ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 mai 2022

 
 

Radio Europa Liberă [14/05/2022]

 
Război în Ucraina | Zelenski: „Nimeni nu poate prezice cât va dura acest război”
     
Război în Ucraina | Zelenski: „Nimeni nu poate prezice cât va dura acest război”

Acest briefing al Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ripostei date de ucraineni, suferințele la care sunt supuși civilii și reacția Occidentului. Ultimele evoluții: Armata ucraineană spune că trupele rusești se retrag din zonele din apropierea Harkovului, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Statul Major al forțelor armate ucrainene a anunțat că forțele rusești păreau să se concentreze pe paza rutelor de aprovizionare. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că, deși armata face tot ce poate pentru a alunga forțele rusești de pe teritoriul ucrainean, „nimeni nu poate prezice astăzi cât va dura acest război”. Ministrul american al apărării, Lloyed Austin, a cerut Moscovei încetarea imediată a focului în Ucraina, în prima sa conversație cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, de la începutul invaziei rusești din februarie, a anunțat Pentagonul. Partea americană nu a oferit alte detalii despre primele discuții dintre Austin și Șoigu. Ministrul ucrainean al Apărării nu crede că războiul cu Rusia se va încheia în curând, iar armele grele trimise de occident vor înceapă să se resimtă, dar peste câtva timp. „Suntem într-un punct de cotitură strategică în favoarea Ucrainei. Acest proces va luat însă ceva timp”, a scris Oleksi Reznikov pe o rețea de socializare. La Kiev a început primul proces al unui soldat rus acuzat de crime de război pentru uciderea unui civil ucrainean în timpul invaziei neprovocate a Rusiei. Militarul, în vârstă de 21 de ani, a recunoscut că a împușcat civilul într-un videoclip postat de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Londra apreciază că armata rusă nu a făcut progrese semnificative în ofensiva din estul Ucrainei. Acum încearcă să încercuiască trupele ucrainene de pe linia de front cu regiunea Dombas, fiind vorba de cele mai bine dotate (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
O emisiune în reluare cu un buletin de ştiri actualizat, emisiunea se poate asculta şi pe unde (...)
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
Un program realizat de Valentina Ursu: reportaje, interviuri, voci din ţară despre una din temele (...)
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY