ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 septembrie 2021

 
ARTICOL ZIAR.COM


Vedeţi cum arată lumea prin ochii unui animal

Simulare video şi joc 3D New Scientist: vedeţi lumea prin ochii unui vultur, a unei pisici, a unui câine, a unei albine şi a unui şobolan.

Trimite Email  

Doriţi sa vedeţi lumea prin ochii unui vultur, a unei pisici, a unui câine, a unei albine sau a unui şobolan?

De exemplu, vulturul vede mai multe detalii decît omul; el vede bine ziua, dar viziunea sa noaptea, ca şi la om, nu e bună.
Pisica nu vede nuanţele de roşu şi are vederea înceţoşată dar ea poate urmări mişcarile pe un domeniu larg de vizualizare.
Câinele şi pisica au o vedere asemănătoare, amândoi văd bine noaptea, dar câmpul de vedere al câinelui este mai îngust.
Albina are o vedere pixelată, ea vede culoarea albastră şi verde, precum şi nuanţele ultraviolete.
Sobolanul e miop. La peste 15 cm, totul este înceţoşat, el nu percepe culorile, dar are o bună viziune nocturnă.

Puteţi vedea în acest video, o excelentă simulare de viziune prin ochii acestor animale:

ULTIMELE STIRI:

Invazie de purici la Sala Sporturilor din Piteşti: „Sună amuzant, dar este periculos, pentru că îi luăm acasă”
Invazie de purici în Sala Sporturilor din Piteşti. Deşi s-a făcut dezinsecţie, aceştia reapar pentru că mai multe pisici şi-au găsit adăpost în clădire. Sportivii care se antrenează acolo spun că pe lângă zecile de ciupituri cu care s-au ales, se roagă să nu ajungă cu puricii acasă.
[Adevarul]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Şacalii, „urşii“ din Delta Dunării, atacă tot mai des. Localnici: „Ne distrug viaţa“
Înmulţirea necontrolată a şacalilor în Delta Dunării a devenit o gravă problemă a localnicilor. Animalele de pradă atacă gospodăriile, în căutare de hrană, iar oamenii sunt neputincioşi. Autorităţile caută, încă, o rezolvare.
[Adevarul]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


"URSU, BĂĂ... Este o sfidare. O bătaie de joc" | Reacțiile localnicilor din Brașov, după mesajul "neinspirat" trimis de ISU
E anchetă la ISU Braşov, după ce localnicii au primit un mesaj Ro-Alert cel puţin... nefericit. Textul începe cu exclamaţia: Ursu, băă! O formulare care arată dispreţ, spun cei care dau nas în nas cu animalele fioroase şi îşi duc traiul cu teama că oricând pot deveni victime ale (...)
[Observator]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Antrenamente cu purici la Sala Sporturilor din Piteşti. Sătui să ajungă acasă plini de ciupituri, sportivii protestează. "Sună amuzant, dar este periculos"
Sportivii care se antrenează în Sala Sporturilor din Piteşti au reclamat că au fost invadaţi de purici. Insectele îi ciupesc la fiecare antrenament şi se tem că le vor duce şi acasă. Deşi s-a făcut dezinsecţie în sală, chiriaşii nepoftiţi reapar pentru că mai multe pisici şi-au găsit adăpost în (...)
[Observator]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Un urs grizzly a fost ucis de o capră. O expertiză criminalistică a arătat cum s-a desfăşurat lupta
O investigaţie criminalistică declanşată în Canada după descoperirea cadavrului unui urs grizzly a scos la lumină misterul din spatele morţii animalului. Uriaşul mamifer fusese ucis de o capră, care l-a străpuns cu coarnele în gât.
[Adevarul]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


"Simt că sunt speciale şi aduc noroc. Au venit cu un motiv". Stup de albine uriaș, descoperit întâmplător în bucătăria unui restaurant din Thailanda
Descoperire inedită făcută în bucătăria unui restaurant din Thailanda. În timp ce făcea curat într-un dulap, bucătăreasa Mi Meemuk, 63 de ani, a dat peste un stup de albine uriaş.
[Observator]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Imagini cutremurătoare. Migranți terorizați și loviți de polițiști de frontieră călăre în Texas. ”Violență ca în vremea sclaviei”
Imagini devastatoare surprinse la granița Statelor Unite cu Mexicul, unde s-au strâns mii de migranți haitieni. Polițiști călăre au fost filmați de jurnaliști în timp ce-i fugăresc pe migranți ca pe niște animale. Scenele au declanșat o anchetă, relatează (...)
[Observator]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Un bărbat din Dâmboviţa a tras o sperietură grozavă atunci când a dat nas în nas cu un urs
Un bărbat din comuna dâmboviţeană Vişineşti a das nas în nas cu ursul în timp ce se afla pe bicicleta. Vizibil speriat, în momentul în care a văzut animalul bărbatul s-a oprit.
[Observator]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Horoscop zilnic, 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să facă primul pas. Scorpionii sunt generoși
Berbec Mintea ta zumzăie ca o albină ocupată astăzi. Păstrează lucrurile ușoare. Nu te pierde prea mult în detalii. Este posibil să ai tendința de a-ți face griji cu privire la rezultate,...
[Jurnalul National]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Sâmbătă, de la 20.00, la Antena 1: Un concurent crede că a găsit animalul de companie perfect pentru fiecare jurat iUmor
Un concurent vine sâmbătă, de la 20.00, la Antena 1, în prima ediție din cel de-al 11-lea sezon iUmor cu un număr neobișnuit de roast cu animale.
[Observator]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Fermierii din Marea Britanie au aproape 100.000 de porci în plus. Nu au nici unde să-i țină, nici cum să-i sacrifice
Lipsa de personal în abatoarele din Marea Britanie a lăsat fermele de porci cu un număr suplimentar de 95.000 de animale, iar o posibilă criză de dioxid de carbon alimentar ar putea agrava şi mai mult problema, transmite Bloomberg.
[Digi24]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Un adolescent a stat două luni internat în spital după ce a devenit dependent de un joc video, în Spania: "Nu există pentru el nicio lume exterioară"
Un băiat de 15 ani a fost internat timp de două luni în spital din cauza dependenţei de jocul video online Fortnite. O echipă de cercetători din Spania l-a tratat pe adolescent pentru a scăpa de mania jocurilor video.
[Observator]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Cercetare disciplinară la ISU Brașov, după ce un mesaj RO-Alert a început cu avertismentul: „Ursu baaa”
Mai mulți brașoveni au semnalat în mediul online că au primit un mesaj neprofesionist din partea operatorilor serviciului Ro-Alert, din Brașov. ISU Brașov a anunțat deschiderea unei cercetări disciplinare în acest caz, scrie brasov.net. „Ursul baaa! Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejarisului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă...
[B1 Tv]
21/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 |  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY