ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI16 ianuarie 2020

 
ARTICOL ZIAR.COM


Vedeţi cum arată lumea prin ochii unui animal

Simulare video şi joc 3D New Scientist: vedeţi lumea prin ochii unui vultur, a unei pisici, a unui câine, a unei albine şi a unui şobolan.

Trimite Email  

Doriţi sa vedeţi lumea prin ochii unui vultur, a unei pisici, a unui câine, a unei albine sau a unui şobolan?

De exemplu, vulturul vede mai multe detalii decît omul; el vede bine ziua, dar viziunea sa noaptea, ca şi la om, nu e bună.
Pisica nu vede nuanţele de roşu şi are vederea înceţoşată dar ea poate urmări mişcarile pe un domeniu larg de vizualizare.
Câinele şi pisica au o vedere asemănătoare, amândoi văd bine noaptea, dar câmpul de vedere al câinelui este mai îngust.
Albina are o vedere pixelată, ea vede culoarea albastră şi verde, precum şi nuanţele ultraviolete.
Sobolanul e miop. La peste 15 cm, totul este înceţoşat, el nu percepe culorile, dar are o bună viziune nocturnă.

Puteţi vedea în acest video, o excelentă simulare de viziune prin ochii acestor animale:

ULTIMELE STIRI:

VIDEO/ Accident la Mangalia. Un cal s-a speriat și a luat-o la fugă pe o șosea aglomerată
Un cal înhămat, lăsat fără supraveghere, s-a speriat, a luat-o la fugă pe o stradă din Mangalia și a intrat într-un autoturism care circula pe o stradă aglomerată. Evenimentul s-a produs în după amiaza zilei de 16 ianuarie, pe strada Oituz din Mangalia. Potrivit martorilor, animalul s-a speriat după ce un (...)
[Libertatea]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Galatasaray îi arată pisica lui Florin Andone. Transferul care îl poate retrimite în Anglia
Florin Andone este în recuperare după accidentarea suferită în toamna anului trecut. Galatasaray așteaptă ultimele vești despre atacantul naționalei. Turcii se gândesc deja la planul de rezervă. Florin Andone a impresionat la debutul său pentru Galatasaray. O accidentare i-a dat, însă, peste cap cariera în tricoul celebrei echipe din Istanbul. Andone s-a „rupt”...
[ProSport]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Cruzime revoltătoare. O pisică aruncată dintr-o mașină a fost sfâșiată de câini. Poliția îi caută pe autorii faptei
Scene de o cruzime fără margini au fost făcute publice pe rețelele sociale. O pisică a fost sfâșiată de câini după ce a fost aruncată dintr-o mașină, în Ilfov. Polițiștii din cadrul I. P.J. Ilfov s-au autosesizat în acest caz și îi caută acum pe autorii faptei.
[Digi24]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Un stăpân şi-a abandonat pisica pe un câmp plin de câini, care au sfâşiat-o în 30 de secunde VIDEO
Multe animale de companie sunt abandonate pe câmpurile dimprejurul Capitalei, de către stăpâni, acestea neavând nicio şansă de supravieţuire. O femeie a filmat cum o persoană îşi abandonează pisica pe un câmp plin cu câini fără stăpân şi a postat filmuletul pe Facebook. Pisica nu a avut nicio şansă să scape, fiind ucisă în câteva secunde de haita de patrupede.
[Adevarul]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO. Momentul în care un animal este aruncat din elicopter în piscina unui milionar
Imagini revoltătoare au fost surprinse în Uruguay, unde un animal a fost aruncat din elicopter în piscina unui milionar de 60 de ani. Potrivit presei din Argentina, în spatele gestului crud ar fi prietenii bărbatului care au încercat să-i facă o farsă.
[Digi24]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO Un jder de copac, filmat în Parcul Natural Apuseni. „Are răbdarea ursului, isteţimea vulpii, agerimea vulturului şi mişcările şarpelui''
Un jder de copac a fost filmat în Parcul Natural Apuseni: „are răbdarea ursului, isteţimea vulpii, agerimea vulturului şi mişcările şarpelui''.
[Mediafax]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Cercetători: În anumite circumstanţe, pisicile domestice consumă cadavre de oameni
Pisicile domestice consumă carne umană în anumite circumstanţe, potrivit unui articol ştiinţific publicat de cercetători de la un centru care studiază modul în care se descompun cadavrele.
[Mediafax]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Câini găsiți împușcați pe un câmp. „Au găuri de glonţ. Fără discuţie”
Trei câini morți au fost găsiți pe un câmp din județul Suceava. Specialiștii susțin că animalele au fost omorâte cu o armă cu alice. Descoperirea a fost făcută de stăpâna a doi dintre câini. Cel mai...
[B1 Tv]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
VIDEO Un jder de copac face senzaţie într-o pădure din Apuseni. Cum a fost filmat micuţul animal
Un jder de copac face senzaţie într-un material video filmat într-o pădure din Apuseni de către reprezentanţii Parcului Natural.
[Adevarul]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Un câine a fost împuşcat în gură de persoane necunoscute / „Aceştia sunt viitorii criminali din România”, Tudor Tim Ionescu
Un câine fără stăpân a fost împuşcat în gură de persoane necunoscute care au folosit două arme, animalul desfigurat fiind transportat ulterior la o clinică veterinară.
[Gândul]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Nou caz de violenţă împotriva animalelor: O femeie şi-a găsit câinii împuşcaţi pe un câmp din Suceava
Trei câini au fost găsiţi împuşcaţi pe un câmp de lângă comuna Cornu Luncii, judeţul Suceava, după o partidă de vânătoare. Incidentul vine la câteva zile după ce alţi 6 câini au fost găsiţi împuşcaţi între localităţile Solca şi Arbore, judeţul Suceava.
[Mediafax]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Edițiadedimineață.ro: Între costumul de corporatist și portul popular. Tânăr întreprinzător, despre Maramureșul autentic, vechile tradiții românești și satul strămoșesc​
Ionuț Șimon a crescut în Maramureșul pe care familia lui a încercat să-l păstreze viu. A copilărit printre animale și copaci. După ce ceilalți bărbați din familie au pus bazele unei biserici, trebuia să se facă preot. A plecat în Cluj-Napoca să studieze teologia, dar nu s-a întors ca părinte în...
[HotNews]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Misiune de audit a Organizaţiei Mondiale pentru Sănatate Animală la Vaslui în criza pestei porcine
O misiune de audit din partea Organizaţiei Mondiale pentru Sănatate Animală privind pesta porcină clasică va fi prezentă la Vaslui săptămâna viitoare.
[Adevarul]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cruzime de nedescris. Un adolescent şi-a asmuţit câinii să sfâşie un câine vagabond ca să filmeze scena. Autorităţile au declanşat anchetă
Un băiat de 14 ani, din localitatea Zoreni, judeţul Bistriţa-Năsăud, este cercetat penal după ce a asmuţit patru câini asupra unuia alt câine, vagabond. Câinii adolescentului au sfâţiat animalul, iar întrega scenă a fost filmată de copil.
[Gândul]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Anchetă la Bistriţa, după ce un adolescent şi-a pus câinii să sfâşie un câine vagabond
Un băiat de 14 ani, din localitatea Zoreni, judeţul Bistriţa-Năsăud, este cercetat penal după ce a asmuţit patru câini asupra unuia alt câine, vagabond. Câinii adolescentului au sfâţiat animalul, iar întrega scenă a fost filmată de copil, transmite corespondentul MEDIAFAX.
[Mediafax]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Autorităţile australiene au ucis mai mult de 5.000 de dromaderi. Cum explică această măsură extremă
Peste 5.000 de dromaderi sălbatici au fost împuşcaţi mortal în Australia în scopul, potrivit autorităţilor, reducerii ameninţării pe care o reprezintă aceste animale asupra populaţiei pe fondul unei secete grave.
[Adevarul]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Organizaţia Mondială pentru Sănatate Animală va trimite o nouă misiune de audit în România
O misiune formată din patru experţi ai Organizaţiei Mondiale pentru Sănatate Animală (OIE) va evalua modul în care România respectă prevederile relevante ale Codului terestru de sănătate animală pentru menţinerea statutului de ţară liberă de pestă porcină clasică (PPC), potrivit unui comunicat.
[Gândul]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO Animale îngropate de vii în cenuşă şi nămol, în urma erupţiei vucanului Taal din Filipine
Vulcanul Taal din Filipine care a erupt în urmă cu câteva zile a cauzat haos în insula Luzon, unde case au fost acoperite sub un strat gros de cenuşă şi animalele au rămas îngropate de vii în nămol, relatează CNN.
[Gândul]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Imagini dezolante în Filipine. Zeci de animale îngropate sub cenușă după erupția vulcanului Taal
Case distruse, copaci rupți și animale îngropate sub cenușă. Acesta este peisajul dezolant după erupția vulcanului Taal din Filipine, scrie CNN.
[Digi24]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum le-a omorât animalul din Caracal pe Luiza și Alexandra. Concluziile procurorilor
Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D.G. și R.Ș., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, (...)
[Curentul]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Animale abandonate şi peisaje apocaliptice în urma erupţiei vulcanului Taal din Filipine. Au fost raportate 466 de cutremure (FOTO, VIDEO)
Institutul de Vulcanologie şi Seismologie filipinez a emis o nouă alertă de gadul patru, care indică faptul că o erupţie a vulcanului Taal este posibilă în următoarele ore sau zile, arată CNN. Vulcanul Taal...
[B1 Tv]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Poziţie fermă a ONU în combaterea crizei animalelor pe cale de dispariţie: „Biodiversitatea se deteriorează continuu!”
Potrivit vocilor autorizate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), va fi necesar ca până în 2030 să se reducă rata poluării la jumătate, iar aproape o treime din suprafaţa Planetei să fie intens protejată, pentru a salva de la dispariţie numeroase specii de animale, relatează CNN.
[Gândul]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Un bărbat din Mexic a ajuns la spital după ce a luat "Viagra pentru tauri"
Un bărbat din Veracruz a ajuns la spital cu dureri groaznice după ce a luat un supliment sexual destinat animalelor, informează La Republica.pe.
[Digi24]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
FOTO. Un fotograf a surprins momentul în care un pui de cangur se apleacă asupra mamei muribunde
Un fotograf australian a surprins reacția unui pui de cangur în momentul tragic al morții mamei sale, scrie The Guardian. Micul animal se apleacă asupra ei și o atinge pentru ultima dată, în timp ce un alt cangur „îi sprijină” capul.
[Digi24]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Apelul făcut după moartea Cristinei Țopescu. „Am rugat procurorul care se ocupă de caz să ne pună la dispoziție carnetele de sănătate ale câinilor”
Asociația pentru drepturile animalelor Letea Wild Horses a făcut un apel la internauți pentru a veni în ajutorul câinilor pe care îi avea jurnalista Cristina Țopescu. Asociația respectivă a anunțat că jurnalista avea la locuința unde a murit șapte animale, dintre care doi câini au murit. Unul dintre cei (...)
[Libertatea]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Zece ani pentru reducerea poluării. Cerințele ONU pentru salvarea animalelor și plantelor pe cale de dispariție
Poluarea amenință a opta parte din speciile de plante și animale aflate în pericol de dispariție, iar Organizația Națiunilor Unite consideră că pentru a le salva, în zece ani poluarea trebuie să fie redusă la jumătate. Măsurile de protecție pentru speciile de plante și animale amenințate cu dispariția ar (...)
[Libertatea]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Avertisment ONU: Omenirea mai are la dispoziție doar 10 ani pentru salvarea biodiversității planetei
Aproape o treime din suprafața Pământului trebuie să fie protejată, iar poluarea diminuată la jumătate până în 2030, pentru a salva de la dispariție numeroase specii de animale, scrie CNN.
[Digi24]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Avertisment ONU: Omenirea are la dispoziţie 10 ani pentru salvarea biodiversităţii Pământului
Potrivit ONU, va fi necesar ca până în 2030 să se reducă rata poluării la jumătate, iar aproape o treime din suprafaţa Planetei să fie intens protejată, pentru a salva de la dispariţie numeroase specii de animale, relatează CNN.
[Mediafax]
15/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


SUA, Donald Trump, ultimele știri


Tenis, Simona Halep, WTA-Australia, ultimele ştiri


Brexit, Marea Britanie. Ultimele știri
|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY