ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 mai 2022

 
 

Descopera [15/05/2022]

 
Papa Francisc a primit una dintre cele mai tulburătoare fotografii din istorie
     
Papa Francisc a primit una dintre cele mai tulburătoare fotografii din istorie

Fotograful care a făcut una dintre cele mai tulburătoare fotografii din istorie, Nick Ut, i-a dăruit miercuri Papei Francisc poza. E vorba despre „Fata Napalm”, care surprinde o fetiță de 9 ani, arsă de bombele cu napalm, mergând goală pe stradă, arătând ororile războiului din Vietnam. Fata din fotografie, Phan Thi Kim Phuc, acum în vârstă de 59 de ani, a fost și ea prezentă la audiența generală a Suveranului Pontif în Piața Sfântul Petru și a și stat de vorbă cu Papa Francisc vreme de câteva minute. Ut, în vârstă de 71 de ani, care lucra pentru Associated Press la acea vreme, a câștigat numeroase premii pentru această fotografie, numită „Teroarea războiului” sau „Fata Napalm”. Printre acestea se numără premiul Pulitzer din 1973. Atacul din apropierea satului fetiței de atunci a fost făcut de forțele vietnameze. Fetița și-a smuls hainele în flăcări și a fugit. Ut și alți fotografi au dus-o la un spital. Brutalitatea imaginii a devenit o forță puternică Fotografia a apărut pe primele pagini ale multor ziare din Statele Unite, iar brutalitatea imaginii a devenit o forță puternică în mișcarea împotriva războiului din întreaga lume, scrie Reuters. Înregistrări audio ale unor conversații de la Casa Albă au dezvăluit că președintele de atunci Richard Nixon era atât de îngrijorat de efectul pe care fotografia l-ar putea avea împotriva războiului din Vietnam, încât s-a întrebat dacă nu cumva era un fals. Papa Francisc se opune tuturor formelor de război. Kim Phuc s-a mutat în Canada după război și este acum ambasador UNESCO. Ut s-a mutat la Los Angeles și a devenit fotograf la Hollywood. Kim Phuc și Ut se află în Italia pentru o expoziție de fotografii. Articolul Papa Francisc a primit una dintre cele mai tulburătoare fotografii din istorie apare prima dată în (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Vulcanii antici, sursă de apă pentru astronauți pe Lună? Indicii cruciale pentru viitoarele baze (...)
Vulcanii antici, sursă de apă pentru astronauți pe Lună? Indicii cruciale pentru viitoarele baze lunare
Așa-numitele mări ale Lunii sunt uscate, dar satelitul nostru ar putea găzdui încă lacuri (...)
Oamenii de știință au reușit să readucă la viață ochii umani aflați pe moarte
Oamenii de știință au reușit să readucă la viață ochii umani aflați pe moarte
Oamenii de știință au reușit să readucă la viață, pentru un timp scurt, celulele ochiului uman aflate (...)
Specii de delfini necunoscute până acum, vechi de 20 de milioane de ani, au fost descoperite în (...)
Specii de delfini necunoscute până acum, vechi de 20 de milioane de ani, au fost descoperite în Elveția
În urmă cu 20 de milioane de ani, regiunea platoului elvețian, sau „Mittelland”, era un ocean în (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY