ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2022

 
 

Radio Europa Liberă
[30/09/2022]

 
Zelenski: Ucraina cere intrarea imediată în NATO
     
Zelenski: Ucraina cere intrarea imediată în NATO

După anunțul Rusiei privind anexarea teritoriilor ucrainene, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski  a anunțat că țara sa depune pe 30 septembrie o cerere de aderare la NATO în regim accelerat, și că nu va purta nici o discuție cu Rusia cât timp președintele acesteia este Vladimir Putin. Vineri, Putin a semnat decretele pe care Kremlinul le numește „tratate de aderare” pentru a prelua în mod oficial patru teritorii ucrainene ocupate parțial de Moscova. Decretele de încorporare în Rusia a regiunilor Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie au fost semnate în timpul unei ceremonii fastuoase, în sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin, în fața a sute de reprezentanți ai elitei ruse. Vladimir Putin a început ceremonia cu un discurs anti-occidental furibund, în care a criticat Statele Unite și Europa pentru acțiuni care au continuat, pretinde el, sute de ani – cum ar fi sclavia și colonizarea, precum și pentru utilizarea armelor nucleare, în timp încerca să justifice anexarea teritoriilor ucrainene pe care majoritatea națiunilor lumii și ONU o resping ca fiind ilegală. „Poporul neînfrânt din Donbas, Zaporojie și Herson și-a spus cuvântul. Vreau să mă audă autoritățile din Kiev și stăpânii lor reali din Occident, și să țină minte acest lucru - oamenii care locuiesc în Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie devin acum cetățenii noștri, pentru totdeauna.” Vladimir Putin a cerut Kievului să oprească imediat acțiunile militare și să revină la masa negocierilor, spunând că Moscova este gata pentru discuții, dar nu despre teritoriile anexate. „Au făcut o alegere și Rusia nu îi va trăda. Ne vom apăra pământul cu toate mijloacele pe care le deținem. Aceasta este marea misiune eliberatoare a națiunii noastre”, a mai spus liderul de la Kremlin, care a promis că Rusia va reconstrui teritoriile ocupate și distruse de război. În discursul său aplaudat de (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Alte articole din Radio Europa Liberă
 
Punct şi de la capăt
O emisiune în reluare cu un buletin de ştiri actualizat, emisiunea se poate asculta şi pe unde (...)
Punct şi de la capăt
O discuţie la masa rotundă, găzduită de Vasile Botnaru.
News
Punct şi de la capăt
Protestele împotriva restricțiilor impuse de COVID se extind în China
Protestele împotriva restricțiilor impuse de COVID se extind în China
Protestele față de restricțiile severe impuse de China cu privire la COVID-19 s-au extins duminică (...)
În Ucraina, Holodomorul a fost comemorat în frig și întuneric
În Ucraina, Holodomorul a fost comemorat în frig și întuneric
Rusia și Ucraina au anunțat cel mai recent schimb de prizonieri, 12 ucraineni și nouă ruși fiind (...)
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
O emisiune în reluare cu un buletin de ştiri actualizat, emisiunea se poate asculta şi pe unde (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY