ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 mai 2022

 
 

Descopera [14/05/2022]

 
Fizicienii au găsit o modalitate de a declanșa strălucirea ciudată a accelerării la viteza Warp
     
Fizicienii au găsit o modalitate de a declanșa strălucirea ciudată a accelerării la viteza Warp

De fiecare dată când faci un pas, spațiul are o strălucire ciudată într-o lumină caldă. Dar dacă ai accelera până la viteza Warp? Numită efectul Fulling–Davies–Unruh (sau uneori doar efectul Unruh), această strălucire ciudată a radiației care iese din vid este asemănătoare cu misterioasa radiație Hawking despre care se crede că înconjoară găurile negre. Doar că, în acest caz, este produsul accelerației mai degrabă decât al gravitației. Pot oamenii să simtă această strălucire ciudată? Nu simți această strălucire ciudată? Există un motiv bun pentru asta. Ar trebui să te miști cu o viteză imposibilă pentru a simți chiar și cea mai slabă dintre razele Unruh. Deocamdată, efectul rămâne un fenomen pur teoretic, cu mult peste capacitatea noastră de a măsura. Dar asta s-ar putea schimba în curând, în urma unei descoperiri a cercetătorilor de la Universitatea Waterloo din Canada și de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT). Experimente de laborator Revenind la elementele de bază, ei au demonstrat că ar putea exista o modalitate de a stimula efectul Unruh, astfel încât să poată fi studiat direct în condiții mai puțin extreme. Într-o întorsătură neașteptată, este posibil ca oamenii de știință să fi descoperit și secretul pentru a face materia invizibilă. Adevărata realizare, totuși, ar fi deschiderea unor noi baze în experimente care urmăresc să unească două teorii puternice, dar incompatibile în fizică: una care descrie modul în care se comportă particulele, cealaltă care acoperă curba spațiului și timpului. „Teoria relativității generale și teoria mecanicii cuantice sunt în prezent oarecum în dezacord, dar trebuie să existe o teorie unificatoare care să descrie modul în care funcționează lucrurile în Univers”, spune matematicianul Achim Kempf, de la Universitatea din Waterloo. „Am căutat o modalitate de a uni aceste două mari teorii, iar (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
De ce depinde fericirea românilor? Împlinirea profesională, pe primul loc
De ce depinde fericirea românilor? Împlinirea profesională, pe primul loc
Fericirea românilor depinde de satisfacția la job. 7 angajați din 10 pun împlinirea profesională pe (...)
Povestea președintelui Volodimir Zelenski, spusă prin benzi desenate
Povestea președintelui Volodimir Zelenski, spusă prin benzi desenate
Povestea de viață a președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski a fost lansată sub forma unei cărți (...)
Vara care urmează va rivaliza cu recordurile de căldură înregistrate în 2021
Vara care urmează va rivaliza cu recordurile de căldură înregistrate în 2021
Vremea caldă va fi din nou predominantă în cea mai mare parte a Europei, în vara acestui an, după (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY