ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 mai 2022

 
 

Gazeta de Sud [14/05/2022]

 
Faimoasa mezzosoprană spaniolă Teresa Berganza a murit
     
Faimoasa mezzosoprană spaniolă Teresa Berganza a murit

Legendara divă spaniolă Teresa Berganza a murit, vineri, la Madrid, la vârsta de 89 de ani. Adulată în timpul vieţii, ea era considerată de melomani drept una dintre cele mai mari cântăreţe ale secolului XX. Lui Herbert von Karajan îi plăcea să spună despre ea că „era cea mai mare Carmen a operei”, potrivit Le Figaro. „Vocea ei, eleganţa ei, arta ei ne vor însoţi pentru totdeauna”, a scris pe Twitter premierul spaniol Pedro Sanchez Tenorul José Carreras, pe Twitter, i-a spus „adio neuitatei mezzosprane spaniole”. Placido Domingo a publicat patru fotografii cu ea pe scenă: „A fost o cântăreaţă şi artistă minunată, un mare om şi mai ales o prietenă şi o colegă”. Cântăreaţa Karine Deshayes a adus un elogiu talentului ei: „Mult iubită şi respectată interpretă a operelor lui Rossini şi Mozart. Abordabilă atât profesional, cât şi în afara scenei şi a ştiut să-şi gestioneze cariera fără a arde etape”.  eresa Berganza s-a născut pe 16 martie 1935 la Madrid. După ce a studiat pianul în copilărie, a urmat Conservatorul din capitala Spaniei. Din 1957, talentul său a explodat la Festivalul d’Aix-en-Provence în „Cosi Fan Tutte” de Mozart. Ea o va interpreta minunat pe Dorabella. Cariera ei internaţională este lansată şi în curând va face un turneu mondial sub conducerea celor mai mari dirijori, inclusiv a legendarului maestru austriac Herbert von Karajan. În 1989, de bicentenarul Revoluţiei, Teresa Berganza, Barbara Hendricks, Ruggero Raimondi şi Placido Domingo au fost vedetele lirice ale concertului de inaugurare a comemorărilor, pe 13 iulie, la Opéra-Bastille. În acest loc simbolic, cântăreaţa va relua ariile din „Carmen” de Georges Bizet, care în timpul vieţii o făcuseră nemuritoare. Un moment de (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Ucraina şi Polonia vor face control vamal comun pentru a uşura circulaţia persoanelor şi a mărfurilor
Ucraina şi Polonia vor face control vamal comun pentru a uşura circulaţia persoanelor şi a mărfurilor
Ucraina şi Polonia au convenit duminică să instituie control vamal comun la frontiera dintre cele (...)
Vâlcea nu a mai avut putere şi pentru finală! CSM București a câştigat Cupa României
Vâlcea nu a mai avut putere şi pentru finală! CSM București a câştigat Cupa României
CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, după o finală cu SCM Râmnicu Vâlcea, scor (...)
23 mai, Ziua Naţională a Aromânilor
23 mai, Ziua Naţională a Aromânilor
De câțiva ani încoace, pe 23 mai se sărbătorește în România, dar și în alte țări balcanice, Ziua (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY