ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 6 decembrie 2022

 
Austria
 
Marian Daragiu: Nu cred că Austria își poate permite riscul de a se erija în singurul stat european care consideră că România nu poate intra în spațiul Schengen (VIDEO)
Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației, s-a arătat de părere că Austria ar trebui să își revizuiască decizia de a se opune aderării României la spațiul Schegen, marți, pe B1 TV, la „News […]
[B1 Tv]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Ambasadorul României, scrisoare către președintele austriac privind opoziția aderării la Schengen
Ambasadorul României în Austria a subliniat într-o scrisoare adresată președintelui austriac că „România nu este nici parte a rutei migrației ilegale prin Balcanii de Vest, nici nu facilitează acest fenomen, cum nu reprezintă nici sursă pentru fluxurile de migrație secundară”.
[Adevarul]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce soluţii de intrare în Schengen are Românie, deşi Austria se opune din răsputeri
În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru posibile soluţii pentru a intra în spaţiul Schengen, afirmă europarlamentarul PSD Victor Negrescu.
[Mediafax]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce i-a scris președintelui Austriei ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu: „Vă adresez un strigăt de ajutor”
Ambasada României la Viena a publicat, marți, pe Facebook, scrisoarea pe care Emil Hurezeanu i-a adresat-o, la 25 noiembrie, președintelui federal Alexander Van der Bellen, în contextul anunțurilor oficialilor austrieci că se vor opune aderării României la Spațiul Schengen. „Urmărim de câteva zile cu (...)
[Libertatea]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Scrisoarea ambasadorului Emil Hurezeanu adresată președintelui Austriei. Presiuni pentru ca Viena să accepte intrarea României în Schengen
Au mai rămas doar două zile până când, în Consiliul JAI, se va vota aderarea României la Spațiul Schengen. Austria este singurul membru care în continuare se opune primirii noastre în această comunitate, context în […]
[Gândul]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
ANALIZĂ Cum face Austria jocurile Moscovei şi de ce se opune extinderii Schengen
Austria, singura ţară care se opune aderării României la Schengen, este unul dintre statele UE apropiate de Moscova, relaţie care durează de decenii şi care este generată, în mare parte, de dependența de gazele rusești.
[Adevarul]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Ambasadorul Emil Hurezeanu, „strigăt de ajutor” către președintele Austriei: „Realizările parteneriatului nostru bilateral ar putea fi transformate într-o minge de joc a politicii curente austriece”
Ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu, i-a transmis o scrisoare președintelui austriac Alexander Van der Bellen, în contextul opoziției manifestate de guvernul Karl Nehammer față de aderarea României la Schengen, și s-a arătat îngrijorat că […]
[B1 Tv]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Cristian Tudor Popescu, după ce Austria anunţă că va bloca aderarea României la Schegen: Talpa pusă de Austria ţine de domeniul absurdului
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu reacţionează, într-un editorial publicat în Republica, la anunţul Austriei care se opune integrării României în spațiul Schengen şi precizează că „dincolo de orice cifre, e vorba de o nedreptate jignitoare, de desconsiderare la adresa românilor”. „Talpa pusă de Austria în (...)
[Libertatea]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Cristian Tudor Popescu, reacție la decizia oficialilor de la Viena de a bloca aderarea României la Schengen: „O nedreptate jignitoare”
„Talpa pusă de Austria în ultimul moment intrării României în Schengen ține, înainte de politică, diplomație sau imigrație, de domeniul absurdului”, scrie Cristian Tudor Popescu într-un editorial în Republica. Reacţia jurnalistului vine după ce cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, marți, că Austria (...)
[Libertatea]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Rareș Bogdan, după declarația cancelarului austriac: Trebuie să turăm motoarele la maxim. Cifrele prezentate de Nehammer nu au vreo legătură cu realitate. România nu e în rutele de migranți (VIDEO)
Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, lider al delegației române din PPE, a comentat opoziția manifestată de cancelarul Austriac privind aderarea României la Schengen, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a explicat […]
[B1 Tv]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


De ce nu ne vrea Austria în Schengen? CTP: „E vorba de un „Așa vrem noi!”, bazat pe nimic ca argumente și fapte, dar pe tema imigrației în bătălia de imagine din politica internă austriacă”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat într-un editorial publicat pe Republica.ro faptul că Austria trage oblonul aderării României la Schengen. Potrivit acestuia, „e vorba de un „Așa vrem noi!”, bazat pe nimic ca argumente și […]
[B1 Tv]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Influența Rusiei în Austria, un posibil factor pentru decizia guvernului Nehammer de a bloca aderarea României la Schengen. Legăturile dintre Viena și Moscova, tot mai vizibile în contextul invaziei ruse
Deși inițial nu formulase vreo obiecție în acest sens, Viena pare să fi rămas singurul obstacol care împiedică aderarea României la spațiul Schengen, iar schimbarea drastică de atitudine a guvernului condus de Karl Nehammer nu […]
[B1 Tv]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Expertă româncă în relații internaționale din Austria despre Schengen: „România și Bulgaria sunt țapii ispășitori pentru eșecurile Ungariei”
Daniela Pisoiu, cercetător senior la Institutul Austriac pentru Afaceri Internaționale, a explicat într-un interviu pentru HotNews.ro care crede că sunt motivele din spatele refuzului Austriei ca România să intre în spațiul Schengen.
[HotNews]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Lucian Bode, ministrul de Interne, după ce Austria a anunţat că se opune aderării României la Schengen: "Problemele nu pot fi imputate României"
Lucian Bode, ministrul de Interne, a precizat, într-o postare pe Facebook că "problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României!", după ce Austria a anunţat că se va opune aderării României la Schengen.
[Antena3]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


De ce nu vrea Austria ca România să intre în Schengen? Relația periculoasă dintre Austria și Rusia
Refuzul Austriei de a nu permite României să adere la spațiul Schengen ar fi surprinzător dacă nu am cunoaște relația mult prea apropiată dintre Austria și Rusia, precum și faptul că uneori interesele Moscovei trec prin Viena. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


„Nu prin România trece fluxul migratoriu”. Replica ministrului de Interne la refuzul categoric al Austriei de a primi România în Schengen
Ministrul de Interne, Lucian Bode, dă replica autorităților din Austria, care se opun categoric aderării României la Schengen, Bode spunând că „nu prin România trece fluxul migratoriu și nu România este generatoarea acestui flux”.
[HotNews]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Aderarea României la Spațiul Schengen încă se negociază, spune Iohannis. „Stăm hotărâți până în ultimul moment” | AUDIO
Aderarea României la spațiul Schengen încă se negociază, spune președintele Klaus Iohannis. Decizia va fi luată joi de miniștrii de Justiție și Afaceri Interne ai statelor membre. Până atunci, reprezentanță ai României dar și ai Comisiei Europene încearcă să convingă Austria să nu se opună prin vot intrării (...)
[Europa FM]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Viena: România nu este nici parte a rutei migrației ilegale prin Balcanii de Vest, nici nu facilitează acest fenomen
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a transmis o scrisoarea preşedintelui federal Alexander Van der Bellen, referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen, în care îşi exprimă „consternarea și îngrijorarea” cu privire la „încercările derutante de a crea, Citește mai (...)
[TVR]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Spotmedia: Ne luăm adio de la Schengen? Iohannis spune că încă se joacă, cancelarul Austriei că nu
Cancelarul Karl Nehammer a anunțat la Tirana că Austria se va opune aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, susținând că este nevoie de mai mult timp pentru a se asigura că frontierele sunt securizate.
[Deutsche Welle]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


IntMin Bode: Migration problems facing Austria cannot be attributed to Romania
The migration problems facing Austria cannot be attributed to Romania, Minister of Internal Affairs Lucian Bode says on Tuesday, told Agerpres.He reiterates that Romania meets all the technical conditions for accession to the Schengen area. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Lucian Bode, cu două zile înaintea votului pentru Schengen: „Problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis marţi, 6 decembrie, pe Facebook, că România „nu poate fi sancționată nemeritat și nejustificat” pentru problemele de migrație reclamate de Austria. Declaraţia vine după ce Viena a anunţat că îşi menţine refuzul față de aderarea României la Schengen. „Problemele (...)
[Libertatea]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Austria ne-a dat cu piciorul! A spus NU aderării României la spaţiul Schengen
Austria a făcut oficial ceea ce ştia toată lumea: se opune aderării României la spaţiul Schengen. A spus asta chiar cancelarul Karl Nehammer, la summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana. Austriecii dau vina pe România şi Bulgaria pentru pronblema cu migranţii cu care se confruntă ei. Îşi fac (...)
[Naţional]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Austria se opune aderării României la spațiul Schengen. Karl Nehammer: „Este nevoie de mai mult timp” / Lucian Bode spunea recent că a fost „asigurat” de omologul austriac că declarațiile „nu sunt îndreptate împotriva României”
Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, marți, la Tirana, în marja Summitului UE – Balcanii de Vest, că Viena se opune aderării României la spațiul Schengen, potrivit Digi24.ro.   Austria se opune aderării României la […]
[B1 Tv]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Lucian Bode reacționează la acuzațiile Austriei: Problemele de migrație nu pot fi imputate României. Țara noastră nu poate fi sancționată nemeritat și nejustificat pentru această situație
Problemele de migraţie cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României, afirmă, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Reacția lui vine după ce Viena a spus că țara noastră nu îndeplinește condiţiile pentru […]
[Gândul]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Cifrele înaintate de Viena cu privire la migrația ilegală prin România, contrazise de datele Frontex
Datele Frontex, agenţia europeană pentru protecţia frontierelor, arată că migranţii ilegali care ajung în Austria preferă alte rute decât cele prin România, scrie news.ro. Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat marţi, 6 decembrie, la postul public de televiziune, că Viena îşi menţine (...)
[Libertatea]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Lucian Bode: ”Problemele de migrație ale Austriei nu pot fi imputate României”. Datele UE contrazic poziția Vienei
Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că problemele de migraţie cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. Datele oficiale ale UE contrazic, de altfel, argumentele Vienei.
[Ştirile ProTv]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Bode: Problemele de migraţie cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României
Problemele de migraţie cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României, precizează marţi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Acesta reiterează că România îndeplineşte toate condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen. Citește mai (...)
[TVR]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Lucian Bode: Problemele de migraţie ale Austriei nu pot fi imputate României
Lucian Bode, ministrul de Interne, atrage atenția că problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României, astfel că „țara noastră nu poate fi sancţionată nemeritat”.
[Adevarul]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY