ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
   
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 4 octombrie 2023

 
Etiopia
 
Dedolarizarea, alianța anti-occidentală și petrolul
Ce consecințe ar avea dedolarizarea economiei mondiale pentru Statele Unite? Alianța BRICS – formată inițial din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud – încearcă fără succes să-și promoveze o monedă comună. Șase noi membri s-au alăturat BRICS – Arabia Saudită, Iran, Etiopia, Egipt, (...)
[Naţional]
02/10/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
BRICS va rezolva criza energetică?
Consultanța Rystad Energy susține că extinderea planificată a BRICS, prin adăugarea a șase membri, va transforma grupul într-un lider mondial în domeniul energiei regenerabile în următoarele decenii. Chiar așa? Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Iranul, Egiptul, Etiopia și Argentina sunt (...)
[Naţional]
27/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


(VIDEO) 66 de cetăţeni străini depistați ascunși în două automarfare şi la “frontiera verde”
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni turci aflați la volanul a două automarfare înmatriculate în Turcia. Șoferii transportau piese auto pentru societăți comerciale din Polonia și Germania. Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al...
[Gazeta de Sud]
26/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Recordul mondial la maraton, zdrobit! » Etiopianca Tigst Assefa a coborât cu peste două minute sub reperul precedent
Tigst Assefa, 26 de ani, a câștigat maratonul de la Berlin cu o performanță astrală, 2h 11:53, nou record mondial. Ea a trecut la proba istorică abia anul trecut, în luna martie Maratonul de la Berlin 2023, desfășurat pe un traseu urban plat și rapid, va rămâne un reper, după ce în cursa feminină s-a bătut recordul mondial, 2h 14:04, pe care îl deținea kenyanca Brigid Kosgei din...
[Gazeta Sporturilor]
24/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Etiopianca Tigist Assefa doboară recordul mondial de maraton feminin la Berlin
Etiopianca Tigist Assefa a doborât duminică, la Berlin, recordul mondial al maratonului feminin, depăşindu-l cu peste două minute faţă de recordul precedent şi obţinând un timp oficial de două ore, 11 minute şi 53 de secunde.
[Mediafax]
24/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Etiopianca Tigist Assefa a bătut recordul mondial la maraton, în cursa la Berlin
Atleta Tigist Assefa, 26 de ani, a câștigat duminică, 24 septembrie, Maratonul de la Berlin, pulverizând recordul mondial cu peste două minute. Etiopianca a încheiat cei 42,195 de kilometri ai cursei în 2h:11.52, relatează France Info. Assefa, aflată la al doilea succes consecutiv la Berlin, a (...)
[Libertatea]
24/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Artefacte jefuite de britanici în secolul XIX au fost restituite Etiopiei. Printre articole, o şuviţă de păr princiar
Mai multe obiecte jefuite de britanici în secolul al XIX-lea, între care o replică a Tablelor Legii, au fost restituite Etiopiei, la fel ca şi o şuviţă de păr princiar, a anunţat vineri ambasada Etiopiei la Londra, relatează AFP.
[Adevarul]
22/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 100 de migranţi ascunşi printre plăci de gresie, piese auto şi alte mărfuri, prinşi când încercau să iasă ilegal din țară
O sută de migranţi din ţări precum Siria, Turcia, Irak, Bangladesh, Nepal, Pakistan şi Etiopia care au intrat legal în România, dar care au vrut să iasă ilegal din ţara noastră, au fost găsiţi ascunşi printre plăci de gresie, piese auto sau alte mărfuri, în mai multe TIR-uri şi o autoutilitară (...)
[Ziua de Vest]
21/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Sârb arestat pentru că a încercat să scoată din țară peste 100 de migranţi prin vama Cenad
O sută de migranţi din ţări precum Siria, Turcia, Irak, Bangladesh, Nepal, Pakistan şi Etiopia care au intrat legal în România, dar care au vrut să iasă ilegal din ţara noastră, au fost găsiţi ascunşi printre plăci de gresie, piese auto sau alte mărfuri, în mai multe TIR-uri şi o autoutilitară (...)
[Observator]
21/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
(VIDEO) 100 de cetăţeni străini, depistați de polițiștii de frontieră
Aceștia erau ascunși în cinci mijloace de transport sau pe jos, la frontiera verde, spre Serbia. Pentru unul dintre şoferii vehiculelor, un sârb, s-a luat măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, polițiștii au efectuat formalităţile de frontieră pentru un cetăţean sârb de 46 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară,...
[Gazeta de Sud]
21/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


(VIDEO) 77 cetăţeni străini, depistați ascunși de polițiștii de frontieră
Aceştia erau ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pe sensul de ieşire din țară, un ceh și un român. Primul conducea o autoutilitară înmatriculată în Cehia. Cel de-al doilea, conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România. Vehiculele transportau piese auto și frigidere pentru societăți...
[Gazeta de Sud]
19/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Etiopiana Tsegay stabilește un nou record mondial la 5.000 de metri
Sportiva a realizat un timp de 14 minute 0 secunde și 21 de sutimi în finala Diamond League.
[Adevarul]
18/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Gudaf Tsegay doboară recordul mondial la 5.000 m alergare
Etiopianca Gudaf Tsegay a stabilit un nou record mondial la 5.000 m, duminică, în cadrul etapei de Diamond League, de la Eugene (SUA), cu timpul de 14:00,21, anulând performanţa precedentă de 14:05,20 stabilită de Faith Kipyegon la Charléty, pe 9 iunie, anul acesta.
[Mediafax]
17/09/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Ziare Etiopia
Ethiopia.direct.news


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY