ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 6 octombrie 2022

 
 

Radio Europa Liberă
[10/08/2022]

 
Percheziție în casa lui Donald Trump. Ce caută FBI?
     
Percheziție în casa lui Donald Trump. Ce caută FBI?

Nu se întâmplă des ca la locuința unui fost președinte al Statelor Unite să descindă FBI, cu un mandat de percheziție. Așa au stat lucrurile luni, la reședința de la Mar-a-Lago, în Florida a lui Donald Trump, în absența acestuia. La puțin timp după descindere și după ce Trump a comunicat că până și seiful i-a fost deschis, sprijinitori ai săi au descins în fața reședinței, să protesteze, pentru ca după acea exponenți ai dreptei și fostul președinte să acuze „persecuție politică”. FBI și Ministerul Justiției nu au comunicat rațiunile percheziției, lăsând publicația National Review să concluzioneze că „ideea ca o agenție de apărare a legii, sub un președinte să efectueze un raid la locuința predecesorului său și potențial concurent politic la alegerile următoare nu are nici o paralelă apropiată în istoria Americii”. Observatorii politici spun că aparent FBI a căutat documente secrete pe care Trump le-ar fi scos ilegal de la Casa Albă. Descinderea nu a fost un raid, ci executarea unui ordin de percheziei specific, autorizat de un judecător. Liderul minorității republicane a amenințat că, atunci când va prelua conducerea Camerei, va ancheta Ministerul Justiției, care nu poate să nu fi autorizat acțiunea. Astfel de operațiuni sunt secrete și nu vom ști probabil curând care a fost rațiunea, deși cele 15 cutii preluate de FBI de la reședință includeau documente secrete. Preluarea de documente secrete de la Casa Albă sau distrugerea acestora violează legile americane și, dacă asta poate fi dovedit, e posibil ca celui care se face vinovat să nu i se mai permită să ocupe o funcție publică. Istorici spun că toți președinții au încălcat această lege, într-un fel sau în altul, dar niciunul atât de mult ca Donald Trump. Istoricul Robert David Johnson spune că „de la Richard Nixon încoace, nu există nici un exemplu de președinte care să pretindă pur și simplu (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Alte articole din Radio Europa Liberă
 
Război în Ucraina | Centrala nucleară de la Zaporojie, declarată de Rusia „proprietate federală”
Război în Ucraina | Centrala nucleară de la Zaporojie, declarată de Rusia „proprietate federală”
Acest briefing al Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în (...)
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul in care puteți (...)
News
News
Dis de dimineață cu EL la Retro FM
Dis de dimineață cu EL la Retro FM
Ştiri, informaţii, interviuri, corespondenţe. De luni până vineri de la ora 6.30 la (...)
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY