ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 iulie 2022

 
 

Gazeta de Sud [16/05/2022]

 
Doi elevi din Craiova, calificaţi în Lotul României pentru Turneul Internaţional al Tinerilor Fizicieni
     
Doi elevi din Craiova, calificaţi în Lotul României pentru Turneul Internaţional al Tinerilor Fizicieni

Doi liceeni din Craiova, Mihai Costache, clasa a X-a B, şi Marius-Răzvan Tudosie, clasa a XI-a, la Colegiul Naţional „Carol I”, au reuşit să se califice în Lotul României pentru International Young Physicists’ Tournament(Turneul Internaţional al Tinerilor Fizicieni). Din acest lot fac parte doar opt elevi din întreaga ţară. La finalul pregătirii Lotului, cinci dintre ei vor fi selectaţi pentru a participa la competiţia internaţională. Concursul este unul cu tradiţie, anul acesta ajungând la cea de a XXXV-a ediţie. Ediţia 2022 se va desfăşura la Timişoara. Pentru a face parte din Lotul României pentru International Young Physicists’ Tournament (IYPT 2022), elevii au trecut printr-o etapă de preselecţie la care trebuiau să găsească soluţii pentru trei din 17 probleme propuse de către organizatori.„În România, etapa de preselecție a constat în transmiterea către organizatori a soluțiilor propuse de fiecare participant pentru oricare trei probleme (din setul de 17 probleme propuse pentru IYPT 2022 de către Comitetul Internațional de organizare al IYPT) și a unui film cu durata de 12 minute în care candidatul la preselecție trebuie să prezinte în limba engleză (ca şi Reporter, conform regulamentului IYPT 2022) una din cele trei probleme. Soluțiile, realizate și transmise de fiecare participant, au inclus schițe, filmări ale experimentelor, animații, prelucrări ale datelor experimentale cu ajutorul calculatorului, reprezentări grafice, fiind evidențiați factorii relevanți prin metode specifice fizicii, aplicații practice ș.a.Cei 8 finaliști ai IYPT 2022, care fac parte din Lotul național al României, vor efectua pregătirea în perioada 4 -7 iulie 2022, la Timișoara. Activitățile vor fi desfășurate de elevi în limba engleză, limba oficială în cadrul concursului IYPT”, a explicat inspectorul şcolar Gabriel Florian, profesor de (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Județul Mehedinți, sub cod portocaliu de vijelii puternice și ploi abundente
Județul Mehedinți, sub cod portocaliu de vijelii puternice și ploi abundente
Județul Mehedinți se află astăzi, 2 iulie, în intervalul 12:00 – 22:00, sub incidența avertizării (...)
Maria Sole Ferrieri Caputi, prima femeie care arbitrează în Serie A
Maria Sole Ferrieri Caputi, prima femeie care arbitrează în Serie A
Maria Sole Ferrieri Caputi va deveni prima femeie care arbitrează în Serie A sezonul viitor. (...)
Crimă oribilă în Craiova: O femeie a fost găsită îngropată
Crimă oribilă în Craiova: O femeie a fost găsită îngropată
O femeie din Craiova a fost omorâtă de fostul soț, iar oribila crimă a fost descoperită abia după (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY