ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 iulie 2022

 
 

Descopera [16/05/2022]

 
Test de cultură generală. Ce continent are cele mai multe țări?
     
Test de cultură generală. Ce continent are cele mai multe țări?

Africa are cel mai mare număr de țări și teritorii dintre continentele lumii. Este al doilea continent ca mărime și populație, după Asia. Acesta din urmă are doar 48 de țări, cu toate că este mult mai mare și mai populat decât Africa.  Existența unor țări uriașe precum Rusia, India și China a fost motivul pentru care numărul țărilor a fost limitat la doar 48. Africa acoperă o suprafață de aproximativ 11.730.000 kilometri pătrați și are o populație de aproape 1,225 miliarde. Continentul este compus din 54 de state suverane, trei dependințe și o regiune contestată din Sahara de Vest. Africa este divizată în cinci regiuni care sunt Nordică, Sudică, Estică, Vestică și Centrală. Potrivit clasificării Organizației Națiunilor Unite a regiunilor Africii, Africa de Est are cele mai multe țări de pe continent, urmată îndeaproape de Africa de Vest. Africa de Sud are cele mai puține state în componență. Africa de Est Aceasta este regiunea care ocupă capătul estic al continentului african. Regiunea are și cel mai mare număr de state de pe acest bătrân continent. Există 20 de teritorii în această regiune, printre care și teritoriile franceze Reunion și Mayotte. Africa de Est are o populație de 433,6 milioane de locuitori, ceea ce se constituie în aproape 5,68% din populația globală. Regiunea este relativ stabilă din punct de vedere politic, cu excepția Sudanului de Sud, Burundi și Somaliei. Africa de Vest Această parte este formată din 16 țări suverane și teritoriile britanice Sfânta Elena, Ascension și Tristan da Cunha. Regiunea are o populație de 382 milioane de locuitori, ceea ce se constituie în 5% din totalul global. Africa de Vest a trecut prin mai multe războaie civile, toate acestea pe fondul mai multor instabilități politice. Țări precum Coasta de Fildeș, Sierra Leone, Nigeria, Liberia, Burkina Faso și Gambia încă au parte de aceste (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Vaccinul antigripal ar putea oferi protecție împotriva Alzheimer. Descoperirea i-a surprins pe (...)
Vaccinul antigripal ar putea oferi protecție împotriva Alzheimer. Descoperirea i-a surprins pe cercetători!
Cercetătorii au fost surprinși să descopere că vaccinul antigripal ar putea oferi protecție (...)
Polul Nord sau Polul Sud, unde este mai frig?
Polul Nord sau Polul Sud, unde este mai frig?
Polul Nord și Polul Sud sunt cele mai reci locuri de pe Pământ. Cu toate acestea, oricât de (...)
Cel mai periculos asteroid cunoscut de omenire în ultimii ani. Când va lovi Pământul?
Cel mai periculos asteroid cunoscut de omenire în ultimii ani. Când va lovi Pământul?
O rocă spațială amenințătoare, care prezenta un risc de impact, a fost exclusă oficial din lista (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY