștinii ortodocși și greco catolici sărbătoresc Rusaliile sau Pogorârarea Sfântului Duh. Bisericile au fost pline de oameni care au plecat acasă după slujbă cu frunze de nuc sau de tei pe care le-au așezat apoi la icoane.  
[Ştirile ProTv]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani, din Bucium. Undă verde din partea APM Alba
Modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani, din Bucium. Undă verde din partea APM Alba Modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani, din Bucium. Undă verde din partea APM Alba APM Alba a dat undă verde realizării proiectului pentru extinderea rețelei de apă potabilă din (...)
[Unirea]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO Luptătorii ruși anti-Putin spun că au luat doi soldați prizonieri / Ei cer să se întâlnească într-o biserică cu guvernatorul Belgorodului / Ce le răspunde acesta - UPDATE
Un grup de luptători ruși pro-ucraineni au declarat duminică că au luat doi soldați ruși prizonieri în timpul luptelor din regiunea rusă Belgorod și s-au oferit să îi schimbe în timpul unei întâlniri personale cu guvernatorul regional, Viaceslav Gladkov, transmite Reuters.
[HotNews]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Tradiții și superstiții de Rusalii
Rusaliile sau ielele sunt reprezentări mitice feminine care apar noaptea, înainte de cântatul cocoșilor, între Paște și sărbătoarea de Rusalii. Li se spunea în multe feluri, în funcție de zonele țării: Șoimanele, Măiestrele, Cele Sfinte, Frumoasele, Fetele Câmpului, Dânsele sau Zânele.

Ielele sunt înfățișate ca fecioare îmbrăcate în alb și umblă numai...
[Gazeta de Sud]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Preşedintelui Klaus Iohannis i-a fost decernat în Germania Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului. Laudatio a fost susținută Jean-Claude Juncker, fost președinte al Comisiei Europene
Preşedintele Klaus Iohannis a fost premiat din nou în Germania: i-a fost oferit Premiul Franz Werfel pentru Drepturile Omului, de către Centrul Împotriva Expulzărilor. Ceremonia a avut loc la Biserica Sf. Paul din Frankfurt pe Main, în prezența a peste 500 de invitați. Citește mai (...)
[TVR]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Incendiu uriaș la o biserică veche de 280 de ani. Ce l-ar fi provocat. Video
Un incendiu uriaș a izbucnit la o biserică istorică veche de 280 de ani din Massachusetts, Statele Unite ale Americii, ce era construită din lemn. Turla a fost cuprinsă de flăcări și s-a
[Playtech]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Creştinii ortodocşi greco-catolici sărbătoresc Rusaliile
Creştinii ortodocşi greco-catolici sărbătoresc astăzi Rusaliile, eveniment care marchează întemeierea Bisericii creştine. În Noul Testament este descris momentul care stă la baza sărbătorii de astăzi. Cei 12 apostoli se aflau laolaltă în Ierusalim, la 50 de zile după Învierea Domnului şi la 10 zile (...)
[Radio Iasi]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Rusaliile sau Cincizecimea: Ce sărbătorim la pogorârea Duhului Sfânt, Mângâietorul promis?
Biserica prăznuieşte astăzi pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli, care a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de Duminica mare sau Rusalii.
[Jurnalul National]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Rusaliile şi Pogorârea Duhului Sfânt - sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine
Sărbătoarea se mai numeşte şi Duminica Cincizecimii, sau Duminica Mare, se ţine la 50 de zile după Paşti şi este a doua sărbătoare rezervată botezurilor. Prăznuirea coincide cu sărbătoarea populară a Rusaliilor, când intră în scenă Căluşarii. Citește mai (...)
[TVR]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Rusalii 2023 - Zânele atrăgătoare și periculoase, pomenile, pedepsele și războiul contra Călușului. Tradiții și obiceiuri
Sărbătoarea Rusaliilor este una prestigioasă, aproape la egalitate cu Paștele și Crăciunul, iar asta se vede și din mulțimea de tradiții populare care implicau pe toată lumea, de la cei mai tineri, până la cei în vârstă. De ce Rusaliile erau periculoase? Ce se întâmplă la biserică? Ce nu aveai voie să faci? Ce este Rusalka?
[HotNews]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Tradiții și obiceiuri de Rusalii. Ce trebuie să faci să ai noroc și sănătate tot anul
Duminica Rusaliilor, denumită în popor și Duminica Mare, este sărbătoarea ce amintește de pogorârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus, fiind cinstită an de an la 50 de zile după sărbătoarea de Înviere. De asemenea, în aceeași zi, creștinii celebrează și nașterea Bisericii creștine.
[Jurnalul National]
04/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Situaţia respectării libertăţii religioase în Ucraina - raport al Departamentului de Stat al SUA
Guvernul Ucrainei poate restricţiona dreptul la libertatea de religie şi de cult, prevăzut în Constituţie, doar în „interesul protecţiei ordinii publice sau al sănătăţii şi moralităţii populaţiei sau al protecţiei drepturilor şi libertăţilor altor persoane”, conform legislaţiei în vigoare. Constituţia Ucrainei prevede „separarea bisericii şi a organizaţiilor...
[HotNews]
03/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cristian Botez: Părintele Dan Bădulescu de la Rock la Strană și Teza de Doctorat ”Muzica pentru un tineret dezorientat religios” - Când l-am auzit odată cântând pe Mihail Bucă m-am blocat. Doar două chestii bune mai sunt: muzica psaltică și populară
Și a venit actualul Patriarh Daniel să sfințească o biserică și acolo m-am întâlnit cu un părinte, și am venit odată în țară și am vorbit și i-am zis, părinte, eu aș vrea să învăț muzică bisericească, dar nu mă descurc, îmi dau seama că trebuie să am cursuri. Și el a zis, nu vrei să știi și dogmatică? Vreau, toate (...)
[|ActiveNews]
03/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Cristian Botez: Părintele Dan Bădulescu de la Rock la Strană și apoi în altar. Un drum presărat cu trasee spirituale, oarece exagerări, dar, care au avut și ele rostul lor în acest drum destul de atipic
Și a venit actualul Patriarh Daniel să sfințească o biserică și acolo m-am întâlnit cu un părinte, și am venit odată în țară și am vorbit și i-am zis, părinte, eu aș vrea să învăț muzică bisericească, dar nu mă descurc, îmi dau seama că trebuie să am cursuri. Și el a zis, nu vrei să știi și dogmatică? Vreau, toate (...)
[|ActiveNews]
03/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


ÎPS Teodosie: Schimbarea Pascaliei este o aberație. Politica - Marea Desfrânată - nu trebuie să interfereze cu Biserica. VIDEO
Pascalia nu s-a dorit a fi un factor de unire exterioară cu creștini de alte confesiuni și nici nu face abstracție de data variabilă a Paștelui iudaic care a precedat-o cronologic pe cea a Paștelui creștin și care înglobează alte semnificații
[|ActiveNews]
03/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Consiliul Județean Ilfov și Mânăstirea Căldărușani organizează evenimentul „Biserica s-a născut de Rusalii”
Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Mânăstirea Căldărușani, organizează duminică, 𝟰 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, începând cu ora 𝟭𝟯:𝟬𝟬, expunerea „𝗕𝗶𝘀𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮 𝘀-𝗮...
[B1 Tv]
03/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Papa Francisc, vizită oficială în Mongolia, unde locuiesc doar 1.300 de catolici. Țara este importantă datorită apropierii de China
Papa Francisc urmează să viziteze Mongolia, unul dintre cele mai îndepărtate locuri în care a fost și care are doar aproximativ 1300 de catolici, dar este important din punct de vedere strategic pentru Biserica Romano-Catolică […]
[B1 Tv]
03/06/2023 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY