ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 4 decembrie 2022

 
Ziare si Stiri din : Moldova : R. Moldova : Chişinău
 
 

 
Maia Sandu cere explicații Guvernului privind deciziile luate în contextul crizei energetice
Maia Sandu susține că Executivul trebuie să ofere explicații cu privire la deciziile luate în contextul crizei energetice și să-și reorganizeze activitatea în acest domeniu. Solicitarea președintelui vine după ce Chișinăul a încheiat un contract pentru energie cu o societate din Transnistria.
[Adevarul]
06/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Momentul în care o rachetă cade în nordul R.Moldova. Localnicii au auzit două explozii puternice
În apropierea oraşului Briceni din Republica Moldova, centru administrativ al raionului cu acelaşi nume care se învecinează cu Ucraina, a fost descoperită o rachetă într-o livadă, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău, citat de Ziarul de Gardă, potrivit (...)
[Observator]
05/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Natalia Gavriliţa: Condamn cu fermitate atacurile brutale asupra unor ţinte civile din Ucraina
Premierul R. Moldova, Natalia Gavriliţa, condamnă atacurile din Ucraina şi incidentul cu racheta de la Briceni. Ea afirmă că autorităţile de la Chişinău fac toate eforturile pentru a menţine situaţia sub control, în contextul unui nou val de bombardamente şi al unor perturbaţii în sistemul energetic.
[Mediafax]
05/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Ministrul Infrastructurii de la Chișinău explică de ce Republica Moldova cumpără energie din Transnistria
Andrei Spînu susține că semnarea contractului cu MGRES, compania din regiunea transnistreana, este o decizie complicată, care îl costă politic, dar rațională și în interesul oamenilor.
[Adevarul]
05/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Șmecheria Tiraspolului, perfidia Chișinăului și prostia Bucureștiului
Din 1992 până în 2021 s-a tot vorbit, dar nu s-a făcut mai nimic, despre construcția unei linii de înaltă tensiune (de 400 kw) de la Isaccea (România) la Chișinău, trecând prin Vulcănești (Basarabia), unde ar trebui să fie construită și o stație back-to-back.
[Adevarul]
05/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Chișinăul cedează Tiraspolului întregul volum de gaze. Ce spune șeful Moldovagaz
Volumul de gaze procurat de „Moldovagaz” pentru luna decembrie, de 5,7 milioane de metri cubi, va reveni Centralei de la Cuciurgan în schimbul a 20% de energie electrică consumată de malul drept al Nistrului. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
04/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


România exportă gaze către R. Moldova, în premieră, prin conducta Iaşi-Ungheni. Anunţul Transgaz
Ţara noastră a început să livreze gaze către Republica Moldova. Este pentru prima dată când se transportă gaze din România la vecinii de peste Prut, prin conducta Iaşi-Ungheni. Oficialii de la Chişinău au anunţat, pe 22 noiembrie, că Gazprom va reduce, de la 1 decembrie, cu 56,5% livrările de gaze naturale (...)
[Observator]
03/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”
Liderul AUR, George Simion, a făcut mai multe declarații controversate chiar de Ziua Națională, stârnind critici dure din partea altor politicieni. Deși pretinde că e unionist și atașat de moldoveni, Simion a cerut ca România […]
[B1 Tv]
03/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Alexandru Muraru (PNL), reacție după ce George Simion a spus că România nu trebuie să mai sprijine Guvernul de la Chişinău: „Avem și noi un mic Putin al nostru și e la conducerea celui mai antiromânesc partid”
Deputatul PNL Alexandru Muraru l-a numit „putinist” și „troll al Kremlinului” pe George Simion, după ce liderul AUR a declarat că „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la […]
[B1 Tv]
03/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Alexandru Muraru, reacție după ce George Simion a cerut să nu mai fie dați bani guvernului de la Chișinău: Avem și noi un mic Putin. Troll-ul Kremlinului vrea izolarea românilor de peste Prut și tratarea ca pe un inamic
Reprezentantul Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, Alexandru Muraru, a reacționat dur după ce la Congresul AUR au fost luate mai multe decizii care privesc Republica Moldova. Citește mai (...)
[TVR]
03/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


George Simion: „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat vineri, 2 decembrie, că România nu mai trebuie să finanţeze Guvernul Republicii Moldova, susținând că astfel „finanţăm separatismul antiromânesc”, a informat Agerpres. În discursul susţinut în faţa delegaţilor la Congresul extraordinar (...)
[Libertatea]
03/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Simion (AUR): România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a susţinut, vineri, la Alba Iulia, că România nu mai trebuie să finanţeze "nici măcar cu un leu" Guvernul de la Chişinău, el afirmând, de asemenea, că s-au alocat "prea multe fonduri" pentru refugiaţii ucraineni.
[HotNews]
03/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Eugen Tomac, critici dure la adresa lui George Simion: „A cere astăzi să abandonam R. Moldova înseamnă exact ceea ce își dorește Rusia”
Președintele PMP, Eugen Tomac, a reacționat după ce George Simion a declarat vineri că România nu ar trebui să mai sprijine economic guvernul de la Chișinău: De mai bine de un an vă tot spun […]
[B1 Tv]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Ministrul de externe de la Chişinău a cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria: „Continuă să încalce suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova”
Declaraţia ministrului de externe moldovean Nicu Popescu, vicepremier, a fost făcută vineri, în cadrul celui de-al 29-lea Consiliu al miniştrilor afacerilor de externe ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care are loc la Lódz, în Polonia, informează Ziarul Naţional din (...)
[Libertatea]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Întrunire în formatul „1+1” dintre reprezentanții politici de la Chișinău și Tiraspol, dar fără niciun rezultat
Întrevederea în formatul „1+1”, care a reunit la aceeași masă reprezentanții Chișinăului și ai Tiraspolului, a durat ore bune, dar s-a încheiat fără soluționarea problemelor abordate, între care criza energetică.
[Adevarul]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


George Simion vrea ca România să nu mai dea nici măcar un leu guvernului de la Chişinău: „Nu facem decât să finanţăm separatism anti-românesc”
După ce purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat un atac dur la preşedintelui Republicii Moldova Maia Sandu, întrebând ce a făcut ”cetăţeanca României” pentru cetăţenii moldoveni şi afirmând că Rusia a ajutat întotdeauna Republica Moldova, iar în schimb autorităţile de la Chişinău propagă rusofobia, şi George Simion vrea ca România...
[Romania TV]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Art Safari - Maeştrii artei româneşti, expoziţie monumentală în Republica Moldova, inaugurată pe 2 decembrie
Expoziţia „Art Safari - Maeştrii artei româneşti” va avea loc în premieră, la Chişinău. Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Theodor Aman, Corneliu Baba şi alţi valoroşi maeştri ai artei româneşti vor putea fi admiraţi pe malul celălalt al Prutului, la Muzeul Naţional de Citește mai departe...
[StiripeSurse]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Maeştri şi Ucenici (XXXIX). Oleg Serebrian: „Poate că «Paul Valéry»-ul meu încă urmează să vină”
Emilian Galaicu-Păun: Se știe – iar istoria literaturii a transformat întâmplarea într-un soi de mit – că, la capătul unei întâlniri providențiale cu idolul său, poetul Stéphane Mallarmé, tânărul Paul Valéry a avut un fel de „șoc existențial”, care avea să-i schimbe destinul: n-a mai publicat poezie vreme de aproape două decenii, iar atunci când a făcut-o, în 1917,...
[Radio Europa Liberă]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


FMI, acord cu Republica Moldova. Chișinăul poate accesa 27 de milioane de dolari din 2023
Republica Moldova poate accesa anul viitor de la FMI un împrumut de 27 de milioane de dolari. Potrivit acordului, guvernul de la Chişinău va trebui să construiască bugetul conform politicii fiscale agreate. Citește mai departe...
[TVR]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


George Simion: România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău
România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău, spune liderul AUR, George Simion: „Nu facem decât să finanţăm separatism anti-românesc finanţând acea guvernare”.
[Mediafax]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, atac la adresa Maiei Sandu: Ce a făcut cetățeana României pentru R. Moldova?
Maria Zaharova a lansat un atac dur la adresa preşedintei Republicii Moldova, fiind de părere că puterea de la Chișinău promovează rusofobia, chiar dacă Moscova a ajutat întotdeauna Chișinăul.
[Adevarul]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Mii de moldoveni vor avea acces la apă potabilă din România. Legislativul a ratificat acordul moldo-român
Parlamentarii au ratificat acordul dintre Guvernul de la Chișinău și cel de la București cu privire la construcția apeductelor în mai multe raioane din centrul și nordul Republicii Moldova, care au o lipsă acută de apă.
[Adevarul]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


George Simion: România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chișinău
România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chișinău, spune liderul AUR, George Simion: „Nu facem decât să finanțăm separatism anti-românesc finanțând acea guvernare”.
[Jurnalul National]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Video! Câți bani câștigă un curier Glovo în Chișinău! Suma uriașă pe care o încasează lunar pentru 6 zile de lucru pe săptamână
Încă de la începutul anului foarte mulți oameni au ales să devină curieri „Glovo”, iar motivul care a stat la baza deciziei lor este salariul motivant, dar și bacșișul generos cu care se ale la finalul zilei. Articolul
[Romania TV]
02/12/2022
[+][mai mult] [Articol complet]


La ministra de Defensa mantiene por primera vez un encuentro con la presidenta de Moldavia y su homólogo
​La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha viajado este miércoles a Moldavia para mantener un encuentro con su homólogo, el ministro de Defensa, Anatoly Nosatyi, quien la recibió a su llegada al aeropuerto internacional de Chisinau, junto al encargado de negocios en la oficina diplomática de España, Juan Antonio Martín Burgos. La presidenta de la República de Moldavia, Maia Sandu,...
[HotNews]
02/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Republica Moldova a prelungit starea de urgență. „Ne confruntăm cu incertitudini permanente”
Parlamentul a adoptat, joi, cu votul a 55 de deputați, prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 60 de zile, în contextul războiului din Ucraina. Documentul a fost aprobat la propunerea Guvernului de la Chișinău, informează TV8.md și Moldpres. Premierul Natalia Gavrilița a declarat în (...)
[Libertatea]
01/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Maia Sandu, atacată de Maria Zaharova: Ce a făcut cetățeanca României pentru cetățenii Republicii Moldova?
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a lansat un atac dur la adresa preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, de Ziua Națională a României, afirmând că autoritățile de la Chișinău propagă rusofobia la comanda Occidentului, informează deschide.md. „Cine a lăsat cetăţenii (...)
[Libertatea]
01/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Zaharova o atacă dur pe Maia Sandu. „Ce a făcut cetățeana României pentru Republica Moldova?”
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Republicii Moldova Maia Sandu, întrebând ce a făcut ”cetăţeana României” pentru cetăţenii Republicii Moldova şi afirmând că Rusia a ajutat întotdeauna Chișinăul, iar în schimb autorităţile moldovene propagă rusofobia la comanda Occidentului, relatează...
[HotNews]
01/12/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 
In ziarele din R. Moldova:

 
Politicienii din Kârgâzstan vor să schimbe denumirile sovietice, iar Moscova nu e fericită
Politicienii din Kârgâzstan vor să schimbe denumirile sovietice, iar Moscova nu e fericită

Bișkek este singura capitală din Asia Centrală care a păstrat denumirile din epoca sovietică ale cartierelor sale, inclusiv cartierul Lenin. Dar situația s-ar putea schimba, spre furia (...)
[Radio Europa Liberă] 6/12/2022

 
Toamna se număra... bumbacul
Toamna se număra... bumbacul

Dacă în timpul „dezghețului” lui N. S. Hrușciov, toată Uniunea Sovietică se întrecea la strângerea celor mai mari recolte de porumb, în anii de după război și până la dispariția fizică a lui Stalin, (...)
[Radio Europa Liberă] 6/12/2022

 
Alegerile din Georgia vor stabili balanța de putere a Senatului american
Alegerile din Georgia vor stabili balanța de putere a Senatului american

Astăzi au loc alegeri care vor stabili configurația finală a Senatului american, în următorii doi ani – cel de-al doilea tur al scrutinului din statul Georgia.
[Radio Europa Liberă] 6/12/2022

 
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7

Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul in care puteți asculta rubrica lui Iulian Ciocan „Realitatea cu amănuntul” şi „Jurnalul de corespondent”, semnat de (...)
[Radio Europa Liberă] 6/12/2022

 
News
News

[Radio Europa Liberă] 6/12/2022

 
   
Presa Locala

 • Aiud
 • Alba Iulia
 • Alba .
 • Alexandria
 • Arad
 • Bacău
 • Baia de Arieş
 • Baia Mare
 • Banat
 • Bârlad
 • Bihor
 • Bistriţa
 • Bistriţa-Năsăud
 • Botoşani
 • Brăila
 • Braşov
 • Bucovina
 • Bucureşti
 • Buzău
 • Călăraşi
 • Câmpia Turzii
 • Câmpina
 • Caransebeş
 • Caraş-Severin
 • Cernăuți
 • Chişinău
 • Cluj
 • Constanţa
 • Covasna
 • Craiova
 • Crişana
 • Cugir
 • Dâmboviţa
 • Darabani
 • Dej
 • Deva
 • Diaspora
 • Dobrogea
 • Dolj
 • Dorohoi
 • Fălticeni
 • Focşani
 • Galaţi
 • Gherla
 • Giurgiu
 • Gorj
 • Harghita
 • Hunedoara
 • Ialomiţa
 • Iaşi
 • Ilfov
 • Maramureş
 • Mediaş
 • Mehedinţi
 • Miercurea Ciuc
 • Moinești
 • Moldova
 • Motru
 • Muntenia
 • Mureş
 • Neamţ
 • Olt .
 • Oltenia
 • Oneşti
 • Piatra Neamţ
 • Ploieşti
 • Prahova
 • Predeal
 • R. Moldova
 • Râmnicu Vâlcea
 • Reşiţa
 • Roşia Montană
 • Sălaj
 • Satu Mare
 • Sibiu
 • Sighişoara
 • Sinaia
 • Slatina
 • Suceava
 • Târgu Jiu
 • Târgu Mureş
 • Tecuci
 • Teleorman
 • Timiș
 • Timişoara
 • Transilvania
 • Turda
 • Turnu Severin
 • Vâlcea
 • Vaslui
 • Vrancea
 • Zalău
 • Zlatna
 • ZIAR.com


  |  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
  ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

  Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

  Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY