ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 30 iulie 2021

 
DOSAR SPECIAL ZIAR.COM


[foto: Adevarul]
Alegeri în Republica Moldova, ultimele ştiri

Alegeri în R. Moldova, ultimele ştiri. Rezultate, analize, contestaţii, ultimele ştiri.

Trimite Email  

ULTIMELE STIRI:

A doua femeie la conducerea Republicii Moldova: Natalia Gavrilița, o economistă cu masterat la Harvard, desemnată în funcția de premier
O economistă care a mai făcut parte din guvernele Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a fost desemnată vineri de Maia Sandu la șefia executivului și va fi votată cel mai probabil săptămâna viitoare în parlamentul unde partidul Acțiune și Solidaritate deține majoritatea, scrie presa de pete Prut. (...)
[Libertatea]
30/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Maia Sandu a anunțat propunerea pentru funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este Natalia Gavriliță
Președintele moldovean Maia Sandu a nominalizat-o pe Natalia Gavriliță pentru postul de premier al Republicii Moldova, decizia venind după consultări cu partidele politice și în condițiile în care Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut circa 53% la alegerile parlamentare anticipate de luna aceasta.
[HotNews]
30/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Natalia Gavriliţa, desemnată de Maia Sandu la funcţia de prim-ministru
Preşedintele Maia Sandu a semnat vineri, 30 iulie, după consultările cu fracţiunile parlamentare, decretul de desemnare a Nataliei Gavriliţa la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, transmite IPN.
[Adevarul]
30/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Moldova ar putea obţine de la FMI o finanţare de 236 milioane de dolari
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuţie cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva. Şefa statului a menţionat că Kristalina Georgieva ne-a asigurat de disponibilitatea Fondului de a colabora în continuare cu Republica Moldova.
[Adevarul]
30/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Maia Sandu: „Agenda este complexă şi ambiţioasă, iar sprijinul partenerilor de dezvoltare, inclusiv al SUA, ne va fi de un real ajutor”
Preşedintele Maia Sandu a participat la o dezbatere dedicată R. Moldova, organizată de German Marshall Fund din SUA  alături de congresmanul David Price, copreşedinte al Grupului de prieteni ai Moldovei în Congresul SUA, şi de George Kent, asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Biroul pentru Afaceri Europene şi Euroasiatice din cadrul Departamentului de Stat.
[Adevarul]
30/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Astăzi, în Moldova și în lume
La Chișinău, se reunește în ședință Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică, pe fondul crizei prelungite a carburanților. Curtea de Conturi va examina un raport privind cheltuielile bugetare ale autonomiei găgăuze. Asociația Presei Independente va organiza o dezbatere cu tema „Alegerile 2021 și presa online: între informare obiectivă și angajament...
[Radio Europa Liberă]
30/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Dodon, despre construcţia Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican: Vor fi proteste masive
Liderul PSRM Igor Dodon ameninţă cu proteste masive în eventualitatea în care SUA vor începe construcţia ambasadei pe terenul fostului Stadion Republican. Dodon spune că formaţiunea sa nu va ceda şi se va împotrivi acestui proiect la toate etapele de implementare. Dodon spune că nici consilierii socialişti nu vor vota un astfel de proiect, când acesta va fi propus spre aprobare în...
[Adevarul]
30/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
Natalia Gavrilița este candidatul PAS la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, a anunțat Igor Grosu, noul președinte al parlamentului de la Chișinău și liderul formațiunii majoritare. „Am convocat fracțiunea PAS astăzi și am decis să înaintăm candidatura doamnei Gavrilița la funcția de premier”, a declarat liderul PAS, joi, la TV8. Igor Grosu susține că, cel mai...
[B1 Tv]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Republica Moldova - Liderul interimar al PAS, Igor Grosu, ales preşedinte al Parlamentului
Parlamentul de la Chişinău a votat numirea liderului interimar al PAS, Igor Grosu, în funcţia de preşedinte al Parlamentului, potrivit News. În urma scrutinului din 11 iulie, PAS a obţinut 63 de mandate, fapt ce îi permite formarea propriului Guvern şi alegerea conducerii Parlamentului.
[HotNews]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Chișinău: Igor Grosu, ales preşedinte al Parlamentului | VIDEO
Lider interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, proeuropeanul Igor Grosu a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Parlamentului moldovean. Candidatura acestuia a primit voturile a 64 de deputaţi. Reprezentanţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au boicotat ședința. ”Vreau să vă (...)
[Europa FM]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Maia Sandu anunţă consultări cu fracţiunile parlamentare pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea vineri, 30 iulie, consultări cu fracţiunile parlamentare pentru identificarea candidatului la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.
[Adevarul]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Igor Dodon: „Astăzi avem primul pas din partea oamenilor buni – cedarea terenului Stadionului Republican pentru construcţia Ambasadei SUA VIDEO
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, susţine că cedarea terenului fostului Stadion Republican pentru construcţia Ambasadei SUA este o greşeală. Igor Dodon a declarat că PSRM rămâne pe poziţia că acest spaţiu de peste 5 ha trebuie alocat pentru necesităţile chişinăuienilor.
[Adevarul]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Igor Grosu, ales preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova
Liderul PAS, deputatul Igor Grosu, a fost ales joi, 29 iulie, în funcţia de preşedinte al Parlamentului. Pentru candidatura lui Igor Grosu au votat 58 de deputaţi. Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor (32 de deputaţi) s-a abţinut de la procedura de vot.
[Adevarul]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Maia Sandu, mesaj dedicat celor 27 de ani de la adoptarea Constituţiei R. Moldova
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Constituţiei. Adoptată la 29 iulie 1994, Legea Supremă a intrat în vigoare la 27 august a aceluiaşi an, fiind o etapă importantă în constituirea statului „suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.
[Adevarul]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Voronin, de la tribuna Parlamentului: Suntem gata să lucrăm la proiectul unei noi Constituţii VIDEO
Fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor este gata să lucreze cu ceilalţi deputaţi la proiectul unei noi Constituţii a Republicii Moldova. În centrul politicii noastre întotdeauna se va afla omul”, a declarat deputatul Vladimir Voronin, de la tribuna Parlamentului, transmite IPN.
[Adevarul]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


LIVE VIDEO Şedinţa Parlamentului de la Chişinău. Deputaţii aleg conducerea Legislativului
Parlamentul Republicii Moldova se convoacă joi, 29 iulie, în cea de-a două şedinţă după alegerile anticipate din 11 iulie. Deputaţii urmează să aleagă spakerul şi vicepreşedinţii Parlamentului pentru următorii patru ani.
[Adevarul]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Nicolae Eşanu: Reforma justiţiei nu se poate realiza într-un an sau doi
Reforma justiţiei este un proces care nu poate fi realizat într-un an sau doi, iar promisiunile privind reformarea rapidă a sistemului judiciar sunt utopice. Totuşi, în urma alegerilor anticipate, Republica Moldova are o şansă unică de a începe curăţarea sistemului de elemente corupte prin evaluarea externă a procurorilor şi judecătorilor. Opiniile au fost formulate în cadrul...
[Adevarul]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


Partiduţul stand-by
M-am uitat pe pagina de Facebook a domnului Ion Chicu, liderul Partidului Dezvoltării şi Consolidării, şi am văzut că ultima postare fusese făcută pe 12 iulie, imediat după alegeri. Sau poate domnul Chicu e în vacanţă? Dar parcă un partid cu o asemenea denumire impozantă poate avea vacanţe? Dar să nu uităm că partidul domnului Chicu e nou, or eu vreau să discut despre nişte...
[Radio Europa Liberă]
29/07/2021 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


Jocurile Olimpice, ultimele ştiri
|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY