ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 30 septembrie 2022

 
 

Radio Europa Liberă
[16/08/2022]

 
Misterul care învăluie percheziția FBI la reședința lui Trump agită spiritele
     
Misterul care învăluie percheziția FBI la reședința lui Trump agită spiritele

Încă plutește misterul asupra a ce a urmărit FBI atunci când a făcut percheziții la reședința fostului președinte Trump de la Mar-a-Lago. Ministerul Justiției a cerut judecătorului care a autorizat perchezițiile să nu facă publice detalii cu privire la motive. Dacă aceste informații ar deveni publice s-ar știi ce a căutat FBI, în legătură cu documente oficiale pe care Trump le avea în posesie, ilegal și în ce categorii de delict se încadrează ceea ce fostul președinte a făcut. AgențIi FBI au preluat circa 20 de cutii cu documente, acțiunea lor vizând legi legate de spionaj, care interzic posesia neautorizată de materiale secrete, vizând securitatea națională, care pot să încapă pe mâinile unor adversari. Ministerul nu se opune dezvăluirii motivului general pentru percheziție, dar nu și a detaliilor care pot afecta investigația în curs. Una dintre temerile ministerului este că potențiali martori ar fi descurajați să coopereze dacă informațiile devin acum publice, dar faptul că sunt invocați martori potențiali creează temeri în rândurile foștilor și actualilor consilieri ai lui Trump. Faptul că Ministerul nu dezvăluie despre ce este vorba e frustrant și pentru apărătorii lui Trump, în condițiile în care perioada actuală prezintă pericole legale pentru acesta, nu doar în legătură cu această chestiune. De-acum există temeri că între cei încă în preajma fostului președinte ar putea fi un informator, care să fi oferit suficiente informații de natură să convingă un judecător să dispună percheziția. Suspiciunea este justificată și de faptul că, potrivit unor martori, FBI a știut exact unde să caute în timpul descinderii. Nu este clar dacă FBI a avut informatori atunci când a luat hotărârea de a face percheziția inițială, asta în condițiile în care era cunoscută de-acum îngrijorarea cu privire la documente secrete publice despre care se bănuia că sunt (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Alte articole din Radio Europa Liberă
 
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
S-a spus, în cazul rușilor care fug cu sutele de mii în străinătate, că ar fi prima oară că o (...)
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
News
News
Zelenski: Ucraina cere intrarea imediată în NATO
Zelenski: Ucraina cere intrarea imediată în NATO
După anunțul Rusiei privind anexarea teritoriilor ucrainene, președintele Ucrainei Volodimir (...)
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare vineri, (...)
Separație, politică, suflet, șoferie
Separație, politică, suflet, șoferie
Deși nu e celebru, principiul separației politicii de suflet e o realitate mai răspândită decât (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY