ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 5 octombrie 2022

 
DOSAR SPECIAL ZIAR.COM


"Salutul românesc", mâna întinsă a cerşetorului?
Trimite Email  

Mâna întinsa ca la cerşit a deveit simbolul românului peste hotare!

"Un nou episod de rasism şi discriminare în Franţa" scrie Evenimentul zilei. Un cunoscut comic francez, Jonathan Lambert, a reinterpretat, în week-end, la postul tv, France 2, şi la o oră de maximă audienţă, "salutul roman". Adaptarea lui Lambert în versiunea românească a fost cea a unei mâini întinse, ca la cerşit. Gestul, deşi o glumă, a iscat dezbateri aprinse pe bloguri şi forumuri în Franţa, iar Ambasada României la Paris aşteaptă scuze din partea moderatorilor.

Actorul a întins mâna şi a început să cerşească "Doamnelor şi Domnilor, vă rog!", a spus Lambert, în franceză, în timpul emisiunii tv "On n’est pas couchés". Ca la un semn, l-a urmat şi publicul. S-a întâmplat spre sfârşitul programului, când umoristul a vrut să-i aducă un omagiu realizatorului, "salutul roman", care s-a transformat în "salutul românesc" cu mâna întinsă.
EVENIMENTUL ZILEI

Hackerii români au atacat Le Monde cu mesajul "Ţiganii nu sunt români. Noi v-am respectat Franţa, voi ne veţi respecta România!"
La o săptămână după ce hackerii români au atacat site-ul Telegraph, postând aici un mesaj în limba română, în care presei din Marea Britanie i se cerea să facă distincţia între români şi ţigani, presa franceză a primit şi ea o atenţionare de la aceştia, prin atacul site-ului Le Monde.
GANDUL

Hackerii români s-au supărat pe francezi
În urma incidentului care a luat deja proporţii diplomatice, prin care umoristul francez Jonathan Lambert a reinterpretat salutul roman, adaptându-l la o aşa-zisă variantă românească, cu mâna întinsă ca la cerşit, o grupare de hackeri a atacat, în semn de protest, site-ul publicaţiei "Le Monde".
Grupul "Romanian National Security" a publicat, ieri, pe site-ul lemonde.fr, următorul mesaj, relatează hackersblog.org:
"Aceasta nu este o mişcare de rezistenţă, un protest, sau o revoltă!
Este strigătul întregului popor român ce face apel la fraţii noştri care au uitat că şi în venele noastre circulă un sânge roman. (...)
Ne-a ajuns atâta batjocură. Ţiganii nu sunt Români! Nu ei ne-au scris istoria! Când vorbiţi despre compatrioţii noştri nu mai folosiţi expresiile “Ţigani Români”.
Noi v-am respectat Franţa, voi ne veţi respecta ROMÂNIA! (...)"
EVENIMENTUL ZILEI

Românii au luat cu asalt forumul televiziunii France 2.
Marea majoritate a celor care şi-au exprimat părerea pe forumul francez sunt români mutaţi în Franţa ce încearcă să disocieze de românii de ţigani, potrivit Realitatea.net. Există şi mulţi francezi care au scris să spună că France 2 a făcut într-adevăr o greşeală şi că ar trebui să îşi ceară public scuze, dând exemple de români cu care sunt prieteni şi care au poziţii foarte bune în comunitatea lor. O a treia parte a utilizatorilor care au ...
ROMANIA LIBERA

Vedeti deasemenea in limba franceza:
"Le salut roumain" à la télévision française : humour, désinformation ou racisme ?
ROUMANIE.COM

 
 
 DOSARE SPECIALE


Război Rusia-Ucraina, ultimele ştiri


Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei. Coreea de Nord, ultimele ştiri


Proteste şi manifestaţii, ultimele știri
|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY