ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 mai 2022

 
DOSAR SPECIAL ZIAR.COM


China, ultimele știri

Cele mai recente știri despre China în ziarele românești

Trimite Email  

ULTIMELE STIRI:

China intră pe piața vaccinurilor anticoronavirus, după restricțiile draconice din Shanghai: OMS a autorizat de urgență vaccinul Convidecia
Organizația Mondială a Sănătății a emis joi o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinul în doză unică anti-COVID-19 Convidecia, produs de compania chineză CanSino Biologics. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Lumea intră într-o eră a penuriilor, cu un impact iniţial de 1.600 miliarde dolari al războiului din Ucraina şi al lockdownurilor din China asupra economiei mondiale
Legăturile care stau la baza funcţionării economiei mondiale ca un întreg şi care au ajutat la aprovizionarea întregii lumi cu bunuri din abundenţă se destramă într-un ritm înfricoşător, scrie Bloomberg.
[Business Magazin]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


China profită din plin de războiul din Ucraina: vrea să-și umple rezervele strategice cu petrol ieftin din Rusia
China caută să-şi refacă stocurile strategice de ţiţei cu petrol ieftin din Rusia, un semn că Beijingul îşi întăreşte legăturile energetice cu Moscova, într-un moment în care Europa vrea să interzică importurile din cauza războiului din Ucraina, transmite Bloomberg. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Biden începe un turneu în Coreea de Sud şi Japonia, în efortul de contracarare a influenţei Chinei
Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, începe joi un turneu în Coreea de Sud şi Japonia cu obiectivul consolidării relaţiilor şi intensificării prezenţei americane în Asia, pentru contracararea influenţei Chinei.
[Mediafax]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


2 milioane de cazuri de "febră" în Coreea de Nord. Kim Jong-un primeşte ajutoare din China, după ce a mobilizat armata în lupta cu Covid
Un oficial al guvernului sud coreean a anunțat că trei avioane de transport marfă au zburat în China și înapoi în Coreea de Nord în cursul zilei de luni, asta în timp ce regimul lui Kim Jong-un se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de infectări Covid-19, notează (...)
[Observator]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


China îşi reface stocurile cu petrol rusesc, semn că îşi întăreşte legăturile energetice cu Rusia
China caută să-şi refacă stocurile strategice de ţiţei cu petrol ieftin din Rusia, un semn că Beijingul îşi întăreşte legăturile energetice cu Moscova, într-un moment în care Europa vrea să interzică importurile din cauza războiului din Ucraina, transmite Bloomberg.
[Adevarul]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Cel mai mare importator de petrol din lume, conectare strategică cu Rusia
China încearcă să își refacă stocurile strategice de țiței cu petrol rusesc ieftin, un semn că Beijingul își consolidează legăturile energetice cu Moscova chiar în momentul în care Europa încearcă să interzică importurile din cauza războiului din Ucraina. Țițeiul ar urma să fie folosit pentru a umple rezervele (...)
[Naţional]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Organizaţia Mondială a Sănătăţii autorizează vaccinul chinez anti-COVID Convidecia
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis joi o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru vaccinul în doză unică anti-COVID-19 Convidecia, produs de compania chineză CanSino Biologics.
[Mediafax]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Începe Epoca Penuriei: o lovitură de 1,6 trilioane de dolari pentru economia globală
Legăturile care unesc economia globală și care au livrat bunuri din abundență în întreaga lume se destramă într-un ritm înspăimântător. Invazia Rusiei în Ucraina și blocajele Covid Zero din China perturbă lanțurile de aprovizionare, afectează creșterea economică și împing inflația la maximele ultimilor (...)
[Naţional]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum arată "Dalai Lama pădurilor", copacul de 83,2 metri, descoperit recent în Tibet
Un copac de 83,2 metri a fost descoperit recent în comitatul Zayu din regiunea autonomă Tibet, stabilind un nou record pentru cel mai înalt arbore din China, potrivit Academiei Chineze de Ştiinţe (CAS).
[Antena3]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


China plănuiește să cumpere petrol ieftin din Rusia pentru a-și reface rezervele strategice
China caută să-şi refacă stocurile strategice de ţiţei cu petrol ieftin din Rusia, un semn că Beijingul îşi întăreşte legăturile energetice cu Moscova, într-un moment în care Europa vrea să interzică importurile din cauza războiului din Ucraina, relatează Bloomberg, citat de Agerpres. Război Rusia - Ucraina, (...)
[Observator]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Un copac de 83,2 metri, descoperit recent în regiunea autonomă Tibet. Cel mai înalt arbore din China
Un copac de 83,2 metri a fost descoperit recent în comitatul Zayu din regiunea autonomă Tibet, stabilind un nou record pentru cel mai înalt arbore din China, potrivit Academiei Chineze de Ştiinţe (CAS), informează agenţia Xinhua, potrivit Agerpres. Citește mai (...)
[TVR]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
China vrea să cumpere petrol din Rusia pentru rezervele strategice
China caută să-şi refacă stocurile strategice de ţiţei cu petrol ieftin din Rusia, un semn că Beijingul îşi întăreşte legăturile energetice cu Moscova, într-un moment în care Europa vrea să interzică importurile din cauza războiului din Ucraina, transmite Bloomberg, potrivit Citește mai (...)
[TVR]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Mastercard testează sistemul de plată biometrică, folosit deja de China, ca să-l implementeze în restul Lumii!
Mastercard a început testarea unui sistem de plată biometric, care folosește recunoașterea facială pentru autorizarea plăților – utilizatorul își dă acceptul pentru plată cu un gest sau un zâmbet, sistem care este deja folosit de mai multa vreme in China, unde populatia e ultra-supravegheata electronic, (...)
[OrtodoxInfo]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce „lecții” are războiul din Ucraina în contextul relațiilor dintre China și Taiwan
Situația legată de China și Taiwan este des adusă în discuție, având ca punct de referință războiul din Ucraina. Asta mai ales în condițiile în care strategiile de luptă asimetrice ale ucrainenilor se dovedesc de succes, între acestea amplasarea de mine, obstacole în calea inamicului, tranșee și buncăre, sisteme de apărare cetățenească și insurgență. Ideea este că...
[Radio Europa Liberă]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Gucci vinde o umbrelă cu 1700 de dolari. Accesoriul nici măcar nu te apără de ploaie
O postare de pe o pagină de vânzări din China a stârnit un val de reactii şi ironii după ce o umbrelă a brandului de lux Gucci, realizată în colaborre cu compania Adidas, a fost scoasă la vânzare cu 1.700 de dolari. Nimic neobişnuit am putea spune, pretul ar fi unul aşteptat având în vedere brandul care a (...)
[Observator]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Avion cu 132 de pasageri, prăbușit intenționat!
Datele de zbor indică faptul că cineva din cabina de pilotaj a prăbuşit în mod intenţionat cursa companiei China Eastern, arată evaluările preliminare ale oficialilor americani. În tragedia din 21 martie, din sudul Chinei, şi-au pierdut viaţa toţi cei 132 de pasageri aflaţi la bord.
[Jurnalul National]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Preşedintele chinez Xi Jinping promite că ţara sa va rămâne „deschisă către lume”, în ciuda restricţiilor dure anti-COVID
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a transmis că ţara sa va rămâne deschisă lumii, în timp ce restricţiile de sănătate afectează mai multe companii din străinătate, mai ales izolarea Shanghai-ului.
[Adevarul]
19/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


19 mai: Sfântul Sfințit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei. VIAȚA și TROPARUL
Scaunul Sfântului Episcop Patrichie a fost cetatea Prusei din Țara Bitiniei. Acolo a propovăduit credința în Hristos, certând rătăcirea elinească și întorcând pe mulți de la închinarea idolilor la Hristos Dumnezeu.
[|ActiveNews]
18/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Nicolae Stanciu, cerut la națională! „Chiar dacă s-a dus în China” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live
Ciprian Marica (36 de ani) este de părere că Nicolae Stanciu (29 de ani) nu trebuie să lipsească din echipa națională a României, chiar dacă s-a transferat în China. Reprezentativa țării noastre ar putea să […] The post Nicolae Stanciu, cerut la națională! „Chiar dacă s-a dus în China” | VIDEO EXCLUSIV (...)
[ProSport]
18/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


O sticlă de lichior din China a atins la licitaţie astronomica sumă de 1,4 miliarde de euro
O sticlă de lichior "baijiu" (lichior alb, băutură de tradiţie în China, sau lichior de sorg), a atins la licitaţie suma de 10 miliarde de yuani - 1,406 miliarde de euro - pe platforma de licitaţii Alibaba, dar nu a fost adjudecată deoarece vânzarea a fost Citește mai departe...
[StiripeSurse]
18/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
FRESCA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA: Opera Marii Resetări. Evreii și chinezii, între fețele văzute și cele nevăzute ale conflictului. Nicholas Dima, fost profesor pentru US ARMY: România trebuie să se pregătească de negocierea frontierelor cu Ucraina. EXCLUSIV
Scriitorul Nicholas Dima, fost deținut politic anticomunist și apoi, după emigrarea în SUA, profesor pentru militarii americani în cadrul mai multor colegii de război, cât și la școala de elită a Armatei SUA - West Point Academy
[|ActiveNews]
18/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


O vază chinezească din perioada Qianlong, păstrată în bucătărie, vândută cu aproape 1,5 milioane de lire sterline
O vază chinezească extrem de rară din secolul al XVIII-lea, cumpărată în anii 80 pentru câteva sute de lire sterline și păstrată într-o bucătărie, a fost vândută cu 1.449.000 de lire sterline, transmite BBC. Vaza de 60 cm, creată pentru curtea împăratului Qianlong, a fost deținută de un chirurg care a (...)
[Libertatea]
18/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


Avionul China Eastern ar fi fost prăbușit intenționat de o persoană aflată în cabina de pilotaj
Avionul companiei China Eastern Airlines, care s-a prăbușit în martie, cu 132 de oameni la bord, ar fi fost prăbușit în mod intenționat, prin acțiunile unei persoane aflate în cabina de pilotaj.
[Ştirile ProTv]
18/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO Vor continua ostilitățile din Ucraina? Previziunile lui Victor Ponta: „Războiul va continua, nu va ceda nimeni de nicio parte. Europa pierde economic, iar America, China și Turcia vor câștiga. Putin moare de grija Europei, dar și-a distrus propria țară”
Victor Ponta, fostul premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre războiul din Ucraina și a făcut câteva previziuni cu privire la continuarea ostilităților […]
[Gândul]
18/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


China: O persoană aflată în cabina pilotului ar fi provocat intenționat prăbușirea avionului China Airways din martie
Noi informații în cazul tragicului accident aviatic din China produs la sfârștiul lunii martie: O persoană care s-ar fi aflat în cabina pilotului, ar fi provocat internționat prăbușirea aeronavei, susțin surse citate de publicația The Wall Street Journal. 132 de persoane și-au pierdut viața (...)
[Europa FM]
18/05/2022 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


După Covid si Ucraina: "Variola maimuţei"? Ultimele știri


Război Rusia-Ucraina, ultimele ştiri


Eurovision 2022, ultimele ştiri
|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY