ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
   
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 15 februarie 2024

 
 
 

 
Apa potabilă, întreruptă o săptămână în municipiul Craiova şi alte 20 de localităţi din judeţele Dolj şi Gorj. Cişmelele vor funcţiona non-stop (FOTO)
Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Craiova şi alte 20 de localităţi din Dolj şi Gorj, în perioada 26 februarie – 2 martie. Compania de Apă Oltenia (CAO) SA anunță efectuarea unor lucrări […]
[B1 Tv]
20/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Vinul Brâncuși, creat de oltenii săi. Ediția limitată are 1.890 sticle de colecție. Care este semnificația
Un vin considerat de colecție a fost lansat luni, 19 februarie 2024, de Asociația „Excelsior“ a prefectului de Gorj, cu ocazia împlinirii a 148 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși.
[Adevarul]
20/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Profesor de liceu din Târgu Jiu, bolnav de TBC. Măsurile luate de urgență de Direcția de Sănătate Publică Gorj
Un profesor de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din municipiul Târgu Jiu a fost depistat cu TBC, fiind realizate dezinfecții în spațiile unității de învățământ.
[Adevarul]
20/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Soclu nepotrivit pentru bustul lui Brâncuși din Timișoara. Se cere înlocuirea lui. „Nu-l reprezintă pe artist“ FOTO
Artistul vizual Mihai Donici propune înlocuirea soclului pe care se află bustul lui Brâncuși de lângă Facultatea de Arte din Timișoara. Monumenul a fost amplasat în 2012, la inițiativa Asociației Fiii Gorjului din Banat care a donat lucrarea Universității de Vest.
[Adevarul]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Fostul prefect de Gorj a fost prins, din nou, fără permis de conducere
Dan Ilie Morega, fostul prefect al judeţului Gorj, a fost prins pentru a doua oară consecutiv în ultimele zile conducând fără permis. Fost prefect, prins la volan deși are permisul retras În vârstă de 78 […]
[B1 Tv]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Dan Morega, prins din nou fără permis. Reacție halucinantă a fostului prefect: Păi, un ofiţer de informaţii îl opreşti? Un profesor universitar doctor?
Fostul prefect al judeţului Gorj, Dan Ilie Morega, a fost prins la volan fără permis de conducere, pentru a doua oară în curs de decurs de doar șase zile. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Restricţii în mai multe zone din Gorj, după confirmarea gripei aviare la două lebede
Autorităţile au instituit restricţii în judeţul Gorj, ca urmare a apariţiei unui focar de gripă aviară la lebede, după ce virusul a fost confirmat la două astfel de păsări sălbatice găsite moarte pe un lac de acumulare din municipiul Târgu Jiu, notează Agerpres.
[Adevarul]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Fostul prefect de Gorj a fost prins, din nou, fără permis de conducere. Dan Ilie Morega: "Cum să le dau permisul? Am peste două milioane de kilometri parcurşi"
Dan Ilie Morega, fostul prefect al judeţului Gorj, a fost prins, pentru a doua oară în câteva zile, în timp ce conducea fără permis. Bărbatul a explicat că nu vrea să le dea agenţilor permisul pentru că "are peste două milioane de kilometri parcurşi".
[Antena3]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Fostul „baron de Gorj”, Dan Ilie Morega, recidivează. A fost prins din nou la volan fără permis
Faptele penale au avut loc în decurs de numai o săptămână. După ce, inițial, polițiștii din Gorj l-au prins pe fostul deputat conducând pe drumurile publice, deși avea permisul retras, după doar 6 zile a fost depistat din nou, în Mehedinți, la volanul mașinii personale.
[Adevarul]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Fost parlamentar din Gorj, dosar penal după ce a fost prins fără permis. Carnetul, suspendat la cererea unui psihiatru
Un fost parlamentar din judeţul Gorj s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de poliţiştii din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea fără permis.
[Observator]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Incendii puternice de vegetație, în mai multe zone din judeţul Gorj. Zeci de hectare de teren s-au făcut scrum
Incendii puternice de vegetație, seara trecută, în mai multe zone din judeţul Gorj. În comuna Peştişani, zeci de hectare de teren s-au făcut scrum.
[Observator]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Momentul în care un șofer teribilist din Gorj trece cu viteză pe roșu, în timp ce pietonii încercau să traverseze. A fost la un pas de tragedie
Un şofer teribilist din Gorj putea să provoace o adevărată tragedie, după ce a trecut cu viteză pe culoarea roşie a semaforului, chiar în momentul în care niște pietoni încercau să traverseze.
[Observator]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


BRÂNCUȘI: Tot ce se creează prin filozofie și religie e bucurie, lumină, libertate. Tot ce este pornit în alt sens e lucru pierdut. Arta nu s-a dezvoltat decât în epocile mari religioase. Nașterea geniului din Hobița: 19 februarie 1876. FILM DOCUMENTAR
Constantin Brâncuși s-a născut la data de 19 februarie 1876, în localitatea Hobița, județul Gorj,fiind cel de-al șaselea copil al lui Radu Nicolae Brâncuși (1833-1885) și Maria Brâncuși (1851-1919). UN INTERVIU DIN 1930 și un Film Artistic cu Ernest Maftei în rolul lui Brâncuși
[|ActiveNews]
19/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Constantin Brâncuşi, gorjeanul care a dat formă infinitului – GALERIE FOTO
Constantin Brâncuşi, născut pe 19 februarie 1876, este apreciat ca fiind “unul dintre cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor”, așa cum îl descria scriitorul francez Jean Cassou. Astăzi, operele lui se vând cu zeci de milioane de euro. Constantin Brâncuşi nu a fost doar unul dintre cei mai (...)
[Europa FM]
18/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Un controversat fost șef din poliție s-a înscris în AUR. Înainte, a trecut pe la USR și PER
Fostul comandant al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, Viorel Caragea, un personaj controversat, s-a înscris în AUR. Acesta a mai făcut parte din USR, timp de câteva zile, și din Partidul Ecologist Român (PER), unde a fost președintele organizației din Gorj.
[Adevarul]
18/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Locul unde se reînființează singura trupă de teatru comunală din România. Primarul este unul dintre actori
Singura trupă de teatru comunală din România care a funcționat în localitatea Brănești, din județul Gorj, va fi reînființată în acest an. Primarul era unul dintre actorii amatori ai acestei trupe
[Adevarul]
17/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Videoclipul cu surorile din Gorj care a strâns trei milioane de vizualizări. „Ce talentate!“ VIDEO
Două surori din Gorj, înscrise într-un grup folcloric al Palatului Copiilor din Târgu Jiu, sunt protagonistele unui videoclip pe rețelele de socializare care a strâns aproape trei milioane de vizualizări și peste 150.000 de aprecieri.
[Adevarul]
16/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Primar judecat pentru corupție, ajuns vânzător la birtul satului. Tariful pentru angajări era de mii de euro
Ionuț Silviu Stan, fostul primar al comunei Albeni din Gorj, judecat pentru fapte de corupție, a ajuns în prezent vânzător la magazinul pe care l-a deschis lângă școala generală din localitate.
[Adevarul]
16/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Clădiri în ruină, puse la pâmânt în fostul "El Dorado" al Gorjului. "Au plecat oamenii, acum uite, pleacă şi blocurile după ei"
Trei blocuri cu patru etaje, ridicate pentru mineri, într-o comună din Gorj, sunt demolate în aceste zile. Localitatea Mătăsari, devenită un "El Dorado" pentru cine căuta un loc sigur de muncă înainte de Revoluţie s-a dorit oraş. Comuniştii au ridicat zeci de blocuri muncitoreşti de (...)
[Observator]
16/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


La un an de la cutremurele din Gorj, multe dintre clădirile publice avariate sunt la un pas să se prăbușească | 15 milioane de euro sunt blocaţi pentru că autoritățile se încurcă în proceduri
La mai bine de un an de la cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter care a zguduit Oltenia, peisajul din Târgu Jiu este acelaşi. Zeci de clădiri sunt la un pas să se prăbușească.
[Antena3]
15/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Râu cu păstrăvi, plin de gunoaie. Ecologist: „Este mizerie adunată din zonele traversate“
Râul Jaleș (Sohodol), care traversează mai multe localități din județul Gorj până la vârsare în râul Tismana, este plin de gunoaie, cu toate că în apele cursului de apă încă mai trăiesc păstrăvi și cleni, pești specifici apelor de munte.
[Adevarul]
15/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


„Numai mizerie.” Mai multe blocuri dintr-o comună din Gorj au fost demolate
Autoritățile dintr-o comună din Gorj au început să dărăme blocurile care au rămas nefinalizate după 1989 și au devenit un pericol pentru localnici.
[Ştirile ProTv]
15/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Tezaur de monede vechi, găsite într-o pădure din Gorj de doi tineri detectoriști. „Erau într-un colț liniștit al pădurii“
Doi tineri pasionați de arheologie au descoperit în zona de nord a județului Gorj, cu ajutorul detectoarelor de metale, un tezaur monetar: 74 de monede din argint vechi de mii de ani, reprezentând 43 de tetradrahme (Thasos) și 31 de denari (republicani).
[Adevarul]
15/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Un an de la cel mai puternic cutremur din Gorj. Multe dintre clădirile avariate n-au fost consolidate nici acum
S-a împlinit un an de la cel mai puternic cutremur din Oltenia, din ultimii 200 de ani. Seismul de 5,7 grade pe scara Richter a zguduit judeţul Gorj, dar s-a resimţit până în Bucureşti. Peste 100 de şcoli, case, blocuri şi instituţii au fost avariate, iar urmele cutremurului n-au fost şterse (...)
[Observator]
15/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


La un an de la cutremurele din Gorj, multe dintre clădirile publice avariate atunci nu sunt nici acum consolidate
La un an de la cutremurele din nordul județului Gorj multe dintre clădirile publice avariate atunci nu sunt nici acum consolidate.
[Ştirile ProTv]
14/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Dan Morega, fostul prefect de Gorj prins la volan fără permis auto: „Un medic psihiatru a cerut retragerea carnetului de conducere“
Un medic psihiatru a recomandat Poliției retragerea permisului de conducere a fostului prefect și deputat de Gorj Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani, potrivit declarațiilor făcute de acesta într-o publicație locală.
[Adevarul]
14/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Gorj: Lebede găsite moarte pe râul Jiu. Specialiștii au confirmat că păsările au murit de gripă aviară | VIDEO
Lebedele care au fost găsite moarte pe râul Jiu, în județul Gorj, aveau gripa aviară. Specialiștii au confirmat că aceasta este și cauza morții. Aceștia se tem ca virusul să nu se extindă și la alte viețuitoare sălbatice. Săptămâna trecută, două lebede, aflate în zona unui baraj din Târgu Jiu, (...)
[Europa FM]
14/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


Blocuri comuniste dintr-o așezare minieră, demolate. Edili: „Costa mai mult finalizarea lor“ VIDEO
Trei blocuri construite în anii '80 din comuna Mătăsari, județul Gorj, care nu au mai fost finalizate, sunt demolate. Administrația locală spune că aceasta era singura soluție pentru vestigiul comunist pentru care nu exista cerere.
[Adevarul]
14/02/2024 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 
In ziarele din Oltenia:

 
Ambasadorul României la Moscova a depus o coroană de flori în memoria lui Alexei Navalnîi
Ambasadorul României la Moscova a depus o coroană de flori în memoria lui Alexei Navalnîi

Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a depus o coroană de flori la Piatra Solovetsky, un monument al victimelor represiunii politice, în memoria opozantului rus Alexei Navalnîi. (...)
[Gazeta de Sud] 20/02/2024

 
Asistentă maternală, acuzată de lovituri cauzatoare de moarte în dosarul fetiței care a căzut din pat
Asistentă maternală, acuzată de lovituri cauzatoare de moarte în dosarul fetiței care a căzut din pat

Asistenta maternală care o avea în grijă pe fetiţa de 4 ani din Mașloc, județul Timiș, decedată după ce ar fi căzut din pat, este acuzată de lovituri cauzatoare de moarte. La două luni de la (...)
[Gazeta de Sud] 20/02/2024

 
Bărbat arestat după ce a intrat cu maşina într-un grup de persoane cu care se certase
Bărbat arestat după ce a intrat cu maşina într-un grup de persoane cu care se certase

Trei persoane din judeţul Ilfov au ajuns la spital în urma unui scandal între două familii. Poliţiştii au stabilit că în timpul conflictului un bărbat a intrat cu maşina în mai multe persoane şi (...)
[Gazeta de Sud] 20/02/2024

 
A murit Andreas Brehme, fotbalistul care a câştigat Cupa Mondială pentru Germania în 1990
A murit Andreas Brehme, fotbalistul care a câştigat Cupa Mondială pentru Germania în 1990

Andreas Brehme a murit marţi, în urma unui infarct, la vârsta de 63 de ani. El a jucat de 86 de ori pentru Germania și a marcat golul victoriei, din penalty, în minutul 85, în finala cu (...)
[Gazeta de Sud] 20/02/2024

 
A încetat din viaţă Vasile Dîba, primul campion olimpic la caiac al României
A încetat din viaţă Vasile Dîba, primul campion olimpic la caiac al României

A încetat din viaţă Vasile Dîba, primul campion olimpic la caiac al României. Acesta avea 69 de ani şi era internat de mai multe zile la Spitalul Colentina din București, secția Hematologie 2. (...)
[Gazeta de Sud] 20/02/2024

 
In ziarele din Oltenia:

 
Târgul Chocolate Saga 2023, dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă
Colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă se lansează pe 17, 18 și 19 noiembrie. Târgul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție pilot a evenimentului, la Ghica (...)
[Stirile Olteniei] 11/11/2023

 
Premieră Mondială în Chirurgie: Primul Transplant Complet de Ochi la om
O echipă de chirurgi americani a realizat primul transplant complet de ochi la un pacient uman. Operația, care a avut loc la NYU Langone Health, a durat 21 de ore și a implicat transplantul (...)
[Stirile Olteniei] 9/11/2023

 
Meciul de fotbal de duminică dintre Universitatea Craiova şi Dinamo aduce restricții de trafic
Meciul de fotbal de duminică, 12 noiembrie, dintre Universitatea Craiova și Dinamo va aduce restricții de trafic. În intervalul orar 14.00 – 19.00, se va restricţiona circulaţia rutieră după cum (...)
[Stirile Olteniei] 9/11/2023

 
Elevii de clasa a X-a și a XI-a de la licee tehnologice se pot înscrie în proiectul Academia de Cariere Tehnice – ACT by PEPCO
Școala de Valori alături de partenerul PEPCO România anunță lansarea înscrierilor pentru ediția a IV-a a proiectului Academia de Cariere Tehnice sau ACT by PEPCO. În proiect se pot înscrie elevi (...)
[Stirile Olteniei] 9/11/2023

 
Oltenii reprezintă România la Cupa Mondială de Padbol din Brazilia
În perioada 8-12 noiembrie, orașul brazilian Santos, Sao Paolo va fi gazda unei noi ediții a Cupei Mondiale de padbol. La această competiție etalon va participa și România. Selecția lotului (...)
[Stirile Olteniei] 8/11/2023

 
   
Presa Locala

 • Aiud
 • Alba Iulia
 • Alba .
 • Alexandria
 • Arad
 • Bacău
 • Baia de Arieş
 • Baia Mare
 • Banat
 • Bârlad
 • Bihor
 • Bistriţa
 • Bistriţa-Năsăud
 • Botoşani
 • Brăila
 • Braşov
 • Bucovina
 • Bucureşti
 • Buzău
 • Călăraşi
 • Câmpia Turzii
 • Câmpina
 • Caransebeş
 • Caraş-Severin
 • Cernăuți
 • Chişinău
 • Cluj
 • Constanţa
 • Covasna
 • Craiova
 • Crişana
 • Cugir
 • Dâmboviţa
 • Darabani
 • Dej
 • Deva
 • Diaspora
 • Dobrogea
 • Dolj
 • Dorohoi
 • Fălticeni
 • Focşani
 • Galaţi
 • Gherla
 • Giurgiu
 • Gorj
 • Harghita
 • Hunedoara
 • Ialomiţa
 • Iaşi
 • Ilfov
 • Maramureş
 • Mediaş
 • Mehedinţi
 • Miercurea Ciuc
 • Moinești
 • Moldova
 • Motru
 • Muntenia
 • Mureş
 • Neamţ
 • Olt .
 • Oltenia
 • Oneşti
 • Piatra Neamţ
 • Ploieşti
 • Prahova
 • Predeal
 • R. Moldova
 • Râmnicu Vâlcea
 • Reşiţa
 • Roşia Montană
 • Sălaj
 • Satu Mare
 • Sibiu
 • Sighişoara
 • Sinaia
 • Slatina
 • Suceava
 • Târgu Jiu
 • Târgu Mureş
 • Tecuci
 • Teleorman
 • Timiș
 • Timişoara
 • Transilvania
 • Turda
 • Turnu Severin
 • Vâlcea
 • Vaslui
 • Vrancea
 • Zalău
 • Zlatna
 • ZIAR.com


  |  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
  ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

  Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

  Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY