ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 30 septembrie 2022

 
 

Radio Europa Liberă
[16/08/2022]

 
„Rusificarea” regiunilor ocupate: campania din Herson și Zaporojie
     
„Rusificarea” regiunilor ocupate: campania din Herson și Zaporojie

În regiunile ocupate din sudul Ucrainei, Herson și Zaporojie, autoritățile ruse continuă o campanie susținută de „rusificare”, se pare cu scopul de a pregăti terenul pentru un eventual referendum de alipire la Rusia. Potrivit unui înalt oficial ucrainean din Herson, Iuri Sobolevski, intervievat de redacția Current Time, forțele de ocupație percheziționează casă de casă, le cer oamenilor să obțină permise de conducere rusești și chiar pașapoarte rusești, dacă vor să-și țină locurile de muncă. Pregătirea terenului pentru un referendum Informațiile date de Iuri Sobolevski, un oficial de rang înalt al Consiliului Regional Herson, sunt coroborate de alte surse care descriu modul brutal în care noile autorități locale, impuse de Rusia, încearcă să suprime orice disidență sau opoziție publică înaintea unui referendum care ar putea fi organizat în septembrie. În urma referendumului, după modelul Crimeea, Rusia ar putea revendica alipirea regiunilor ocupate la Rusia, chiar dacă legalitatea votului va fi contestată nu numai de Kiev dar și de întreaga comunitate internațională. În ultimele săptămâni, luptele s-au intensificat în regiunile Herson și Zaporojie, după ce Ucraina și-a declarat intenția de lansa o contraofensivă, se pare și într-un efort de a împiedica organizarea unui referendum. La sfîrșitul săptămânii, forțele ucrainene au lovit ultimul pod intact peste fluviul  Nipru, lângă Herson, avariindu-l grav, ceea ce îngreunează și mai mult eforturile Rusiei de a-și aproviziona forțele de pe malul vestic al fluviului sau de a evacua trupele rămase acolo. Rezistența localnicilor Regiunea Herson a fost ocupată, în mare măsură, de forțele ruse la scurt timp după lansarea invaziei din Ucraina, pe 24 februarie, iar acestea s-au mișcat rapid pentru a încerca să-și stabilească controlul asupra regiunii, un efort pentru care nu au avut însă forțe (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Alte articole din Radio Europa Liberă
 
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
S-a spus, în cazul rușilor care fug cu sutele de mii în străinătate, că ar fi prima oară că o (...)
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
News
News
Zelenski: Ucraina cere intrarea imediată în NATO
Zelenski: Ucraina cere intrarea imediată în NATO
După anunțul Rusiei privind anexarea teritoriilor ucrainene, președintele Ucrainei Volodimir (...)
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare vineri, (...)
Separație, politică, suflet, șoferie
Separație, politică, suflet, șoferie
Deși nu e celebru, principiul separației politicii de suflet e o realitate mai răspândită decât (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY