ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 5 octombrie 2022

 
 

Radio Europa Liberă
[22/09/2022]

 
Analiză | Mobilizarea parțială nu va schimba radical cursul războiului din Ucraina
     
Analiză | Mobilizarea parțială nu va schimba radical cursul războiului din Ucraina

Intenția Kremlinului de a mobiliza până la 300.000 de oameni ca să lupte împotriva armatei Ucrainei se confruntă cu obstacole practice importante,și, chiar dacă se va realiza până la urmă, nu e sigur că va face ca Rusia să nu mai piardă teren, nici că îi va aduce victoria. Așa spun, cel puțin, mai mulți analiști consultați de Europa Liberă. Mobilizarea „poate prelungi capacitatea Rusiei de a duce acest război, dar nu schimbă traiectoria și rezultatul final”, a declarat Michael Kofman, analist militar și șeful Programului de Studii despre Rusia la think tank-ul CNA din SUA', într-o discuție online, pe 21 septembrie. Rob Lee, expert militar și cercetător în cadrul programului Eurasia al Institutului american de Politică Externă, apreciază și el că mobilizarea parțială ar putea rezolva „pentru câteva luni” problema lipsei de soldați, dar „ nu este o soluție pe termen lung”. „Ucraina o să continue să se bucure de o mulțime de avantaje”, a mai spus Rob Lee. Miercuri, 21 septembrie, Vladimir Putin preciza că „mobilizarea parțială” pe care tocmai o declarase, va fi limitată la acei rezerviști care au experiență de luptă sau o pregătire relevantă în această fază a conflictului. Ulterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, preciza că armata va încerca să mobilizeze până la 300.000 de rezerviști, dar treptat. Primele convocări au fost trimise deja miercuri, pentru un antrenament de două săptămâni, programat să înceapă la sfârșitul lunii. O cifră pe hârtie Imediat, experții occidentali au remarcat că nu este deloc sigur că Rusia are capacitatea să mobilizeze, să antreneze, să cazeze și să hrănească atâția recruți și asta într-o perioadă scurtă de timp. Mark Hertling, fostul comandant al forțelor americane în Europa, comenta într-un Tweet că Rusiei îi va fi „extrem de greu” să mobilizeze 300.000 de oameni, în timp ce Kofman aprecia că este vorba (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Alte articole din Radio Europa Liberă
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare marţi, (...)
News
News
De ce e aderarea rapidă a Ucrainei la NATO o perspectivă nerealistă
De ce e aderarea rapidă a Ucrainei la NATO o perspectivă nerealistă
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat vineri că va cere oficial „aderarea accelerată (...)
De ce aderarea rapidă a Ucrainei la NATO este o perspectivă nerealistă
De ce aderarea rapidă a Ucrainei la NATO este o perspectivă nerealistă
Este victoria în alegeri a lui Borisov o revenire a Bulgariei în tabăra pro-Kremlin?
Este victoria în alegeri a lui Borisov o revenire a Bulgariei în tabăra pro-Kremlin?
După 18 luni și patru alegeri generale, partidul GERB de centru-dreapta al fostului premier Boiko (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY