ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 septembrie 2021

 
DOSAR SPECIAL ZIAR.COM


[foto: Libertatea]
Înfrângere umilitoare pentru Angela Merkel

Angela Merkel, invinsa de extrema dreapta la un an de la decizia de a deschide larg portile Germaniei pentru refugiati.

Trimite Email  

ULTIMELE STIRI:

Cele mai amuzante și mai inedite ipostaze în care a fost surprinsă Angela Merkel
Angela Merkel are umor și prezență de spirit, și le-a folosit pe amândouă din plin în cele aproape două decenii cât a fost în fruntea guvernului federal de la Berlin.
[Digi24]
26/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Alegeri în Germania: milioane de oameni la urne, într-un scrutin legislativ care pune capăt erei Merkel
Alegătorii germani votează azi pentru noul parlament federal și implicit pentru noul guvern care va conduce țara după retragerea actualului cancelar Angela Merkel. Două partide intră cu șanse de a conduce acest executiv: conservatorii lui Merkel și social-democrații, în prezent partenerul lor junior în (...)
[Libertatea]
26/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Alegeri în Germania: cine va fi succesorul lui Merkel?
Zi crucială în Germania. Alegătorii sunt chemați azi să-și aleagă un nou cancelar, după 16 ani în care Angela Merkel a condus tara. Sondajele nu pot preconiza un câștigător clar, deoarece sunt foarte mulți germani indeciși, iar procentele dintre cele 2 principali candidați sunt similare, puțin peste de 20 % (...)
[Europa FM]
26/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Alegerile federale 2021: candidați, programe electorale, coaliții, surprize de ultim moment. Se înroșește Germania?
Alegerile generale din acest an aduc cu sine o noutate absolută în istoria Republicii Federale Germania: cancelarul în funcție nu va mai candida în 26 septembrie. După 16 ani la cârma țării, Angela Merkel predă ștafeta. Dar cui?Europa după Merkel: probleme gestionate, nu soluționateVIDEO Germanii își iau bun-rămas de la Angela Merkel: Ce la va lipsi și ce așteptări au de la...
[HotNews]
26/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Ultima zi a Germaniei cu Angela Merkel. Cine va conduce după alegeri cea mai puternică economie a Europei?
Germania alege duminică noua componență a celui de-al 20-lea Bundestag, Parlamentul federal al țării. Peste 60 de milioane de alegători sunt așteptați la urne pentru a vota viitorul cancelar al Germaniei, care o va succede pe Angela Merkel. Principalii candidați care se luptă pentru poziția de viitor șef al guvernului federal de al Berlin sunt Olaf Scholz (social-democrați), Annalena...
[Digi24]
26/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Moştenirea Angelei Merkel: puterea blândă a pragmatismului într-o eră a populismului
Dacă există ceva care să constituie moştenirea Angelei Merkel este faptul de a fi custode al ordinii liberale, scrie The Conversation. Angela Dorthea Merkel, născută Kastler, este în primul rând un politician pragmatic în privinţa afacerilor externe.
[Adevarul]
26/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


A început votul în Germania, pentru alegerea unui nou cancelar | Peste 60 de milioane de oameni, așteptați să decidă direcția politică a celei mai puternice economii europene
60,4 milioane de oameni sunt așteptați să se prezinte la vot, duminică, 26 septembrie, la alegerile parlamentare din Germania. În momentul de față nu se știe cum va arăta împărțirea locurilor pe partide în Bundestag, însă un lucru este cert: Angela Merkel nu va mai fi (...)
[Observator]
26/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Europa după Merkel: probleme gestionate, nu soluționate
Când alegerile de duminică îl vor identifica pe succesorul Angelei Merkel, acea persoană va fi primul ocupant nou al celei mai influente funcții alese din Europa din ultimii 16 ani. Chiar și simpla schimbare a conducerii va fi un șoc pentru întregul continent. Germania este cea mai avansată putere economică din UE (deși Franța se...
[HotNews]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Alegeri în Germania. Cine îi va lua locul Angelei Merkel? Principalii candidați, cu plusuri și minusuri
Sunt trei favoriți pentru ocuparea postului de cancelar la alegerile legislative din Germania, din 26 septembrie 2021: Annalena Baerbock, Armin Laschet și Olaf Scholz. Cine sunt acești politicieni și cum au încercat să-i convingă pe alegători?
[Digi24]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


SONDAJ Peste jumătate dintre germani spun că nu-i vor duce dorul lui Merkel după ce părăseşte viaţa politică
Peste jumătate dintre germani spun că nu-i vor duce dorul cancelarului german Angela Merkel, după ce se va retrage de pe scena politică, în urma alegerilor legislative de duminică, arată un sondaj, relatează DPA.
[Adevarul]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


De la putere, în istorie. Germania și lumea întreagă se depart de Angela Merkel, cancelar vreme de 16 ani. Viața și cariera celei alintate "Mutti"
Lumea întreagă se desparte zilele acestea de unul dintre cei mai mari lideri politici. Alintată Mutti de germani şi văzută drept întruchiparea răului de turci sau greci, Angela Merkel se află la conducerea Germaniei de 16 ani. În acest timp s-au schimbat patru preşedinţi americani, patru francezi şi (...)
[Observator]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Merkel a îndemnat la vot pentru conservatorul Armin Laschet, în numele „viitorului” Germaniei
Angela Merkel a îndemnat sâmbătă la vot, în numele ”viitorului” Germaniei, cu conservatorul Armin Laschet, în ultimul său miting electoral, la Aachen, cu o zi înaintea unor alegeri legislative strânse, care încheie cei 16 ani de când se află putere, relatează AFP.
[Adevarul]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cum a devenit un grec fanul cel mai înfocat al Angelei Merkel: „Sunt trist să o văd plecând”
Pentru toți fanii Angelei Merkel, este momentul de adio. Inclusiv pentru Alexis Vaiou - unul dintre suporterii săi înfocați. În timp ce Merkel se pregătește să iasă din scena politică, el se asigură că toți cei care-i vizitează restaurantul din nordul Germaniei își amintesc de moștenirea pe care o lasă cancelarul. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24...
[Digi24]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


În ultimul său miting electoral, Angela Merkel îi îndeamnă pe nemţi să voteze cu Armin Laschet: "Pentru viitorul Germaniei"
Angela Merkel a îndemnat sâmbătă la vot, în numele ”viitorului” Germaniei, cu conservatorul Armin Laschet, în ultimul său miting electoral, la Aachen, cu o zi înaintea unor alegeri legislative strânse, care încheie cei 16 ani de când se află putere, relatează AFP, citat de (...)
[Observator]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Alegeri Germania: Un ultim apel al Angelei Merkel pentru a-l vota pe Armin Laschet, pentru "viitorul" Germaniei
Angela Merkel a lansat sâmbătă un apel pentru a-l vota pe conservatorul Armin Laschet, în numele "viitorului" Germaniei, în ultimul său miting din ajunul unor alegeri ce vor întoarce pagina celor 16 ani când ea s-a aflat la putere, relatează France Presse.
[HotNews]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Cine este Olaz Scholz, „candidatul-teflon” al social-democraţilor germani, favorit să fie succesorul Angelei Merkel
Alegătorii germani par să nu fie clintiţi în încrederea lor în actualul ministru de finanţe şi candidat la postul de  cancelar Olaf Scholz ce s-a evidenţial în ultimele luni ca favorit, deşi sub supravegherea sa s-a desfăşurat uriaşa fraudă Wirecard şi alte afaceri ceva mai obscure, relatează Politico.
[Adevarul]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Alegeri Germania: Majoritatea germanilor nu cred că Angela Merkel o să le lipsească (sondaj)
Mai mult de jumătate dintre germani nu cred că le va lipsi cancelarul rămas mult timp la putere Angela Merkel după ce ea renunţă la funcţie în urma alegerilor de duminică, potrivit unui sondaj citat sâmbătă de agenția germană DPA.
[HotNews]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Digi24: GALERIE FOTO. Mesajul din spatele costumului de cancelar. Singurul moment în care Angela Merkel a înlocuit sacoul pătrățos cu un decolteu adânc
Supranumită Doamna de Fier a Europei, Angela Merkel se retrage de la vârful politicii. De-a lungul anilor, Mutti - cum îi spun germanii - și-a creat propria uniformă de cancelar: sacoul pătrățos și, de obicei, viu colorat cu pantalon. Un stil simplu și, aparent, nu foarte căutat.
[HotNews]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Angela Merkel: ce lasă în urmă managerul de criză al Germaniei și al Europei
Un copil al Războiului Rece, Angela Merkel a crescut într-o Germanie divizată, înainte de a ajunge la șefia guvernului și de a deveni o forță pe scena internă și internațională. A guvernat o țară prosperă și stabilă, în vreme ce a gestionat pragmatic sau a neutralizat o serie de crize majore care amenințau (...)
[Libertatea]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


ANALIZĂ. Cum a schimbat Angela Merkel Europa în cei 16 ani în care a condus Germania
Alegerile de duminică din Germania reprezintă sfârșitul unei ere și nimeni nu poate spune cu siguranță ce va urma. Cancelarul german Angela Merkel renunță la putere după 16 ani, perioadă în care a avut un impact major asupra UE. De-a lungul acestei perioade, a fost un apărător ferm al păstrării Uniunii Europene unite, chiar dacă uneori a fost nevoie să joace rolul unui manager de...
[Digi24]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Mesajul din spatele costumului de cancelar. Singurul moment în care Angela Merkel a înlocuit sacoul pătrățos cu un decolteu adânc
Supranumită Doamna de Fier a Europei, Angela Merkel se retrage de la vârful politicii. De-a lungul anilor, Mutti - cum îi spun germanii - și-a creat propria uniformă de cancelar: sacoul pătrățos și, de obicei, viu colorat cu pantalon. Un stil simplu și, aparent, nu foarte căutat.
[Digi24]
25/09/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY