ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2022

 
ARTICOL ZIAR.COM


Vladimir Ghika: Apostolul temnitelor comuniste, un sfânt contemporan

Vladimir Ghika este cel de-al doilea român ridicat la cinstea altarelor Bisericii Catolice, după Fericitul Ieremia Valahul, un călugăr capucin care a trăit în Evul Mediu. Monseniorul Vladimir Ghika a sfințit cu suferința sa temnițele bolșevice.

Trimite Email  

După instaurarea regimului comunist, Monseniorul Vladimir Ghika a ajuns deţinut politic. Întemniţat pentru credinţă, el a continuat să îi readucă la Cristos pe colegii săi de suferinţă. Unul dintre aceştia este părintele Matei Boilă, preot greco-catolic şi nepot al lui Iuliu Maniu.

Vladimir Ghika, şi-a trăit ultimele zile în cel mai întunecat ev al istoriei, cel comunist. În ciuda uriaşelor presiuni ale comuniştilor, Vladimir Ghika a dovedit că este un caracter de neînfrânt. Cu seninătatea sfinţeniei, el a trăit deopotrivă în saloanele aristocraţiei române şi franceze, în mijlocul săracilor Parisului sau în tem­niţele comuniste. [Romania Libera]

VIDEO:

 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY