ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 mai 2022

 
 

Descopera [14/05/2022]

 
De ce pandemia de gripă spaniolă din 1918 nu s-a sfârșit cu adevărat? Virusurile încă persistă în prezent
     
De ce pandemia de gripă spaniolă din 1918 nu s-a sfârșit cu adevărat? Virusurile încă persistă în prezent

Unele dintre virusurile gripei sezoniere pe care oamenii le pot lua în fiecare iarnă ar putea fi cauzate de tulpini care au stat la baza catastrofalei pandemii de gripă spaniolă din 1918. Oamenii de știință de la Institutul Robert Koch au analizat recent 13 specimene de plămâni de la diferite persoane, colectate în Germania între 1900 și 1931, și au reușit să pună mâna pe două genomuri parțiale și un genom complet al virusului gripal A H1N1, toate din 1918. Virusurile provin de la victimele pandemiei de gripă din 1918, cunoscută adesea sub denumirea de „gripă spaniolă”, una dintre cele mai grave pandemii din istoria recentă. Distrugând până la 100 de milioane de oameni, epidemia a fost prima dintre cele trei pandemii de gripă cauzate de virusul gripal A H1N1, urmată de pandemia de gripă rusă din 1977 și de cea de gripă porcină din 2009. „Pandemia din 1918 a afectat peste jumătate din omenire și a ucis milioane de oameni” Cu toate acestea, nu toate epidemiile de H1N1 sunt devastatoare la scară globală. Unele tulpini de gripă H1N1 sunt endemice la om și cauzează o mică parte din toate bolile de tip gripal pe care le întâlnim în fiecare iarnă în întreaga lume. Contrar altor studii, această ultimă cercetare presupune că epidemiile sezoniere de H1N1 pe care le vedem în fiecare an sunt cauzate de urmașii direcți ai virusurilor care au provocat pandemia de gripă din 1918. Materialul genetic al unui virus de acum mai bine de 100 de ani este dificil de prelucrat de către oamenii de știință, însă echipa a fost suficient de norocoasă pentru a analiza îndeaproape acest virus vechi de un secol și pentru a obține informații despre modul în care acesta a provocat ravagii pe tot globul – și care, potențial, încă mai dă târcoale până în ziua de azi. „Pandemia din 1918 a afectat peste jumătate din omenire și a ucis între 50 și 100 de milioane (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când îți este foame?
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când îți este foame?
Probabil că ați experimentat un sentiment de furie atunci când vă este foame. Senzația că stomacul (...)
Bateria care absoarbe CO2 atunci când se încarcă. Cum funcționează?
Bateria care absoarbe CO2 atunci când se încarcă. Cum funcționează?
Cercetătorii au dezvoltat bateria care absoarbe CO2 în timp ce se încarcă. Apoi, la descărcare, (...)
Gândurile despre gânduri intensifică depresia. Ce este ruminația și cum o combatem?
Gândurile despre gânduri intensifică depresia. Ce este ruminația și cum o combatem?
Mulți dintre tineri manifestă simptome de depresie. Gândirea ruminativă și chiar gândurile asociate (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY