ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 iulie 2022

 
 

Gazeta de Sud [16/05/2022]

 
Cum motivează judecătorii pedeapsa lui Piedone în dosarul Colectiv
     
Cum motivează judecătorii pedeapsa lui Piedone în dosarul Colectiv

Judecătorii Curții de Apel București, Adina Pretoria Dumitrache și Viorel Andrei Iugan, explică pe larg în motivarea de 1.093 de pagini a sentinței din dosarul Colectiv de ce l-au condamnat și pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la 4 ani de închisoare, după cum scrie G4Media. Unul dintre argumenele folosite de judecătorii care au instrumentat dosarul Colectiv pentru a-l condamna pe primarul Sectorului 4 este chiar o declarație dată de Popescu Piedone imediat după tragedia în urma căreia au murit 65 de persoane.Raționamentul juridic al magistraților este deosebit de important prin consecințele sale: a condus la trimiterea după gratii a edilului și la atragerea răspunderii patrimoniale a Sectorului 4, care vor trebui să achite despăgubiri de 36 de milioane de euro victimelor de la Colectiv, în solidar cu ceilalți inculpați din dosar și cu ISU București-Ilfov. Motivarea integrală a deciziei poate fi găsită pe portalul rejust.ro ”Practic s-a dat autorizaţie de funcţionare unui club care nu avea autorizaţie de incendiu şi nici nu avea în concret implementate măsuri adecvate de securitate la incendiu, aspecte care, prin suprapunerea unor alte acţiuni şi inacţiuni ale altor inculpaţi din prezenta cauză, pentru care inculpatul (Cristian Popescu Piedone – n.r.) nu răspunde, au condus la un incendiu cu consecinţe tragice” – este, în esență, paragraful din motivarea judecătorilor care descrie vinovăția primarului Cristian Popescu Piedone. Edilul era cât pe ce să scape după decizia CCR privind dezincriminarea abuzului în serviciu prin încălcarea de legislație secundară (hotărări de guvern sau de Consiliu local, etc) și după adoptarea noului Cod Administrativ. Însă judecătorii au identificat texte de legislație primară (legi, ordonanțe) care stabilesc răspunderea primarilor în astfel de cazuri. Judecătorii au (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Județul Mehedinți, sub cod portocaliu de vijelii puternice și ploi abundente
Județul Mehedinți, sub cod portocaliu de vijelii puternice și ploi abundente
Județul Mehedinți se află astăzi, 2 iulie, în intervalul 12:00 – 22:00, sub incidența avertizării (...)
Maria Sole Ferrieri Caputi, prima femeie care arbitrează în Serie A
Maria Sole Ferrieri Caputi, prima femeie care arbitrează în Serie A
Maria Sole Ferrieri Caputi va deveni prima femeie care arbitrează în Serie A sezonul viitor. (...)
Crimă oribilă în Craiova: O femeie a fost găsită îngropată
Crimă oribilă în Craiova: O femeie a fost găsită îngropată
O femeie din Craiova a fost omorâtă de fostul soț, iar oribila crimă a fost descoperită abia după (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY