ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 30 septembrie 2022

 
 

Radio Europa Liberă
[10/08/2022]

 
Vizele europene pentru ruși și războiul din Ucraina
     
Vizele europene pentru ruși și războiul din Ucraina

Kremlinul a criticat ferm apelurile mai multor lideri din UE și al președintelui Ucrainei de a li se interzice rușilor intrarea în Occident până ce Moscova nu pune capăt invaziei din Ucraina. Răspunsul Moscovei vine după ce premierii Finlandei și Estoniei s-au pronunțat pentru a interzice acordarea de vize cetățenilor ruși și după ce s-a anunțat că armata franceză a interzis unor turiști ruși să viziteze o fortăreață medievală și un obiectiv turistic din apropiere de Paris care găzduiește arhive militare. Țările zonei Schengen ar trebui să nu mai elibereze vize turistice pentru ruși, a declarat premierul estonian Kaja Kallas. „Nu mai eliberați vize turistice pentru ruși. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului. Zborurile dinspre Rusia sunt oprite. Aceasta înseamnă că, în timp ce țările Schengen eliberează vize, vecinii Rusiei (Finlanda, Estonia, Letonia, care sunt singurele puncte terestre de acces) poartă povara. Este timpul să punem capăt turismului din Rusia, acum”, a scris Kallas pe Twitter. Apelul a provocat iritare la Moscova. Fostul președinte și fostul premier al Rusiei, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate de la Moscova, Dmitri Medvedev, a răspuns, în spiritul declarațiilor sale scandaloase din ultima vreme, parafrazându-l pe fondatorul temutei securități sovietice (CEKA), Felix Dzerjinski: „Faptul că sunteți în libertate nu este meritul dumneavoastră, ci o consecință a neglijenței noastre”. Medvedev a calificat apelul drept unul „nazist”. Iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, de regulă, asemenea declarații vin din partea „unor state neprietenoase”. „Din cauza neprieteniei lor, multe din aceste țări o iau razna și ajung să facă declarații pe care le-am mai auzit, acum 80 de ani, răsunând în centrul Europei”. În opinia lui Peskov, „cu timpul, bunul simț se (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Alte articole din Radio Europa Liberă
 
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
S-a spus, în cazul rușilor care fug cu sutele de mii în străinătate, că ar fi prima oară că o (...)
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
Dezertorii, refuzul din conștiință și armata obligatorie
News
News
Zelenski: Ucraina cere intrarea imediată în NATO
Zelenski: Ucraina cere intrarea imediată în NATO
După anunțul Rusiei privind anexarea teritoriilor ucrainene, președintele Ucrainei Volodimir (...)
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare vineri, (...)
Separație, politică, suflet, șoferie
Separație, politică, suflet, șoferie
Deși nu e celebru, principiul separației politicii de suflet e o realitate mai răspândită decât (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY