ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 6 iulie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [23/06/2022]

 
Raport Microsoft: Hackerii din Rusia atacă țările aliate cu Ucraina
     
Raport Microsoft: Hackerii din Rusia atacă țările aliate cu Ucraina

Un recent raport Microsoft arată că pirați cibernetici conectați cu servicii ruse de informații și-au intensificat atacurile împotriva unor organizații americane și din țări aliate cu Ucraina. Hackeri ruși au încercat să penetreze peste 100 de organizații americane și zeci din alte 42 de țări, de la invazia rusă în Ucraina. Între ținte s-au numărat ministere de externe din state NATO, organizații umanitare, institute de cercetare, firme de înaltă tehnologie și furnizori de energie. Circa 30% dintre încercările de penetrare au fost reușite. Raportul demonstrează amploarea atacurilor cibernetice, mult întețite de la invazie încoace, prin care rușii încearcă să sustragă informații și să descurajeze Occidentul să ajute Ucraina. Președintele Microsoft, Brad Smith, a spus că aceste încercări de penetrare nu au fost semnalate în suficientă măsură pentru că nu pot fi detectate ”cu ochiul liber”, aflându-se despre ele de multe ori, doar dacă reușesc. Dar centrul special care se ocupă cu contracararea atacurilor cibernetice de la Microsoft caracterizează drept ”formidabile, intense și chiar feroce”, atacurile consemnate în ultimele luni. Statele Unite au fost principala țintă dar au fost vizate și grupări din Polonia, care oferă ajutor umanitar ucrainienilor, ca și organizații din țări baltice și Turcia. Și Ucraina a fost vizată de pirați cibernetici ruși. Microsoft a găsit dovezi că armata rusă a lansat atacuri cibernetice împotriva a 48 de agenții guvernamentale ucrainiene și altor organizații, dar ucrainienii au reușit să dejoace cele mai multe astfel de încercări. Între ele s-au numărat atacuri cibernetice, cuplate cu proiectile de luptă, vizând căi ferate, alte sisteme de transport și instalații nucleare. Microsoft mai arată că campaniile ruse de dezinformare vizează în special populația Rusiei, pentru a menține sprijin pentru război, populația (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
News
News
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare marţi, (...)
Suedia și Finlanda, viitori membri NATO
Suedia și Finlanda, viitori membri NATO
NATO a deschis în mod oficial procesul aderării Suediei și Finlandei la Alianța militară (...)
Suedia și Finlanda, viitori membri NATO
Suedia și Finlanda, viitori membri NATO
Zelenski: „refacerea Ucrainei este o sarcină pentru toată lumea democrată”
Zelenski: „refacerea Ucrainei este o sarcină pentru toată lumea democrată”
Aliații Ucrainei, reuniți în Elveția, adoptă marți o declarație care descrie principiile și (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY