ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 iulie 2021

 
Dracula
 
Mănăstirea Slănic, Taborul Argeşului. Începuturile monahale ale lăcaşului de cult se pierd în negura timpului
Despre schitul Slănic din comuna argeşeană Aninoasa, supranumit Taborul Argeşului, tradiţia spune ba că a fost întemeiat de voievodul Vlad Ţepeş, ba că ar fi ctitoria lui Neagoe Basarab şi de o rudă a sa, Lalu. Prima atestare documentară a aşezământului este însă ceva mai recentă, datând din 1679.
[Adevarul]
17/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cum arată unul dintre cele mai importante tezaure descoperite la fosta cetate a lui Vlad Ţepeş VIDEO
Tezarul de la Perşinari reprezintă unul dintre cele mai importante descoperite, de-a lungul timpului, de arheologi. Vorbim de o spada din aur, descoperită în 1954. La 8 ani distanţă au fost scoase la lumină şi cinci topoare din argint, în anul 1962, la o depărtare de aproximativ 50-60 metri de locul primei descoperiri.
[Adevarul]
10/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Castelul Bran – istoric și legende. Care sunt tarifele și programul de vizitare
Castelul Bran este unul dintre cele mai populare castele din România, vizitat atât de turiștii români, dar și de cei străini. Legenda lui Dracula face din castelul Bran unul dintre cele mai căutate obiective turistice de la noi din țară. Castelul Bran a fost construit între anii 1226 și 1388, fiind (...)
[Libertatea]
09/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


FOTO. Garbine Muguruza a vizitat Castelul Bran. Jucătoarea de tenis promovează România pe internet
Garbine Muguruza a luat-o pe urmele lui Dracula şi a ajuns la Castelul Bran. Jucătoarea de tenis se află de două zile în România, în vacanţă. Sportiva cu origini venezuelene face reclamă României, postând fotografiile pe Instagram și pe Twitter.
[Digi24]
08/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Nu ratează nimic: Garbine Muguruza a vizitat și una dintre cele mai populare atracții turistice din România (FOTO)
Jucătoarea de tenis Garbine Muguruza, aflată în vizită în România, a vizitat și Castelul Bran, după Peștera Dumbrăvicioara și Parcul Național Piatra Craiului. Imaginile de castel au fost publicate de sportivă pe pagina sa de Instagram. , a notat jucătoarea din Spania în social media. În prezent, jucătoarea din Spania ocupă locul 12 în clasamentul WTA. De-a lungul timpului, s-a...
[B1 Tv]
08/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Revitalizarea Parcului Cornițoiu absoarbe două milioane de euro din bugetul local
Aici s-a dorit iniţial, pe lângă amenajarea zonei verzi, şi construirea unui parc tematic de distracţii -„Dracula Park“. Ulterior, planurile municipalităţii s-au schimbat. La câteva luni după ce a fost învestită în funcţia de primar al Craiovei, Olguţa Vasilescu a anunţat că s-a renunţat la varianta construirii „Dracula Park“ în Parcul Corniţoiu. „Pentru acea...
[Gazeta de Sud]
08/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 150 de concurenţi au participat la Dracula Night Run, în Târgu Mureş
Zeci de sportivi din ţară, dar şi de peste hotare, s-au aliniat pe Platoul Corneşti, din Târgu Mureş, la Dracula Night Run. Au alergat prin pădure, noaptea, iar singurul indiciu de ghidare de pe traseu a fost lumina lămpii de pe cap. Cursa inedită face parte din Campionatul European de Triatlon, (...)
[Observator]
04/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY