ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 mai 2022

 
 

Descopera [14/05/2022]

 
Revoluția urinei. Cum ar putea contribui reciclarea acesteia la hrănirea și salvarea lumii?
     
Revoluția urinei. Cum ar putea contribui reciclarea acesteia la hrănirea și salvarea lumii?

Intensificarea penuriei de apă și a emisiilor de gaze cu efect de seră reprezintă o problemă climatică suficient de gravă pentru ca oamenii de știință să fie dispuși să facă orice pentru a salva lumea. O soluție ingenioasă? Reutilizarea urinei umane, spun ei. Un grup de oameni de știință a declarat pentru serviciul național de știri francez AFP că urina umană ar putea fi o modalitate de a fertiliza mai bine produsele agricole la scară largă, decât metodele actuale pe care le folosesc fermierii. Plantele au nevoie de azot, fosfor și potasiu pentru a crește și a produce fructe, dar versiunile chimice moderne ale acestor îngrășăminte sporesc gazele cu efect de seră, scrie Futurism. Deficitul de apă continuă să crească Julia Cavicchi, de la Institutul Rich Earth din Statele Unite, a declarat că urina reprezintă aproximativ 80% din azotul găsit în apele reziduale și mai mult de jumătate din fosfor. Aceasta este o resursă bogată pe care întreprinderile agricole ar putea să o folosească, dacă s-ar construi infrastructura de deviere și colectare a urinei. Cumpărătorii pot achiziționa toalete cu compost, care transformă deșeurile umane solide într-un îngrășământ utilizabil. Unii grădinari folosesc urina obișnuită pentru a crește cantitatea de nutrienți și a încuraja biodiversitatea. Apa devine o resursă globală din ce în ce mai valoroasă Dar asta nu înseamnă că toată lumea este de acord, chiar dacă programele pilot pentru colectarea apelor uzate sunt relativ populare în câteva comunități globale în care au fost implementate. Marine Legrand, antropolog la rețeaua OCAPI, a declarat că depășirea reticenței noastre față de sistemele de deviere a urinei ar trebui să devină mai ușoară pe măsură ce deficitul de apă crește și aceasta devine o resursă globală din ce în ce mai valoroasă. „Începem să înțelegem cât de prețioasă este apa„, a declarat ea pentru (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Ce reclamă românii la Garda de Mediu? „Vecina fumează ilegale și îmi intră mirosul în casă”
Ce reclamă românii la Garda de Mediu? „Vecina fumează ilegale și îmi intră mirosul în casă”
Doar o parte dintre sutele de sesizări care ajung zilnic la Garda de Mediu vizează poluarea (...)
Cât de generoși sunt, de fapt, românii?
Cât de generoși sunt, de fapt, românii?
8 din 10 români au făcut cel puțin un gest caritabil în ultimii doi ani, iar cei mai mulți dintre (...)
„Ne îndreptăm ca somnambulii spre un alt război rece”, avertizează șefa FMI
„Ne îndreptăm ca somnambulii spre un alt război rece”, avertizează șefa FMI
Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat la Davos că este mai puțin (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY