ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI22 aprilie 2019

 
DOSAR SPECIAL ZIAR.COM


[foto: Adevarul]
De Ziua Unirii, 24 ianuarie. Ultimele ştiri

La 24 ianuarie 1859 Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Țării Româneşti în plus de cel al Moldovei, înfăptuindu-se astfel unirea celor două Principate Române. In ianuarie 1862 Moldova și Țara Românească au format unitatea constituțională și administrativă, si au oficializat astfel statul unitar cu numele de România şi cu capitala la Bucureşti.
Toate ştirile de Ziua Unirii

Trimite Email  

ULTIMELE STIRI:

Din cinci partide invitate să adere la Blocul Unirea, trei au răspuns „mai mult pozitiv”
Din cinci partide invitate să adere la Blocul Unirea, în vederea participării în comun la viitoarele alegeri locale sau, eventual, şi parlamentare anticipate, trei au răspuns „mai mult pozitiv decât negativ”. Despre aceasta au anunţat vineri, 19 aprilie 2019, într-o conferinţă de presă la IPN, reprezentanţii celor şase entităţi care formează Blocul Unirea, promotor al unirii...
[Adevarul]
19/04/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Traian Băsescu, la Chișinău: Vom menține idealul Unirii până când aceasta se va întâmpla. Cu sau fără voia oamenilor politici, Unirea se va produce (VIDEO)
Fostul președinte Traian Băsescu a reafirmat duminică, la Chișinău, că obiectivul PMP este acela de realizare a Unirii României cu Republica Moldova și a subliniat că voinței popoarelor nu i se pot opune...
[B1 Tv]
14/04/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Istorie uitată: călătoria inedită a lui Cuza şi ce l-a impresionat cel mai mult în zona Olteniei
La numai câteva luni de la marele act care consfinţea formarea statului naţional modern, Unirea de la 1859, Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite şi al statului naţional România, pleca într-o călătorie prin ţară, pentru a o cunoaşte mai bine. În itinerariul său a inclus şi Vâlcea, de care l-au legat apoi mai multe lucruri, mai puţin ştiute.
[Adevarul]
14/04/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cercul preoțesc Fizeșu-Gherlii, Protopopiatul Gherla
În Duminica a patra a Postului Mare, în Parohia Ortodoxă Sic, Protopopiatul Gherla a avut loc întrunirea preoților din parohiile Sic, Bonț, cu Filia Săcălaia și Nicula în cadrul cărei au discutat aspecte pastoral-misionare specifice perioadei Postului Mare. Tema întrunirii a fost „Problema postului și (...)
[Lumina]
10/04/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


FOTO Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită de buzoieni în Parcul Marghiloman
Un ceremonial militar şi religios s-a desfăşurat în apropierea statuii lui Alexandru Marghiloman, ridicată de autorităţi anul trecut. Prin evenimentul de miercuri, autorităţile au adus un omagiu omului politic care a semnat docuemntul oficial al Unirii, în calitate de prim-ministru al României.
[Adevarul]
27/03/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Iurie Leancă candidează la eroparlamentare pentru a promova integrarea R.Moldova în UE, fundamentul „reunirii românilor”
Vicepremierul moldovean Iurie Leancă spune că scopul candidării sale la alegerile europarlamentare din luna mai pe listele partidului Pro România  al fostului premier român Victor Ponta este să promoveze „cauza integrării Republicii Moldova în UE clădind astfel fundamentul pentru reunirea românilor”. Într-o postare pe Facebook în care a confirmat candidatura sa, Leancă spune că...
[Radio Europa Liberă]
27/03/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Klaus Iohannis, marți, vorbind de unirea României cu Republica Moldova: "Atunci când ambele POPOARE vor hotărî, se va întâmpla" / Iohannis, vineri: "Am spus că suntem NAȚIUNI diferite, NU popoare diferite. Sunt sigur" (VIDEO)
Președintele Klaus Iohannis a declarat recent, referindu-se la posibilitatea unirii României cu Republica Moldova, că „atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va...
[B1 Tv]
22/03/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


Voronin, categoric împotriva unirii cu România: „Nu semănăm cu nimic cu românii. Nici cu limba, nici cu vorba”
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, consideră că unirea cu România nu este o soluţie pentru Republica Moldova de a scăpa de problemele economice pe care le are. Fostul şef de stat spune că citeşte „statistica din România”, iar cifrele ar arăta că situaţia nu este una atât de bună. Din acest motiv, el cere să i se dea pace cu „unirea aceasta”.
[Adevarul]
22/03/2019 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


Tenis Fed Cup: Simona Halep, ultimele ştiri


Catedrala Notre-Dame din Paris în flăcări. Ultimele ştiri şi VIDEO|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY