ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 iulie 2022

 
 

Gazeta de Sud [19/05/2022]

 
Craiova: Concert Mozart la Filarmonica Oltenia
     
Craiova: Concert Mozart la Filarmonica Oltenia

Filarmonica Oltenia va prezenta vineri, 20 mai, de la ora 19.00, un concert Mozart pentru vioară și violă. „Simfonia concertantă pentru vioară, violă şi orchestră” de MOZART va fi interpretată de soliştii Irina Mureșanu și Răzvan Popovici. În partea a doua va fi cântată „Simfonia în Re major” de CÉSAR FRANCK, sub bagheta dirijorului şi compozitorului Bogdan Vodă. BOGDAN VODĂ – dirijor Bogdan Vodă a absolvit specializările compoziție (cu Tiberiu Olah) și dirijat (cu Ludovic Bacs) la Universitatea Națională de Muzică din București. Actualmente, este conferențiar univ. dr. al Departamentului de Compoziție din aceeași instituție. Predă compoziție, armonie, forme și analize, orchestrație etc. Conduce Orchestra Concerto a UNMB. A scris lucrări simfonice, concertante și camerale, care au fost interpretate în festivaluri naționale și internaționale. Are o activitate de dirijor, cu prezențe la pupitrul majorității orchestrelor filarmonice din țară (a debutat, în 1994, la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, unde este, în prezent, dirijor permanent), cu concerte, turnee și înregistrări în Franța, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia. IRINA MUREȘANU – vioară Irina Mureșanu, violonistă română de renume internațional, este o solistă și muziciană de cameră, de anvergură, care a concertat în Statele Unite, Canada, Europa, Asia și Africa de Sud. Ea și-a dezvoltat, de asemenea, o reputație de interpretă convingătoare și rafinată în lumea muzicii contemporane. Apreciată pentru interpretările sale elegante și pasionale, concertele sale au fost frecvent citate de The Boston Globe ca fiind printre „cele mai bune interpretări de muzică clasică”. Laureată și câștigătoare a premiilor de top în cadrul mai multor concursuri internaționale de vioară prestigioase, printre care Montreal International, Queen Elisabeth International, UNISA International String, (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
România, locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022
România, locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022
Lotul olimpic de matematică al României a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de (...)
De astăzi se circulă doar pe sens unic, pe câteva străzi din Craiova
De astăzi se circulă doar pe sens unic, pe câteva străzi din Craiova
Se circulă doar pe sens unic, începând de astăzi, pe câteva străzi din cartierul craiovean 1 Mai. (...)
„U“ Craiova a lansat campania Pre-Sale! Ce avantaj au cei care vor comanda tricoul oficial din acest (...)
„U“ Craiova a lansat campania Pre-Sale! Ce avantaj au cei care vor comanda tricoul oficial din acest sezon!
Acțiune inedită luată de Universitatea Craiova! Începând de ieri și până pe 8 iulie, clubul (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY