ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI17 ianuarie 2020

 
DOSAR SPECIAL ZIAR.COM


NASA: un asteroid cu "potenţial periculos" a trecut pe lângă Pământ

Un asteroid imens a trecut pe lângă Terra sâmbătă seară.

Trimite Email  

ULTIMELE STIRI:

Un asteroid de mărimea unui oraș a dus la dispariția dinozaurilor acum 66 de milioane de ani
Dispariția dinozaurilor a fost atribuită, pe rând, unui asteroid imens sau unei erupții vulcanice catastrofale, însă acum un grup de oameni de știință susțin că au descoperit adevărata cauză, infomează BBC.
[Digi24]
17/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Fosforul, unul dintre elementele esenţiale pentru viaţă, a fost adus pe Pământ de comete (studiu)
Un element chimic fundamental pentru viaţă, fosforul, a ajuns pe Pământ adus de comete şi asteroizi, conform unui nou studiu publicat în ultimul număr al Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, scrie Agerpres.
[HotNews]
16/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Faze tari: Un bărbat s-a deghizat în Hitler la un festival din Germania; Bărbat din Mexic ajuns la spital după ce a luat Viagra pentru tauri
Un bărbat paralizat din Statele Unite a terminat maratonul cu ajutorul unui costum exoschelet. Va intra în Cartea Recordurilor...
Cel mai vechi material de pe Pământ este mai bătrân decât Sistemul Solar. În 1969, un meteorit a ajuns pe planeta noastră și a aterizat în Australia...

[HotNews]
14/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Praf de stele mai vechi decât Pământul, descoperit într-un meteorit din Australia
Granulele de praf de stele care s-au format cu mai mult de 5 miliarde de ani în urmă sunt acum cel mai vechi material solid de pe planetă.
[Adevarul]
14/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Cel mai vechi compus solid de pe Terra, datând din urmă cu 7 miliarde de ani, a fost identificat. Cercetătorii explică cum a ajuns aici acum 50 de ani
Cel mai vechi compus solid de pe Terra, praf stelar format în urmă cu 7 miliarde de ani, provenit de la un meteorit care a căzut în zona Australiei în urmă cu 50 de ani, a fost identificat de cercetătorii americani, potrivit unui studiu citat de foxnews.com.
[Mediafax]
14/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Cercetătorii au găsit o substanță mai veche decât Pământul. Praf de stele străvechi dinaintea existenței sistemului solar
O echipă de cercetători care analiza un meteorit a găsit o substanță mai veche decât sistemul nostru solar.
[Digi24]
14/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


A fost descoperită cea mai veche rocă de pe Pământ. Datează dinaintea sistemului solar
O echipă de oameni de știință a descoperit într-un meteorit particule mai vechi decât sistemul nostru solar și care provin de la stele care au murit, informează BBC. Respectivele particule au 7,5 miliarde de ani, cu două miliarde mai mult decât precedentul record. Cercetători din Elveția și Statele Unite (...)
[Libertatea]
14/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


A fost descoperită cea mai veche materie de pe pământ: Praf de stele vechi de 7,5 miliarde de ani
Oamenii de știință au descoperit cea mai veche materie de pe Terra, în timp ce analizau un meteorit. Este vorba despre praf de stele vechi de 7,5 miliarde de ani, relatează BBC News.
[HotNews]
14/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Oamenii de știință, pe cale să descopere craterul unui meteorit care a lovit Pământul cu 800.000 de ani în urmă
Un nou studiu ar putea conduce la descoperirea locului în care unul dintre cei mai mari meteoriți a lovit planeta în urmă cu aproape 800.000 de ani, scrie CNN. Craterul s-ar putea afla în sud-estul statului Laos, sub un strat de lavă din câmpul vulcanic al platoului Bolaven.
[Digi24]
10/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Jupiter, un „lunetist” spaţial: planeta ar trimite comete către Pământ, în loc să le oprească
Până acum, se credea că gigantul din sistemul nostru solar proteja Pământul de cometele şi asteroizii care l-ar fi pus în pericol, însă o nouă cercetare arată că situaţia ar fi, de fapt, mai complicată decât credeam.
[Adevarul]
10/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Craterul misterios al unui meteorit gigantic, care a lovit Pământul cu 800.000 de ani în urmă
Potrivit cercetătorilor, unul dintre cei mai mari meteoriţi care a lovit Pământul vreodată a izbit planeta în urmă cu aproape 800.000 de ani, locul exact al impactului nefiind identificat până acum. Noile studii ar putea conduce la desluşirea acestui mister, a relatat CNN.
[Mediafax]
09/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Povestea singurei persoane lovite de un meteorit. „Îmi aparţine. Cred că Dumnezeu mi l-a destinat mie. La urma urmei, pe mine m-a lovit!”
Deşi meteoriţii cad de obicei în oceane sau în zone izolate ale Pământului, există cazuri de oameni care susţin că au văzut sau chiar au fost victimele unor astfel de fenomene. Singurul caz confirmat de experţii în geologie s-a produs în luna noiembrie a anului 1954.
[Adevarul]
04/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Cercetătorii au descoperit un metal extraterestru în interiorul unui meteorit căzut pe Pământ
Descoperire impresionantă făcută de cercetători, în interiorul unui meteorit căzut pe Pământ în anul 1951. Păstrat la Museul Victoria din Australia, meteoritul Wedderburn a fost recent studiat de cercetători care au descoperit un mineral metalifer care nu a mai fost văzut până acum în natură.
[Adevarul]
02/01/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cercetătorii au descoperit un metal extraterestru în interiorul unui meteorit căzut pe Pământ
Descoperire impresionantă făcută de cercetători, în interiorul unui meteorit căzut pe Pământ în anul 1951. Păstrat la Museul Victoria din Australia, meteoritul Wedderburn a fost recent studiat de cercetători care au descoperit un mineral metalifer care nu a mai fost văzut până acum în natură.
[Digi24]
27/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Un ASTEROID uriaș se îndreaptă către noi! Anunţ OFICIAL de la NASA
Un asteroid de două ori mai mare decât celebra Empire State Building din New York va trece pe lângă Terra, în zilele următoare, la o distanță de aproximativ 5,3 milioane de kilometri. Mai mult, NASA l-a...
[B1 Tv]
25/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Science Report: Dacă vom descoperi viață pe Europa sau Enceladus va fi probabil "a doua geneză", nu una identică cu cea terestră​
Dacă există creaturi care înoată în oceanele îngropate de pe corpuri cerești de la marginea sistemului solar, ele probabil că nu sunt înrudite cu noi, spun oamenii de știință. Unii dintre ei cred că viața s-a mutat de pe o lume pe alta, călătorind pe bucăți de stânci aruncate în spațiu de...
[HotNews]
20/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum arată şi cât costă cele mai scumpe ceasuri din lume în 2019 - GALERIE FOTO
Secole de-a rândul, ceasurile au reprezentat o dovadă a bogăţiei şi a statutului social. Diamante, platină, aur alb, safire sau fragmente de meteoriţi sunt câteva dintre materialele pe care maeştrii în orologerie le folosesc pentru a crea cele mai rare şi mai scumpe ceasuri din lume.
[Business Magazin]
20/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Misterul sticlei care a levitat într-un muzeu, în acest weekend. Corpul peste care era aşezată nu e de pe această planetă | VIDEO
Un capac din sticlă a părut să leviteze deasupra unui fragmement de meteorit într-un muzeu de istorie naturală din Rusia.
[Mediafax]
19/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Fenomen PARANORMAL: Capacul de sticlă care protejează un meteorit a început să LEVITEZE. Oamenii nu știință nu au NICIO EXPLICAȚIE (VIDEO)
Fenomen extrem de ciudat în Rusia. Capacul de sticlă care protejează un meteorit expus la muzeu a început să plutească din senin, iar momentan nu există nicio explicație pentru acest lucru. CUTREMUR MONDEN!...
[B1 Tv]
19/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Capacul de sticlă care protejează un meteorit a început să plutească. Directorul muzeului: „Nu avem nicio explicație”
Capacul de sticlă care protejează meteoritul căzut în 2013 lângă orașul rus Celiabinsk, aflat acum într-un muzeul de istorie al Universității Uralul de Sud, a început să plutească câțiva centimetri, apoi s-a așezat la loc, relatează The Moscow Times. Incidentul a avut loc la finalul săptămânii trecute.
[Digi24]
18/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


FENOMEN misterios în spațiul cosmic! O cometă uriașă se apropie de Pământ! NASA, ÎN ALERTĂ
Misteroasa cometă Cometa 2I/Borisov, care provine din afara sistemului solar a trecut duminică prin cel mai apropiat punct al orbitei sale de Soare, iar  la 28 decembrie, va trece şi prin apropierea relativă a...
[B1 Tv]
09/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


​​​​​​​Cometa interstelară Borisov se apropie de TERRA! Comunitatea științifică este în alertă (FOTO)
Cometa interstelară 2I/Borisov, al doilea obiect din afara Sistemului nostru Solar detectat vreodată de cercetători, se apropie de Terra. O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU CRISTI BORCEA! A AFLAT CE A FĂCUT VALENTINA...
[B1 Tv]
04/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Cometa Borisov, venită din afara Sistemului Solar, se va afla cel mai aproape de Terra pe 28 decembrie
Cometa 2I/Borisov, al doilea obiect din afara Sistemului nostru Solar detectat vreodată de cercetători, se va afla cel mai aproape de Terra pe 28 decembrie, iar evenimentul este așteptat cu sufletul la gură de astronomi, care pot astfel să afle mai multe informații despre corpurile interstelare.
[HotNews]
04/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Ion M. Ioniţă: Asteroidul care a lovit PSD se numeşte generaţia 1989
Rezultatele finale înregistrate pe 24 noiembrie, la turul al doilea al prezidenţialelor, la votul în cele 838 de secţii din afara graniţelor arată că în favoarea lui Klaus Iohannis s-au exprimat 94% dintre participanţii la scrutin, scrie jurnalistul Ion M. Ioniţă pe blogul său de pe adevarul.ro.
[Adevarul]
03/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a fost decorată de președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler
Scriitoarea moldoveană Tatiana Țîbuleac a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, din partea președintelui României Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei naționale a României, marcată la 1 decembrie, relatează portalul de știri Agora.md, citând un comunicat de presă al președinției române. Recent, Tatiana Ţîbuleac a fost apreciată...
[Radio Europa Liberă]
01/12/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Planul secret al lui VLADIMIR PUTIN: Rusia intenţionează să construiască o bază pe Lună. DETALII DE ULTIMĂ ORĂ
O nouă cursă pentru cucerirea spațiului cosm ic este lansată de Rusia. Moscova plănuiește să construiască pe Lună după anul 2025 o bază necesară pentru monitorizarea cometelor şi asteroizilor şi...
[B1 Tv]
26/11/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Ambiţii extratereste: Rusia vrea să construiască o bază pe Lună în următorii ani. Pentru ce va fi folosită
Agenţia spaţială din Rusia (Roscosmos) are în vedere construirea, după anul 2025, a unei baze pe Lună care să fie utilizată pentru monitorizarea asteroizilor şi cometelor şi pentru pregătirea unor misiuni pe alte planete, potrivit china.org.cn.
[Mediafax]
26/11/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Un ingredient folosit zilnic în băuturi şi alimente, găsit de NASA în meteoriţii prăbuşiţi pe Pâmânt în urmă cu miliarde de ani
Meteoriţii care s-au prăbuşit pe Pământ în urmă cu miliarde de ani conţineau zahăr, spun cercetătorii, susţinând astfel ideea că asteroizii ar putea conţine anumite elemente vitale pentru viaţă, informează CNN.
[Business Magazin]
21/11/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


SUA, Donald Trump, ultimele știri


Tenis, Simona Halep, WTA-Australia, ultimele ştiri


Brexit, Marea Britanie. Ultimele știri
|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY