ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 martie 2023

 
Ziare si Stiri din : Hunedoara : Călan
 
Băile unde se tratau bogații din Sarmizegetusa. Lingura romană a rămas neschimbată de 19 secole VIDEO
Pe malul Streiului s-au păstrat ruinele uneia dintre cele trei stațiunii termale cunoscute din vremea dacilor și romanilor. „Lingura romană” de la Călan a rezistat peste 19 secole.
[Adevarul]
20/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Orașul din România care ascunde o necropolă ANTICĂ. Mormântul unui războinic, descoperit printre locuințe
Atestat documentar în anul 1387, orașul Călan din județul Hunedoara este situat pe locul unei așezări rurale din Dacia Romană, Ydata pe timpul dacilor, Aquae în timpul ocupației romane. Însă, ceea ce face deosebit orașul […]
[Gândul]
16/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Descoperire uimitoare în cariera dacică de piatră. Un simbol magic controversat proteja așezarea VIDEO
Cariera antică de la Măgura Călanului din Hunedoara a furnizat o mare parte din blocurile de piatră folosite la construcția cetăților dacice din Munții Șureanu. Arheologii au făcut aici câteva descoperiri uimitoare.
[Adevarul]
13/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Locuri istorice de neuitat de pe Drumul Fierului. Cele mai prețioase vestigii ale metalurgiei VIDEO
O mulțime de vestigii prețioase ale metalurgiei din România pot fi văzute pe Drumul Fierului în Hunedoara, un circuit care cuprinde rămășițele uzinelor de fier din Hunedoara și Călan, furnale vechi, mine și cariere de fier spectaculoase.
[Adevarul]
09/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Cea mai veche clădire a Uzinelor de fier Călan, complet neglijată! Monumentul riscă să se prăbușească în orice moment
Buretele de Fier, cea mai veche clădire a Uzinelor de fier Călan și singura care a rezistat trecerii timpului, este complet neglijată și riscă să se prăbușească în orice moment.
[Antena3]
09/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Buretele de Fier, construcția unicat în România lăsată să dispară. Atât a mai rămas, după 150 de ani, din Uzinele de fier de la Călan VIDEO
Cea mai veche clădire a Uzinelor de fier Călan (Hunedoara) a rezistat timpului, dar a rămas complet neglijată, iar localnicii se tem că monumentul istoric este sortit dispariției, la fel ca numeroase alte construcții metalurgice din județ.
[Adevarul]
09/03/2023 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY