ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 iulie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [16/05/2022]

 
Expertă de la București: Tiraspolul nu dorește să fie inclus în acțiuni militare contra Ucrainei
     
Expertă de la București: Tiraspolul nu dorește să fie inclus în acțiuni militare contra Ucrainei

Bună ziua, dragi ascultători! Sunt Lina Grâu și va prezint astăzi, la microfonul Europei Libere, emisiunea Dialoguri transnistrene. Din sumarul ediţiei: Ucraina a anunțat că suspendă o parte a fluxului de gaze rusești spre Europa, din cauza interferența forțelor rusești de ocupație. Ce înseamnă acest lucru pentru Republica Moldova și care sunt soluțiile pentru asigurarea țării cu gaze și curent electric. Ministerul Apărării de la Chișinău îndeamnă să „nu fie scoase din context sau folosite pentru speculații” estimările făcute de Avril Haines, directoarea comunității serviciilor de informații din Statele Unite, cu privire la intențiile Moscovei în Ucraina și regiunea transnistreană. Iar cu experta de la București, Angela Grămadă, am discutat despre perspectivele Republicii Moldova în actualul context geopolitic, despre riscurile de securitate și lecțiile de învățat pentru viitor. *** Pentru început, câteva dintre evenimente principale ale săptămânii trecute. „Nu ne confruntăm cu o criză militară acută”, a declarat ministrul de externe Nicu Popescu, în marginea reuniunii G7 din Germania, la care a participat alături de omologul său ucrainean. Nicu Popescu a declarat că există „forțe interne” în regiunea separatistă transnistreană care urmăresc „destabilizarea regiunii”, pe fundalul războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei, dar a asigurat că autoritățile de la Chișinău fac tot posibilul să împiedice extinderea conflictului. Nicu Popescu a mai spus că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană și și-a exprimat speranța că cererea de aderare va fi acceptată rapid, „în următoarele câteva săptămâni sau luni”. Ucraina nu vede drept o amenințare serioasă posibilitatea unei ofensive a trupelor ruse de pe teritoriul nerecunoscut al Transnistriei, a declarat președintele Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat televiziunii italiene Rai 1, (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
News
News
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare vineri, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY