ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
ZIARE | STIRI | TV9 august 2022
Descopera [3/07/2022]
Experții spun că ar trebui să ne stocăm cu toții fecalele într-o bancă. Iată de ce
Experții spun că ar trebui să ne stocăm cu toții fecalele într-o bancă. Iată de ce
Transplanturile fecale continuă să ocupe primele pagini ale ziarelor în ultimii ani, dovedindu-se promițătoare în toate domeniile, de la tratamentele COVID-19 la experimentele anti-îmbătrânire pe animale, dar încă nu facem decât să zgâriem suprafața, spun oamenii de știință. La pacienții umani, tehnica – în care microbiota fecală este transferată de la o persoană sănătoasă la o altă persoană – este utilizată de obicei pentru a trata afecțiuni precum infecția cu Clostridioides difficile (CDI) și bolile inflamatorii intestinale (IBD), dar experții cred că metoda ar putea fi utilizată pentru a combate o gamă mult mai largă de boli. Nu numai atât, dar prin dezvoltarea unui sistem de transplanturi fecale (FMT) – în care donatorul și primitorul sunt aceeași persoană – am putea evita problemele care pot apărea uneori din cauza problemelor de incompatibilitate între donatori și primitori în cazul transplanturilor care implică două persoane. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie să colectăm mostre ale oamenilor atunci când sunt tineri și sănătoși și să le stocăm pentru a le folosi în viitor într-o instalație de crioconservare, în cazul în care pacienții au nevoie mai târziu de un transplant. O instalație de crioconservare a fecalelor Cu alte cuvinte, ar trebui să ne depunem cu toții fecalele într-o bancă, în cazul în care mai târziu vom avea nevoie să facem o retragere. Poate părea radical, dar este o propunere serioasă, spun cercetătorii. „Din punct de vedere conceptual, ideea de depozitare a scaunului pentru FMT autolog este similară cu cea a părinților care depozitează sângele din cordonul ombilical al copilului lor pentru o posibilă utilizare viitoare”, spune biologul Yang-Yu Liu de la Universitatea Harvard. Mai mult, există deja bănci de fecale, prima, o bancă de fecale nonprofit numită OpenBiome, deschizându-și porțile în Somerville, (...)
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora
Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.
Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY