ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 7 ianuarie 2023

 
Ziare si Stiri din : Moldova : Iaşi | Hârlău | Podu Iloaiei | Târgu Frumos
 
 

 
Studenții amenință cu proteste la adresa Legii Educației. „Cultura plagiatului apropie România de Rusia“
Președintele Ligii Studenților din Iași reclamă faptul că în actuala formă a Legii Educației, pedepsele sunt prea blânde sau inexistente, iar actuala lege nu trebuie să se extindă și în Republica Moldova.
[Adevarul]
28/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Familie cu trei copii, salvată dintr-o mașină ajunsă în șanț
O mașină în care se aflau trei copii mici alături de părinții lor, din Vâlcea, s-a răsturnat într-un șanț pe DE 581, în județul Vaslui. Familia se îndrepta către Iași, unde unul dintre copii, în vârstă de 1 an și 6 luni, urma un tratament.
[Jurnalul National]
28/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Două tinere au ajuns la spital, după ce şoferul, un tânăr de 22 de ani, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un şanţ
Accident în Neamţ. Două tinere de 21 şi 23 de ani din Iaşi au ajuns la spital, după ce şoferul, un tânăr de 22 de ani, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina în şanţ.
[Observator]
28/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Două tinere din Iaşi, rănite după ce maşina în care se aflau a intrat într-un şanţ
Două tinere din judeţul Iaşi au fost rănite, sâmbătă, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un şanţ, pe DJ 208G, în localitatea Ştefan cel Mare, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, potrivit Agerpres. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
28/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Darius Pintiliuc i-a impresionat pe jurații Românii au talent. La doar 9 ani, a făcut show pe scenă: „Îmi amintești de trupa Simplu”
Darius Pintiliuc i-a impresionat pe jurații Românii au talent. La doar nouă ani, cu numele de scenă “Divergent”, a făcut show pe scenă, lăsându-i fără cuvinte pe jurați. Andra și-a adus aminte de trupa Simplu după ce a văzut momentul concurentului originar din Iași.  Articolul
[Romania TV]
27/01/2023
[+][mai mult] [Articol complet]


 
 
AUR s-a 'căsătorit' cu republicanii și cu țărăniștii. Ce-și propune alianța suveranistă
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Partidul Republican și Partidul Alianța Național Țărănistă au semnat la Iași protocolul de colaborare sub numele de Alianța AUR, conform unui comunicat de presă. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
27/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Povestea cutremurătoare de viață a zece oameni ai străzii din Iași, care s-au adăpostit de iarnă într-o hală. „Sunt singur”
În plină iarnă, zece oameni sărmani din Iași s-au adăpostit într-o fostă fabrică de țigarete. Și-au improvizat aici două camere cu sobe și, din puținul pe care îl câștigă muncind cu ziua, se gospodăresc cum pot.
[Ştirile ProTv]
27/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


AUR s-a aliat cu Republicanii / Ce este protocolul de colaborare numit Alianţa AUR
Partidul Republican a semnat, la Iaşi, cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) şi Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă un protocolul de colaborare sub numele de Alianţa AUR.
[Mediafax]
27/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Finanțări de la stat pentru zeci de femei de afaceri din zona Moldovei. Fiecare va primi până la 200.000 de lei
Mai multe femei din Iaşi au reuşit să obţină finanţare în cadrul proiectului „Femeia Antreprenor". Recent, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a publicat lista persoanelor care au fost admise în program.
[Adevarul]
27/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Tot mai multe cazuri grave de gripă în Iaşi. Medic: „Prezentarea la doctor poate face diferenţa între viaţă şi moarte"
Gripa afectează tot mai multe persoane din Iaşi iar acest lucru se vede mai ales la Spitalul de Boli Infecţioase din oraş. Conform cadrelor medicale, peste jumătate dintre pacienţii care ajung în triajul unităţii medicale au nevoie de internare.
[Adevarul]
27/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Problema locurilor de parcare, tot mai acută. Foarte multe maşini sunt ridicate zilnic
Zilnic, în municipiul Iaşi, foarte mulţi şoferi se trezesc cu surprize când se întorc la locul în care şi-au parcat maşinile. Acest lucru se întâmplă deoarece poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei ridică zilnic foarte multe autoturisme care nu sunt parcate regulamentar.
[Adevarul]
27/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Iaşiul are de 7 ori mai mulţi săraci decât judeţul Timiş şi de 4 ori decât judeţul Cluj
Iaşiul se află printre judeţele în care trăiesc cele mai multe familii nevoiaşe, cel puţin dacă ne uităm peste numărul persoanelor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei. În funcţie de numărul de copii în vârstă de până la 18 ani pe care îi are, familia cu venituri mai mici decât pragul stabilit de (...)
[Libertatea]
27/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Cadrele medicale de la „Institutul Inimii” din Iași continuă greva japoneză declanșată după ce proiectul noului spital nu a primit finanțare prin PNRR. Se anunță noi acțiuni
600 de angajați de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iași protestează de două săptămâni. Se consideră nedreptățiți după ce proiectul „Institutului Inimii”, un institut regional de medicină cardiovasculară, nu a fost inclus în lista spitalelor care vor fi construite sau refăcute cu bani din (...)
[Libertatea]
27/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Covid-19 încă afectează România. Câte cazuri s-au înregistrat în Iaşi în 24 de ore
În Iaşi continuă să apară cazuri de persoane care sunt testate pozitiv la infecţia cu virusul SarS-CoV-2. Cu toate acestea, doar o mică parte din testele efectuate arată ca pacienţii suferă de afecţiunea Covid-19.
[Adevarul]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Părintele Calistrat Chifan, despre căsătoriile din interes: „E nevoie să stricați o taină pentru lucrul ăsta?”
Asigurarea stabilității financiare prin intermediul căsătoriei pare a fi în zilele noastre mult mai importantă pentru unii tineri. Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, a vorbit de curând despre uniunea dintre două […]
[B1 Tv]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Zonele industriale, raiul câinilor fără stăpân. La Iași, zeci de maidanezi sunt duși zilnic la padoc
Cazul femeii din Bucureşti, omorâtă de câini fără stăpân la finalul săptămânii trecute, a stârnit un val uriaș de reacţii. Hingherii primesc acum tot mai multe solicitări pentru a ridica animalele de pe străzi.
[Adevarul]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Singura universitate din România unde studenții dau examen pe tabletă: „Este un pas firesc“
Este vorba despre un examen susținut de studenții UMF Iași, care se desfășoară sub forma unui test-grilă, dat pe tabletă și care este o premieră în sistemul de învățământ românesc.
[Adevarul]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Poli Iași a trecut Prutul! Echipa lui Leo Grozavu va juca două meciuri amicale la Chișinău și a făcut deplasarea cu 25 de jucători
Politehnica Iași va încheia cea de-a treia săptămână de pregătire din acest an cu două meciuri amicale, ambele programate în Republica Moldova. Echipa din Copou va juca vineri, 27 ianuarie, cu FC Zaria Bălți, iar […] The post Poli Iași a trecut Prutul! Echipa lui Leo Grozavu va juca două meciuri amicale (...)
[ProSport]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


editiadedimineata.ro: „Alţii nu ar fi avut viţiurile şi deplorabila lui educaţie, dar nu ar fi avut nici însuşirile, nici hotărârea lui” – Alexandru Ioan Cuza, în amintirile lui Radu Rosetti
„În iarna aceea era s-o ducem întruna într-o emoţie patriotică. De abie se alesese Cuza domn al Moldovei şi iaca că şi muntenii îl aleg tot pe dânsul domn.” În Amintirile lui, Radu Rosetti, politician, istoric, scriitor, a povestit despre „prietenia mare” pe care o legase cu Alexandru Ioan Cuza. S-au cunoscut la Iași, în 1857. Cuza avea atunci 37 de ani, iar Rosetti –...
[HotNews]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Leo Grozavu avertizează, după 3 luni la Iași: „Dacă nu sesisez perspective, nu mă văd aici și în viitor”
Antrenorul de 55 de ani a surprins alegând o echipă de „B”. Tehnicianul recunoaște că a făcut-o doar datorită prieteniei cu Șfaițer, însă nu se imaginează și din vară la acest club în cazul în care pretențiile nu vor crește.  VIDEO. Leo Grozavu, despre preluarea Politehnicii Iași: „În viață, nu faci întodeauna ce vrei.” - Domnule Grozavu, cum e după 3 luni la...
[Gazeta Sporturilor]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Sarbatoare mare la Iasi - Ziua Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, la Catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei
În calendarul Bisericii noastre, în ziua de 26 ianuarie este pomenit Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei. Acest moment va fi marcat în mod deosebit la Iași, în Catedrala Mitropolitană, unde se află spre închinare sfintele sale (...)
[|ActiveNews]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Adolescenții care s-au distrat cu un cadavru de pisică sunt cercetați în libertate. Unul dintre ei a și filmat isprava
Cei doi adolescenți din județul Iași, care s-au distrat lovind cadavrul unei pisici, sunt cercetați în libertate, sub control judiciar.
[Ştirile ProTv]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Scriitorul evreu care a aprins flacăra naționalismului românesc
Pe 8 ianuarie 1908 a murit la Iași, de cord, Ronetti Roman, traumatizat de arderea, în răscoala țărănească din anul precedent, a conacului unde locuia cu soția sa, fiica unui arendaș (crudă ironie a istoriei: în 1907 Caragiale publicase o schiță veselă - „Monopol” - despre amicul său Ronetti Roman pe tema reformei rurale...). Dar să-i împrăștiem povestea!
[Jurnalul National]
26/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


PMP atacă AUR: Au stricat Ziua Unirii Principatelor urlând ca bezmeticii
Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Petru Movilă, a comentat, într-o postare pe Facebook, evenimentele care s-au petrecut de Mica Unire, la Iași, acolo unde, susține politicianul, ieșenii au fost dezbinați de AUR. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
25/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Atacuri în bisericile din Spania: un preot a murit și mai mulți enoriași au fost răniți
Cel puțin o persoană a murit și alte patru au fost rănite , dintre care una foarte grav, în urma atacului împotriva a cel puțin două biserici din municipiul Cadiz din Algeciras, Spania, potrivit El Independiente.
[Jurnalul National]
25/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


Şcolarizare gratuită pentru meseria de vatman, la Iași. Proiect inedit la Compania de Transport Public
Cei care îşi doresc o carieră în transportul în comun au acum o ocazie inedită. Compania de Transport Public Iaşi oferă şcolarizare gratuită celor care doresc să practice meseria de vatman.
[Adevarul]
25/01/2023 [+][mai mult] [Articol complet]


 
In ziarele din Iaşi:

 
Un nou rol în filmul Taximetriști. Monica Bîrlădeanu folosește taxiul pe drumul spre succes
Monica Bîrlădeanu revine pe marile ecrane cu filmul Taximetriști, în care joacă rolul unei cliente excentrice. Filmul a avut premiera săptămâna trecută și urmează să ajungă și la Iași într-o proiecție de (...)
[Ieșeanul] 25/01/2023

 
TUIASI și USV au format consorțiul AGRITECH pentru a atrage 21 de milioane de euro prin PNRR: va fi construit un complex integrat pentru învățământul dual
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a înființat, alături de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), consorțiul AGRITECH. Prin intermediul acestuia se (...)
[Ieșeanul] 24/01/2023

 
Scandal birocratic între vedetele Autostrăzii A8. Ironii între Petru Movilă și Cătălin Urtoi
O mică neînțelegere birocratică a băgat zâzanie între consilierul guvernamental Cătălin Urtoi și Petru Movilă, administratorul public al Iașului. Totul a pornit de la circuitul lent al unui document privind (...)
[Ieșeanul] 23/01/2023

 
Oaspete al luxosului hotel Reid’s Palace. Andreea Marin, pe urmele lui Cristiano Ronaldo în Insula Madeira
Începutul de an i-a oferit Andreei Marin o vacanță de vis în Insula Madeira. Vedeta a mărturisit pe pagina sa de socializare că își dorea de multă vreme să fie vindecată de „toate oboselile și (...)
[Ieșeanul] 21/01/2023

 
Deranjat de ingratitudinea ieșenilor. Urtoi, pasager solitar în vagonul de dormit Iași – București
Perpetuu navetist pe ruta Iași – București, consilierul guvernamental Cătălin Urtoi începe să le bată obrazul ieșenilor care nu folosesc vagonul de dormit al trenului spre Capitală. „În câteva minute plec (...)
[Ieșeanul] 19/01/2023

 
In ziarele din Iaşi:

 
Neamţ: Două tinere din Iaşi, rănite după ce maşina în care se aflau a intrat într-un şanţ
Două tinere din Iași au ajuns la spital, după ce autoturismul în care se aflau a ajuns în șanț, deoarece șoferița nu a adaptat viteza la condițiile de drum. ”Din primele cercetări efectuate de polițiști a (...)
[Radio Iasi] 28/01/2023

 
Vrancea: Acces restricţionat tuturor categoriilor de vehicule pe E85, între Slobozia Bradului şi limita cu judeţul Buzău
Accesul a fost restricţionat pentru toate categoriile de vehicule, sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 10,15, pe DN2 – E85, între Slobozia Bradului şi limita cu judeţul Buzău, a informat Inspectoratul de (...)
[Radio Iasi] 28/01/2023

 
Trafic feroviar adaptat la condiţiile meteo nefavorabile
Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo şi se înregistrează întârzieri în Gara de Nord. Potrivit unui comunicat (...)
[Radio Iasi] 28/01/2023

 
IGSU: Peste 3.000 de pompieri au intervenit în 25 localităţi pentru înlăturarea efectelor generate de ninsori şi viscol
Peste 3.000 de pompieri au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 25 localităţi din 12 judeţe pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru această perioadă, a (...)
[Radio Iasi] 28/01/2023

 
A fost reactivat comandamentul de iarnă în municipiul Iași
A venit iarna în județul Iași. Pentru a se asigura circulaţia în condiţii normale, în municipiul Iași a fost reactivat Comandamentul de Iarnă. S-a intervenit şi se intervine pentru deszăpezirea drumurilor (...)
[Radio Iasi] 28/01/2023

 
 
 
   
Presa Locala

 • Aiud
 • Alba Iulia
 • Alba .
 • Alexandria
 • Arad
 • Bacău
 • Baia de Arieş
 • Baia Mare
 • Banat
 • Bârlad
 • Bihor
 • Bistriţa
 • Bistriţa-Năsăud
 • Botoşani
 • Brăila
 • Braşov
 • Bucovina
 • Bucureşti
 • Buzău
 • Călăraşi
 • Câmpia Turzii
 • Câmpina
 • Caransebeş
 • Caraş-Severin
 • Cernăuți
 • Chişinău
 • Cluj
 • Constanţa
 • Covasna
 • Craiova
 • Crişana
 • Cugir
 • Dâmboviţa
 • Darabani
 • Dej
 • Deva
 • Diaspora
 • Dobrogea
 • Dolj
 • Dorohoi
 • Fălticeni
 • Focşani
 • Galaţi
 • Gherla
 • Giurgiu
 • Gorj
 • Harghita
 • Hunedoara
 • Ialomiţa
 • Iaşi
 • Ilfov
 • Maramureş
 • Mediaş
 • Mehedinţi
 • Miercurea Ciuc
 • Moinești
 • Moldova
 • Motru
 • Muntenia
 • Mureş
 • Neamţ
 • Olt .
 • Oltenia
 • Oneşti
 • Piatra Neamţ
 • Ploieşti
 • Prahova
 • Predeal
 • R. Moldova
 • Râmnicu Vâlcea
 • Reşiţa
 • Roşia Montană
 • Sălaj
 • Satu Mare
 • Sibiu
 • Sighişoara
 • Sinaia
 • Slatina
 • Suceava
 • Târgu Jiu
 • Târgu Mureş
 • Tecuci
 • Teleorman
 • Timiș
 • Timişoara
 • Transilvania
 • Turda
 • Turnu Severin
 • Vâlcea
 • Vaslui
 • Vrancea
 • Zalău
 • Zlatna
 • ZIAR.com


  |  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
  ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

  Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

  Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY