ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 mai 2022

 
 

Gazeta de Sud [14/05/2022]

 
Șeful DSVSA Botoșani, urmărit penal
     
Șeful DSVSA Botoșani, urmărit penal

Mihai Țurcanu, șeful Direcției Sanitar-Veterinare (DSVSA) Botoșani, este urmărit penal de DNA și pus sub control judiciar pentru 60 de zile într-un dosar de corupție, potrivit unui comunicat de presă al instituției, citat de G4Media. Procurorii îl acuză pe Țurcanu că în 2021 a forțat două funcționare din instituție să trucheze o licitație și să favorizeze o firmă. Pentru că angajatele au refuzat să comită o ilegalitate, directorul instituției le-a hărțuit prin intermediul unor evaluări profesionale negative, după care a vrut să le înlocuiască cu ”funcționari obedienți”. Comunicatul DNA: În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 438/VIII/3 din 13 mai 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 13 mai 2022, față de inculpatul ȚURCANU MIHAI, la data faptelor și în prezent director executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani (D.S.V.S.A) Botoșani, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, o infracțiune de abuz în serviciu, fals intelectual și delapidare În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:În perioada octombrie – decembrie 2021, inculpatul Țurcanu Mihai ar fi intervenit în mod nelegal într-o procedură de achiziție publică desfășurată de instituție pentru atribuirea unui contract de furnizare produse cu specific sanitar – veterinar în valoare de 2.974.405 lei. Concret, acesta ar fi împiedicat plata banilor către societatea comercială care adjudecase licitația și ar fi făcut demersuri cu intenția de a favoriza o altă societate comercială care participase la procedura de achiziție, dar (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Termocentrala Mintia va fi scoasă la licitație
Termocentrala Mintia va fi scoasă la licitație
Termocentrala Mintia este compusă din terenuri și construcții, precum și bunurile mobile și (...)
A 48-a ediție a concursului „Pe aripile poeziei” la „Aman“
A 48-a ediție a concursului „Pe aripile poeziei” la „Aman“
Ca în fiecare an, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin Secția pentru Copii și (...)
O fetiţă româncă, printre copiii răniţi de o maşină în curtea unei grădiniţe din Italia
O fetiţă româncă, printre copiii răniţi de o maşină în curtea unei grădiniţe din Italia
Printre copiii loviţi de un Volkswagen Passat fără șofer, miercurea trecută, în curtea unei (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY