ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 mai 2022

 
 

Radio Europa Liberă [14/05/2022]

 
EL la Ungheni: „Viitorul depinde în mare parte de rezultatele acestui măcel sângeros”
     
EL la Ungheni: „Viitorul depinde în mare parte de rezultatele acestui măcel sângeros”

După invazia rusă în Ucraina, autoritățile de la Kiev au depus cererea oficială de aderare la Uniunea Europeană, după care la scurt timp același lucru l-au făcut și autoritățile de la Tbilisi și Chișinău. Pe 5 mai, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cere statelor membre să ofere Republicii Moldova statutul de țară candidat la aderare. Poate decide războiul din Ucraina în ce direcție se va îndrepta Republica Moldova? Căutăm răspuns la acest sfârșit de săptămână. * * * „Republica Moldova nu este pregătită, deocamdată, să devină membră a Uniunii Europene cu drepturi depline”, a anunțat recent ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii din Bălți. Diplomatul occidental a spus că țara trebuie să treacă inițial printr-o serie de transformări, iar corupția este principala problemă care trebuie soluționată. Președinta Maia Sandu a declarat că Chișinăul nu se așteaptă că va fi menajat în procesul de eurointegrare și este gata să-și asume toată responsabilitatea acestui parcurs. Potrivit șefei statului, Ucraina merită să fie favorita Uniunii Europene în acest proces pentru lupta pe care o duce pentru libertatea întregii Europe. Europa Liberă a căutat să afle de la trăitorii din Ungheni, localitate situată la hotarul moldo-român, cum își imaginează ei că va arăta țara în următorii ani. – „Viitorul depinde în mare parte de rezultatele acestui măcel sângeros, fiindcă locul nostru, așa cum geografic suntem în centrul Europei, este în Uniunea Europeană. Acolo ne sunt frații de sânge care ne susțin foarte mult, am în vedere prietenii de peste Prut, și sprijinul țărilor Uniunii Europene acordat Moldovei în condițiile actuale este foarte binevenit. Suntem recunoscători și sperăm la pace cât mai curând, să ne crească nepoții, strănepoții, fiindcă îi avem și pe aceia, în pace, liniște, le dorim un viitor senin.” Europa (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Expertă de la București: Tiraspolul nu dorește să fie inclus în acțiuni militare contra Ucrainei.
Expertă de la București: Tiraspolul nu dorește să fie inclus în acțiuni militare contra Ucrainei.
Bună ziua, dragi ascultători! Sunt Lina Grâu și va prezint astăzi, la microfonul  Europei Libere, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY