ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 iulie 2022

 
 

Descopera [17/05/2022]

 
„O scară rulantă spre dispariție”. Jumătate din speciile de păsări cunoscute se confruntă cu declinul populației
     
„O scară rulantă spre dispariție”. Jumătate din speciile de păsări cunoscute se confruntă cu declinul populației

Mii de specii de păsări sălbatice se îmbolnăvesc sau mor din cauza pierderii habitatului, a schimbărilor climatice și a supraexploatării, potrivit unor noi cercetări. O nouă estimare realizată de cercetători din întreaga lume a constatat că 48% dintre speciile de păsări vii sunt cunoscute sau suspectate că au populații în declin. Asta înseamnă peste 5.000 de specii care se confruntă cu un viitor riscant. Dintre speciile analizate, doar 6 la sută au înregistrat creșteri ale populației. „Asistăm acum la primele semne ale unui nou val de extincții ale speciilor de păsări distribuite pe continent”, spune biologul specializat în conservare Alexander Lees, de la Universitatea Metropolitană Manchester din Marea Britanie și, de asemenea, de la Cornell Lab of Ornithology. Rezultatele îngrozitoare provin de la unii dintre membrii aceleiași echipe care, în 2019, au calculat că aproape 3 miliarde de păsări au fost pierdute în America de Nord începând cu anii 1970. Milioane de păsări au dispărut în Europa în ultimii 40 de ani În 2021, un alt studiu a stabilit că milioane de păsări au dispărut în Europa în ultimii 40 de ani. Estimările recente sugerează că există modele similare pe întreaga planetă, dar mai ales în cazul păsărilor tropicale, polare și montane. În lipsa unor acțiuni clare, mii de specii de păsări din întreaga lume sunt expuse riscului de a fi puse în pericol sau chiar de a dispărea. În comparație cu regiunile temperate, nu există prea multe date pe termen lung privind tendințele populațiilor de păsări la latitudini tropicale și subtropicale. Dar în unele națiuni, cum ar fi Africa de Sud, dovezile indică faptul că cel puțin jumătate din toate păsările își pierd habitatul. Cel mai probabil, această pierdere are un impact asupra abundenței păsărilor, dar nicio cercetare nu a arătat exact în ce măsură. În Costa Rica, care este renumită (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu românesc, la cel mai mic preț din licitație
Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu românesc, la cel mai mic preț din licitație
Autoritatea Generală pentru Aprovizionarea cu Produse de Bază (GASC), cumpărătorul de stat egiptean (...)
Poliția din China supraveghează cetățenii cu ajutorul camerelor care prezic comportamentul antisocial
Poliția din China supraveghează cetățenii cu ajutorul camerelor care prezic comportamentul antisocial
Cum va efectua poliția viitorului supravegherea? Destul de ușor, am putea spune. Astfel de camere (...)
Vești bune! Planetele Sistemului Solar nu vor ricoșa în toată galaxia în următorii 100.000 de ani
Vești bune! Planetele Sistemului Solar nu vor ricoșa în toată galaxia în următorii 100.000 de ani
Dacă ai stat noaptea în pat, îngrijorat că planetele Sistemului Solar vor ricoșa în toată galaxia, (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY