ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 mai 2022

 
 

Descopera [14/05/2022]

 
„The Rock”, cel mai mare diamant alb scos la licitație, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor
     
„The Rock”, cel mai mare diamant alb scos la licitație, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor

Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitație a fost vândut cu 21,9 milioane de dolari la Christie’s din Geneva. Numele lui este „The Rock”. Piatra prețioasă în formă de pară, de 228,31 de carate, numită „The Rock”, provine din Africa de Sud, unde au fost găsite unele dintre cele mai mari diamante din lume, inclusiv „Star of Africa”, în formă de pară, și „Golden Jubilee”, în formă de trandafir. „The Rock” are aproximativ dimensiunea unei mingi de golf și a fost purtat anterior sub forma unui luxos colier Cartier de către fostul său proprietar. Alături de piatra în formă de pară, noul proprietar va primi și o montură rotundă cu pandantiv de diamant și platină de la brandul francez de lux. Înainte de vânzare, șeful departamentului de bijuterii al Christie’s din Geneva, Max Fawcett, a explicat de ce „The Rock” este o piatră deosebit de unică. „Adesea, cu aceste pietre foarte mari se sacrifică o parte din formă pentru a menține greutatea. Aceasta este o formă de pară perfect simetrică și… una dintre cele mai rare pietre prețioase care au fost vândute vreodată la licitație”, a spus el pentru Reuters. Care erau așteptările pentru „The Rock”? În ciuda măreției sale, prețul de vânzare al „The Rock” a scăzut sub estimarea sa minimă din perioada de licitație rapidă. Casa de licitații a dat diamantului o estimare maximă de 30,2 milioane de dolari. În 2017, un colier de smarald și diamante de la bijutierul elvețian de lux de Grisogono, care prezenta o fațetă dreptunghiulară centrală de 163,41 carate, a stabilit recordul pentru o vânzare de diamante albe la 33,8 milioane de dolari. Cu cât s-au vândut alte pietre prețioase? Dar alte loturi din vânzarea „Bijuterii magnifice” au depășit așteptările, printre care o broșă roz cu safir, rubin și diamant din anii 1940, montată de Cartier, care s-a vândut cu 585.000 de dolari, de peste 11 ori mai mult decât (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Un „dragon al morții” uriaș, cu o anvergură a aripilor de 9 metri, dezgropat în Argentina
Un „dragon al morții” uriaș, cu o anvergură a aripilor de 9 metri, dezgropat în Argentina
Cercetătorii din Argentina au identificat cea mai mare specie de pterozaur descoperită vreodată (...)
Astronomii au descoperit o colecție ascunsă de găuri negre masive
Astronomii au descoperit o colecție ascunsă de găuri negre masive
O echipă condusă de cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill, SUA a (...)
Pot fi transformate lentilele de contact în computere? Iată cele mai noi descoperiri
Pot fi transformate lentilele de contact în computere? Iată cele mai noi descoperiri
Imaginează-ți că trebui să prezinți un discurs, dar în loc să privești notițele, cuvintele curg în (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY