HotNews [14/08/2024]
|
|
Petițiile anonime despre abuzuri în școli și universități nu vor mai fi clasate, ci analizate și trimise de îndată la poliție și parchet – primele măsuri la Guvern |
|
|
|
Petițiile anonime despre abuzuri în școli și universități nu vor mai fi clasate, ci analizate și trimise de îndată la poliție și parchet – primele măsuri la Guvern
Școlile și universitățile vor fi obligate să soluționeze și sesizările de hărțuire sexuală în care victima depune o sesizare scrisă fără semnătură olografă ori fără nume prenume și date de contact, potrivit unui proiect de hotărâre analizat, miercuri, în primă lectură de Guvern. În aceeași direcție, Executivul a aprobat însă un proiect de lege prin care petițiile anonime despre abuzuri în instituțiile publice, inclusiv din Educație, nu vor mai fi clasate, ci analizate și trimise de îndată la poliție și parchet.
Guvernul a analizat miercuri două acte normative menite să descurajeze fenomenul hărțuirii sexuale în școli și Universități.
Condițiile de sesizare anonimă a cazurilor de hărțuire sexuale în școli și universități au rămas în analiză
Un proiect de hotărâre de guvern, analizat în primă lectură, a vizat aplicabilitatea măsurilor în materie de prevenire și combatere a hărțuirii și în sistemul național de educație, astfel încât să fie descurajat fenomenul hărțuirii sexuale.
„Concret, o modificare propusă vizează condițiile de sesizare a faptelor de potențială hărțuire sexuală, astfel încât victima să poată depune o sesizare scrisă și fără semnătura olografă și în situația în care acea sesizare nu cuprinde numele prenumele datele de contact, sesizarea să fie totuși examinată și soluționată în măsura în care conține indicii referitoare la faptele de hărțuire sexuală sau morală, a declarat miercuri Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul ședinței.
Proiectul vizează modificarea şi completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 970/2023 pentru aprobarea Metodologiei privind prevenirea şi combaterea hărţuirii pe criteriul de sex, precum şi a hărţuirii morale la locul de muncă.
Actul este inițiat de trei ministere, respectiv Ministerul (...)
cititi articolul complet în HotNews
PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com): |
|
|